Kokosové guľky (nepečené)

Kokosové guľky (nepečené)
praezisionPraezision, recept pridal: 26. marca 2010 15:22Ďalšie jeho recepty

Sú málo kalorické a vhodné aj pre diabetikov. Recept mám od diétnej sestry v Ľubochni.

Suroviny

30 ks/jedna dávka
porcií
30 min.
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky, vložíme do stredného hrnca a za občasného miešania dusíme na sporáku.

2

Do udusených jabĺk pridáme 2/3 kokosu, orechy, hrozienka. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.

3

Z vychladenej hmoty malou lyžičkou odoberáme, tvarujeme guľky, ktoré jemne obalíme v zvyšnom kokose.

4

Kladieme do papierových košíčkov a necháme v chladničke stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • emila, 27. marca 2010 o 08:56
    Zbožňujem kokosové guľky a odkedy navštevujem varechu, už mám niekoľko druhov receptov. Na Veľkú noc ich budem skúšať. Nie je to len s tými jablkami príliš mäkké?


  • marlen, 27. marca 2010 o 15:24
    to je ono!


  • sovka62, 27. marca 2010 o 18:02
    Už aj ukladám. Švagor je diabetik, tak ho poteším, keď nabudúce príde. Ďakujem.


  • marlen, 3. apríla 2010 o 13:38
    tak som si ich urobil. namiesto hrozienok som tam musel dať sušené slivky a marhuľe, umyté a nakrájané na drobnoú/hrozienka som nemal/. jablká som pred dusením nastrúhal/z ekologických dôvodov/.použil som aj strúhané mandle a trošku prírodnej vanilky do jabľk. sú skvelé, jemné, lahodné, v"daka za recept./ na rozdiel od týh s rozličnými nezdravými tukmi, či mliekom/


  • marianne69, 12. decembra 2010 o 09:29
    Krasny zdravy receptik,urobila som ich na cianoce a su vyborne....


  • praezision, 12. decembra 2010 o 20:02
    Ďakujem, som rada, že Vám chutili.


  • vivien2, 9. marca 2013 o 21:27
    ja som ich tiez robila na vianoce a chutili,,,,,


  • dadajka, 31. marca 2013 o 23:02
    su velmi chutne ale neviem kde robim chybu ked mi z nich nevyjde 30 ks ako pisete, 10 je maximum. ... a nechcu mi drzat pokope, zeby nie spravna odroda jablk?! Neskoro som precitala info ze je fajn jablka nastruhat, to urobim urcite nabuduce.


  • jamarlen, 31. marca 2013 o 23:56
    máš pravdu, @dadajka ,ja dávam viac kokosu.... množstvá surovín sú tu také "orientačné", kokosová múčka môže vypiť viac šťavy z jabĺk, alebo sú jablká menej šťavnaté..jablká tiež strúham.....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist