Ospravedlnujeme sa za vypadok receptov. Recepty coskoro nabehnu spat.

Kokosové guľky (nepečené)

Kokosové guľky (nepečené)
praezisionPraezision, recept pridal: 26. marca 2010 15:22Ďalšie jeho recepty

Sú málo kalorické a vhodné aj pre diabetikov. Recept mám od diétnej sestry v Ľubochni.

Suroviny

30 ks/jedna dávka
porcií
30 min.
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Jablká očistíme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky, vložíme do stredného hrnca a za občasného miešania dusíme na sporáku.

2

Do udusených jabĺk pridáme 2/3 kokosu, orechy, hrozienka. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.

3

Z vychladenej hmoty malou lyžičkou odoberáme, tvarujeme guľky, ktoré jemne obalíme v zvyšnom kokose.

4

Kladieme do papierových košíčkov a necháme v chladničke stuhnúť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • emila, 27. marca 2010 o 08:56
    Zbožňujem kokosové guľky a odkedy navštevujem varechu, už mám niekoľko druhov receptov. Na Veľkú noc ich budem skúšať. Nie je to len s tými jablkami príliš mäkké?


  • marlen, 27. marca 2010 o 15:24
    to je ono!


  • sovka62, 27. marca 2010 o 18:02
    Už aj ukladám. Švagor je diabetik, tak ho poteším, keď nabudúce príde. Ďakujem.


  • marlen, 3. apríla 2010 o 13:38
    tak som si ich urobil. namiesto hrozienok som tam musel dať sušené slivky a marhuľe, umyté a nakrájané na drobnoú/hrozienka som nemal/. jablká som pred dusením nastrúhal/z ekologických dôvodov/.použil som aj strúhané mandle a trošku prírodnej vanilky do jabľk. sú skvelé, jemné, lahodné, v"daka za recept./ na rozdiel od týh s rozličnými nezdravými tukmi, či mliekom/


  • marianne69, 12. decembra 2010 o 09:29
    Krasny zdravy receptik,urobila som ich na cianoce a su vyborne....


  • praezision, 12. decembra 2010 o 20:02
    Ďakujem, som rada, že Vám chutili.


  • vivien2, 9. marca 2013 o 21:27
    ja som ich tiez robila na vianoce a chutili,,,,,


  • dadajka, 31. marca 2013 o 23:02
    su velmi chutne ale neviem kde robim chybu ked mi z nich nevyjde 30 ks ako pisete, 10 je maximum. ... a nechcu mi drzat pokope, zeby nie spravna odroda jablk?! Neskoro som precitala info ze je fajn jablka nastruhat, to urobim urcite nabuduce.


  • jamarlen, 31. marca 2013 o 23:56
    máš pravdu, @dadajka ,ja dávam viac kokosu.... množstvá surovín sú tu také "orientačné", kokosová múčka môže vypiť viac šťavy z jabĺk, alebo sú jablká menej šťavnaté..jablká tiež strúham.....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist