Kokosové cupcake-y s lesným ovocím

kristie - fotkakristie, 23. apríla 2014
Kokosové cupcake-y s lesným ovocím
Foto: kristie

Na Veľkú noc som sa rozhodla trošku pohrať hlavne s jedlou časťou zdobenia a tak mi prischla úloha kompletnej výroby pohostenia pre návštevy.. tož Zobraziť celý popisNa Veľkú noc som sa rozhodla trošku pohrať hlavne s jedlou časťou zdobenia a tak mi prischla úloha kompletnej výroby pohostenia pre návštevy.. tož pre mňa údel maximálne príjemný :) tematicky som všetko ladila do jemných jarných farieb a ako zástupcu slabunko fialovej som vybrala tieto skvelé krehučké muffiny s plnkou a krémom z lesného ovocia.. inšpiráciou mi bola perfektná http://www.laskominyodmaryny.cz/ , pospájala som jej tri skvelé recepty, prispôsobila vlastným chutiam a výsledok...... :)

10-12
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Muffiny:
120 g
100 g (určite môže byť aj obyčajné ;) )
120 g
50 g
1/2 čl
1/4 čl
2
50 g
Curd z lesného ovocia:
350 g
2
2
80 g
1/2 ks
70 g
Krém:
125 g
125 g
125 g
15 g




Postup

  1. 1

    Začneme prípravou curdu. Mrzí ma, že nemám fotky, ale nevedela som, ako to celé dopadne, tak hádam stačí takto :D.. Ovocie hodíme na panvicu a prehrejeme s práškovým cukrom, kým nie je úplne rozmrazené, potom všetko rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Vhodíme do hrnca, zmiešame s ostatnými surovinami (okrem masla) a pár minút miešame vo vodnom kúpeli. Potom postavíme na priamy oheň, vmiešame na kostičky nakrájané studené maslo a prehrievame, kým nám hmota nezhustne (príde to, keď sa začne variť :)).. Žiadny strach, vypadá to, že sa na tom môže kopa vecí pokaziť, ale obdobný krém som robila už z mnoha druhov ovocia a nikdy sa mi nestalo, že by nevyšiel (rozumej- napriek tomu že moje kulinárske schopnosti sú stále v plienkach :D)..

  2. 2

    Prichádza rad na muffinky.. Tu ozaj nie je čo pokaziť :) V hrnci si rozpustíme maslo, odstavíme a vmiešame kokosové mlieko. Necháme chladiť. Vajcia vyšľaháme s cukrom, múku zmiešame s kokosom, sodou a PDP. Na striedačku do vajcovej zmesi primiešavame sypkú zmes a vychladenú maslovú zmes. Keď máme hotovo, začneme plniť košíčky.. Do polovičky cesto, na to lyžičku curdu z lesného ovocia a opäť cesto.. :) Dáme piecť, 20 minút na 170°.

  3. 3

    No a posledná fáza, krém a zdobenie. Vyšľaháme si šlahačku (dala som aj stužovač). Mascarpone vymiešame s cukrom a primiešame curd a šľahačku... krásne sa nám to zafarbí. No a už sa len bavkáme, upečené vychladené muffiny môžeme buď iba potrieť krémom, alebo (ako ja) naplniť a zasviniť zdobiace vrecko a popustiť uzdu fantázii..

  4. 4

    A škoda tej titulnej fotky, až teraz som si všimla, aký je to nepodarok, ale krém nevydrží dlho nadýchaný (max 1-2 dni v chladničke) a môj bol nútený kvôli šibačom vydržať dlhšie pri izbovej teple, preto poklesol.. tak na vylepšenie reputácie pripájam ešte jednu nekvalitnejšiu mobilovú fotku, tesne po zdobení.. :D DOBRÚ CHUŤ !

    Kokosové cupcake-y s lesným ovocím - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavý je ten ovocný curd, celkom nerozumiem, rozmrazené ovocie si dáme do hrnca s vajcami, žĺtkami, citr. šťavou, miešame nad parou a potom na priamom ohni? Neostane z vajec praženica? Ale inak to vyzerá chutne a aj pekne.
kristie
v povodnom recepte by sa malo vsetko miesat rovno na priamom ohni,toho som sa ale tiez bala tak som si spravila takyto medzistupen a vsetko najprv prehrejem nad parou, potom uz len pridam maslo a supnem nad ohen prevriet.. mozno je to bezucelove ale osvedcilo sa mi to,myslim si ze by to ale islo aj bez toho.. :) prazenica sa mi z toho este nikdy nestala,ale urcite treba pri tom stat a miesat,a miesat :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia