Kokosová torta s jahodami fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 27. februára 2014

Lahka, rychla a svieza torta...korpus som upiekla z Receptov zo zivota(6), kde je pod nazvom kokosove rezy. Maslovy krem som zamenila za slahackovy, viac Zobraziť celý popisLahka, rychla a svieza torta...korpus som upiekla z Receptov zo zivota(6), kde je pod nazvom kokosove rezy. Maslovy krem som zamenila za slahackovy, viac nam chuti v spojeni s cerstvymi jahodami. :)

Suroviny

Korpus:
6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
1,5 ČL
7,5 PL
1 bal.
Krém:
120 g
75 g
25 g
1/2 l
1 ks
200 ml
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Najskor si pripravime korpus. Pouzila som formu v tvare srdca(cca 22 cm). Bielka vyslahame na sneh a pomaly, za staleho slahania, pridavame aj cukor. Ked su bielka dostatocne tuhe, zacneme po jednom pridavat i zltka a vodu, dalsie pridam, az ked cesto slahanim zbledne. Muku zmiesame s PDP a vmiesame uz len rucne do cesta. Na koniec primiesame struhany kokos.

    Kokosová torta s jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu vystelieme papierom, vlejeme cesto a dame upiect na 180° asi na 20 minut.

    Kokosová torta s jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na krem si do mlieka dame varit muku, maizenu(alebo zlaty klas), cukor a semienka z vanikoveho struku a za staleho miesania uvarime bielu kasu. Odlozime a nechame vychladnut. Smotanu na slahanie vyslahame so stipkou soli a opatrne primiesam k vychladnutej kasi.

    Kokosová torta s jahodami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus rozrezeme na dve rovnake polovice. Ja som kazdy poliala aj par lyzicami osladeneho mlieka. Spodny korpus bohato natrieme pripravenym kremom a celu plochu pokryjeme jahodami, nakrajanymi na kocky.

    Kokosová torta s jahodami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prikryjeme vrchnym korpusom...

    Kokosová torta s jahodami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ....a celu tortu dokladne pokryjeme zvysnym kremom.

    Kokosová torta s jahodami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ozdobila som ju len velmi jednoducho. Zhruba polovicu som posypala kokosom, zvysnu cast torty som pokryla tenkymi platkami cerstvych jahod.

    Kokosová torta s jahodami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eviana
Prekrásna torta, jahodové milujem, musím priznať, že kombinaciu kokos + jahody som nejedla, za pokus to stojí, tlieskam :)
denyany
Veľmi pekná torta! Kombinácia kokos jahoda tiež výborná. Skrátka- slintám o sto- tristo...:-)
kukulienka71
Nádherná torta!krásne si ju vyzdobila,cesto muselo byť ľahučké a krém sa mi tiež zdá výborný,bez masla...už aby boli jahody!!*****,KK
martamm
zuzkabluzka, práve som hľadala recept na kokosový korpus a tu čo nevidím? Tvoja tortička mi padla ako na zavolanie. Využijem recept, idem vnučke piecť tortu k narodeninám :)
kukulienka71
Piekla som ju z celozrnnej múky,plnka je s pohánkovou múkou a Zl.klasom,s mrazenými jahodami sa nedá tak pekne zdobiť,ale dúfam,že synovcovi bude chutiť

lucka3196
ahoj, mozem sa spytat kolko si pouzila jahod? chystam sa ju piect a nemam sajnu kolko kupit :) dakujem
zuzkabluzka
@kukulienka71 som velmi rada, ze si vyskusala...chutilo? ;)
inak, nahodou aj s mrazenymi jahodami pekne vyzera, dokonca by som povedala, ze este krajsie, vdaka za foto :)
@lucka3169 na zdobenie staci aj 200-250 gramov, ak nakrajas tenucke platky, dalsiu hrst do stredu, ale myslim, ze 400 g by malo stacit(zalezi vsak aj od velkosti formy)
kukulienka71
@zuzkabluzka ,chutila,cesto je jemnučké a plnka presne dobrá,vyvažujú ju tie kyslasté jahody,určite som nepiekla naposledy,bude aj na plechu ako zákusok,vďaka ešte raz za super recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia