Kokosová štrúdľa

sovka62 - fotkasovka62, 25. júna 2012
Kokosová štrúdľa
Foto: sovka62

Viem, že štrúdle sú tu už všelijaké, sladké a dokonca i slané, ale s kokosovou plnkou som tu ešte nevidela. V našej rodine je Zobraziť celý popisViem, že štrúdle sú tu už všelijaké, sladké a dokonca i slané, ale s kokosovou plnkou som tu ešte nevidela. V našej rodine je čokoľvek kokosové to najlepšie, tak som experimentovala. Ako vždy, najlepšia bola prvý raz, ale aj včerajšia sa dala jesť, tak vám recept posuniem.

Suroviny

4 ks
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Recept na cesto nepridávam, toto je o plnke. Cesto som robila podľa receptu na vaľkanú štrúdľu http://varecha.pravda.sk/recepty/valkana-strudla/25405-recept.html

  2. 2

    Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a došľaháme do tuha.

    Kokosová štrúdľa - obrázok 2
  3. 3

    Sneh preložíme do misy a prisypeme strúhaný kokos.

    Kokosová štrúdľa - obrázok 3
  4. 4

    Veľmi zľahka, cukrárskou metlou, zapracujeme kokos do snehu. Dnes som mala sneh málo tuhý, nechápem prečo, ale možno preto, že som sa ponáhľala, lebo som toho piekla viac.

    Kokosová štrúdľa - obrázok 4
  5. 5

    Natrieme na cesto, kraje z boku a spodný okraj necháme voľné, opatrne zrolujeme a prenesieme na plech. Množstvo uvedené v recepte vystačí na dve štrúdle.

    Kokosová štrúdľa - obrázok 5
  6. 6

    Natrieme vajcom, popicháme a upečieme (v mojej teplovzdušnej rúre asi za 15 minút pri 175 st.C).

    Kokosová štrúdľa - obrázok 6
  7. 7

    Piekla som aj štyri makové

    Kokosová štrúdľa - obrázok 7
  8. 8

    štyri orechové

    Kokosová štrúdľa - obrázok 8
  9. 9

    a tu sú dve tvarohové, ktoré sa zachovali úplne nevďačne a nezodpovedne a rozpleštili sa po celom plechu. Tvarohové som piekla asi druhý raz, ani neviem kde som spravila chybu, asi v plnke. Zmiešala som tvaroh s cukrom a hrozienkami, asi som tam mala dať vajce..... Ale tak mi treba, mala som sa pozrieť na Varechu, iste tu recept na tú plnku je, lenže mala som málo času, okrem štrúdli som piekla pagáče (len tak k vínečku-autorka @jerica) a žĺtkové rezy.

    Kokosová štrúdľa - obrázok 9

Diskusia k receptu

danda3
Milá @sovka , ja by som si tú nevďačnú, nezodpovednú a rozpleštenú štrúdľu dala s veľkou chuťou, mne sa ešte ani raz nepodarila nejaká zodpovedná tvarohová, ale nech, aj tak ju milujem...a tie kokosové som už tiež skúšala, dokonca som tam šupla pár hrozienok a kto má rád kokos, toho nesklame. ♥
danda3
Inak, kde sú tie časy, keď som aj ja toľko štrúdiel pekávala...
izabella929
úžasné,,,))) taká šikulka, toľko štrúdlí, nuž čo dodať, usilovná kucháročka.-))))krásne sú všetky.-)
danielas
@sovka62 tak kokos máme radi,ale štrúdlu s ním veru vidím prvý raz. A veruže ju aj uložím,lebo príde čas...a bude aj u nás.
hubata
Tiež po prvý krát počujem o takejto kokosovej štrúdli ...... Nechám si od teba vďačne poradiť @sovka62 , určite bude dobrá..... Vďaka za recept, aj pekný fotopopis. Ukladám do KK.
aroooo
Ja čítam teraz o kokosovej prvý krát, ukladám a vyskúšam, kokosové mám rada. Tak za taký výkon v pečení/ množstvo a druhy/ si zaslúžiš "Řád mišího kožíšku" či ako sa to volalo v tej rozprávke.
mariadra
Ja som kokosovú ešte nikdy nerobila ale vyzerá úžasne a určite aj tak chutí! Ukladám a vyskúšam.
helca103
Napiekla si ich naozaj hodne, kokosovú som ešte nejedla a tá tvarohová mi je tiež podla chuti mňam :-)
klaura
Teda @sovka , máš môj veliký obdiv a poklonu ... toľko krásnych štrúdiel ... ja som robila najviac 8 a mala som toho veru dosť ... ale čo človek neurobí pre svojich blízkych ... však ? :)
A tú kokosovú určite najbližšie vyskúšam ... môže byť dobrá ...
margaretka28
Ja som už piekla kokosovú a je vynikajúca,recept bol asi pred 3 rokmi v Slovenke a bol od mamy herca Maroša Kramára mám to vystrihnuté a odložené,ale veru som ju dávno nerobila a pri pohľade na tú tvoju dostávam na ňu chuť.:-)
myalab
@sovka62 , vdaka za inspiraciu. Do tvarohu, aby sa neroztiekol je vhodne doplnit pudingovy prasok alebo zlaty klas.
mlsalka
kokos mam velmi rada, pridala by som tam este hrozienka :-) skoda, ze strudle neviem robit. niekoho ukecam, aby mi taku peknu kokosovu spravil.
heliana
klobúk dolu, riadny pekársky výkon a veľmi chutný... tvoje štrúdle sú krásne, mne vždy prasknú navrchu, neviem prečo. Tvarohový robím, ale len rozvaľkám cesto a vrch potriem tvarohom, do ktorého pridám štipku soli, cukor, vanilku, škoricu a vajíčko. Ak mám jabĺčka, tak nakrájam na plátky a poukladám na tvaroh.
medulienka122
štrúdle sú úžasné, klaniam sa.-), do tvarohového naozaj treba vajíčko, zvykne prasknúť, keď je príliš veľa plnky, ináč - máš môj obdiv...
evkalibka
aj ja ich pekávam podľa tvojho receptu, (aj cestok) ktorý si mi poskytla v decembri m.r. a na radu "katy50" pridávam do kokosovej plnky zavárané broskyne alebo marhule
tatranka
No naozaj si toho napiekla neúrekom.A všetko vyzerá chutné.Že ti praskli tvarohové? To nič.Komu sa to ešte nestalo? Som presvedčená,že každej z nás.
Tie kokosové by neboli chutnejšie s nejakým ovocím?
viera1
@sovka62 ,krása,ja by som si dala.Mama pečie orechovo-kokosové (z čerstvého kokosu).Nikde nechodí,ale keď ma vidí vystupovať z auta,vždy na mňa volá,či nemajú kokosové orechy.A s vlašskými orechami je to výborné.Skúste.
afataga
no teda, to by som piekla tyzden :-) krasne ich mas a ja by som si aj tak dala tu rzplastenu tvarohovu, mnam :-) mas recht, treba dat do tvarohu vajce, niekto dava solamyl alebo puding, ja radsej vajce, tak to robila ja moja babka aj mama
michsamant
Ooo no to je parada! @sovka a ako robis makovu plnku? Chcem uz konecne skusit nejake kolaciky s bielym makom, lebo tmavy u nas neni, ale uz som viackrat citala, ze aj s bielym su kolaciky dobre. Tak sa na to dam.
richterka
úžasné, si šikulka. Do tvarohovej plnky dávam okrem vajíčka aj zlatý klas, potom sa neroztečie. vyskúšaj

sneica
krasne strudle ...ochutnala by som s kazdej...:)
sovka62
Dievčence, veľmi pekne ďakujem za rady, nabudúce skúsim tú tvarohovú spraviť s pudingom, s vajcom a aj s pudingom a vajcom dohromady, uvidíme, ktorá vyjde najlepšie.
@mlsalka , pozri si ten recept na cesto, určite by si to zvládla aj sama, je to ľahké a s cestom sa veľmi dobre pracuje.
@heliana aj moje sú trochu popraskané, hlavne makové, ale asi preto, že som ich málo popichala pred pečením.
@tatranka , túto kokosovú som vymýšľala práve preto, že naše vnučky nič ovocné nezjedia (dokonca ani s hrozienkami), tak som chcela plnku, aby aj oni boli ochotné štrúdľu jesť. Ale aj tak do nej len zobli a dali prednosť žĺtkovým rezom, našťastie na orechy som ich presvedčilaa už asi pred dvomi rokmi.
@michsamant , do štrúdlí nerobím plnku. Na jedno cesto nasypem 200 g pomletého maku, na to 200 g práškového cukru, ovocie podľa výberu a na koniec pokvapkám maslom a zviniem. Plnka by sa na to tenučké cesto asi ani nedala natrieť, určite by sa trhalo. A s tým bielym makom to rozhodne skús, ja som dostala na ochutnanie od pani Gabiky Čechovičovej z Jarnej (myslím, že jej úspechy s makom už pozná skoro celé Slovensko) a koláčiky boli naozaj dobré.
ola111
O kokosovej štrúdle som ešte ani nepočula,určite musím ochutnať,teda
najprv spraviť,@sovka62 ,veľa ľudí nepozývaj,ja idem v piatok do
Trnavy,aby sa aj mne ušlo :-)))
babkamt
O takejto plnke som ešte nepočula. Preto ju ukladám do kk. Pri najbližšej príležitosti , keď budem piecť štrúdle , spravím jednu kokosovú. Som zvedavá ako chutí.
sovka62
@babkamt , je trochu suchšia, keďže v nej nie je ovocie, ale priateľka mi dnes povedala, že jej chutí ako zákusok, tak hádam bude aj tebe.
anap
Tak toto skúsim hneď zajtra.Ja robievam tak ako sa robí klasika s makom ,jablkami,hrozienkami,alebo orechovú alebo tvarohovú verziu,a raz ke´d nebolo orechov a kokos poruke som použila ten.A malo to veľký úspech.Odvtedy ju robievam ,ale teraz skúsim tú Tvoju verziu.Potom napíšem či som uspela.
3sandra3
pre mňa je táto kokosová plnka tiež novinkou, teda čo sa týka náplne do štrúdli... musí to byť fajnotka, takže si recept ukladám do kk a vyskúšam.
mmelinda
...dost dobrý nápad s kokosovou náplní, určitě vyzkouším, kokos se u nás může papkat v jakékoliv podobě. Do tvarohové náplně vždy přidám vejce a pudingový prášek, náplň je pak jemnější a pěkně drží tvar a nerozmočí těsto.
hannah22
@sovka62 , štrúdle sú parádne a aj tvarohová je určite prudko jedlá, občas sa podarí aj taká ale to nevadíí... som tiež zvedavá na tú kokosovú
len musím počkať na príležitosť, ukladám..... :))
paleva
priznám sa mne tiež tvarohové nedržia formu, ale ju prvú zjeme, a štrúdle robíte bez jablk? ja dávam orechy alebo mak namiesto sttrúhanky ,potom jablká nakrájané, pocukrujem a zaviniem, ale takú kokosovú zo snehom určite vyskúšam.
ebaka
krásne štrudle.....posledne som do tvarohovej štrúdličky pridala kokos....eňo,ňuňo....aj ovocie by sa hodilo,tak vyskúšam
sovka62
@paleva , aj tieto štrúdle boli ovocné, do makovej som pridala vykôstkované čerešne a keďže tie sú len sladké a višne som nemala, nakládla som pomedzi ne na kúsky pokrájané kompótové marhule. Na orechovú som na každý kus nastrúhala dve jablká. Nie je ich tam vidieť, lebo ak ich strúhaš priamo na cesto, štrúdľa sa nepremočí a pekne drží tvar. Tvarohová bola s hrozienkami, kokosová s ničím, kvôli deťom.
palokuchki
No ty si toho ale napiekla. Robievam strudle, ale kokosovu som este nevidela. Urcite to skusim. Dala by som si aj tu makovu.
akeber
@Sovka62 ty si taký výmyselník :-)) ja si neviem predstaviť chuť ,,,,kokos u nás vítaný ja určite vyskúšam aj keď som štrúdle ešte nerobila ,,,,no všetky recepty od teba čo som vyskúšala boli waw ! už je v kk
jerica
tak to sa vytešujem z BA v robotke , že si prelúskam našu varechu , tu objavím tvoj recept , klobúk dolu pred tvojou šikovnosťou , mala som možnosť ťa zažiť v akcii, jedna ruka v zadnej časti a druhou , len to tak fičí , niektoré mladé by mohli závidieť.(v dobrom aj ja)
Plnku by som jedla len tak ale bez kokosu , s kokosom sa nekamarátim , ked treba do niečoho kokosovú múčku & kokosové mlieko , budiš.
sovka62
Veru som napiekla ako pre regiment, ale aj nás bol regiment a polovica chlapov. Tí sa na koláčiky zväčša omrdzujú, ale štrúdľa, to je iné, to sa čestne priznajú k maškrtnosti, tak som napiekla, aby mali dosť a čo zostalo, to si odniesli.
@jerica , veď ja viem, že ty kokos nemusíš, preto som ti tento svoj výmysel ani nespomínala.
lucincek
fiha, to vyzerá zaujímavo... mam velmi rada kokos ale takéto niečo som nevidela... no ukladam :)
kata50
Aj tento tvoj recept si uložím. Pripájam sa k ostatným superlatívom na tieto štrúdle a ticho ti pošepkám, že s kompótovanými broskyňami je táto kokosová plnka jedinečná. :-))
vojna
Výborný recept musím ho vyskúšať.
eliz
kokos milujem, takže ďalší dobrý recept, ktorý si ukladám
sheewas
kokosova strudla! mnaaaaaaaam, spomenula som si na kamoskynu maminku, ta robila fantasticku kokosovu s marhulami. Vyskusam tvoj rezept na plnku,uz sa mi zbiehaju slinky:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia