Kokosová roláda

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 6. apríla 2014

Komerčný recept

10 minút
na 200 °C

Suroviny

Svetlá piškóta:
4 ks
200 g
250 g
100 g
1 bal
200 g
Krém:
50 g
150 g
500 ml
180 g
250 g
 kokosové plátky




Postup

  1. 1

    Vajce vyšľaháme spoločne s cukrom do pevnej bielej peny. Pomocou stierky opatrne vmiešame do peny hladkú múku s kypriacim práškom a nakoniec pridáme rozpustený rastlinný tuk maslová príchuť.

  2. 2

    Hmotu rozotrieme rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 200 ˚C asi 10 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť a dáme asi na 2 hodiny odpočinúť do chladničky. Medzitým si pripravíme krém. Mlieko spoločne s cukrom privedieme do varu a pridáme kokos.

  4. 4

    Necháme asi pol hodiny stáť a potom dôkladne prepasírujeme. Vzniknuté kokosové mlieko opäť vlejeme do hrnca, zahustíme škrobom a dobre povaríme.

  5. 5

    Základ krému za stáleho miešania vychladíme a nakoniec do vychladnutého krému zašľaháme rastlinný tuk maslová príchuť. Časť krému si dáme nabok na záverečnú úpravu. Zvyšný krém rozotrieme na upečený plát, ktorý najprv potrieme zaváraninou. Plát stočíme na roládu, dáme vychladiť a povrch potom potrieme zvyšným krémom a obalíme kokosovými plátkami.

Diskusia k receptu

orchidea
Kokosovú roládu robievam...prekvapilo ma to kokosové mlieko...musím vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia