Kokosová roláda

lenka1503 - fotkalenka1503, 3. júna 2016
Kokosová roláda
Foto: lenka1503

Suroviny

5 ks
5 PL
6 PL
pól čl
1 PL
2 PL
Plnka:
250 g (alebo maslo)
podľa chuti
1 ks
4 PL
 (slivkový alebo jahodový)




Postup

  1. 1

    Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky vyšlaháme s cukorm do peny. Primiešame k nim olej, vodu, PRDP a aj preosiatu múku. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečienie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.

  3. 3

    KRÉM: Medzitým ako sa korpus pečie si pripravíme plnku. V miske vymiešame spolu maslo, cukor, vanilkový cukor a kokos dohladka.

  4. 4

    Keď sa cesto upečie, opatrne ho preložíme na pracovnú dosku a stiahneme z neho papier na pečenie. Cesto položíme na suchú a čistú utierku a zrolujeme do rolády. Necháme ho takto vychladnúť.

  5. 5

    Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a krémom. Necháme si trochu krému, nenatrieme naň všetko. Opatrne zvinieme do rolády a so zvyškom krému potrieme celú roládu a posypeme ju kokosom. Môžeme ju dať stuhnúť do chladničky na 2 h alebo hneď podávať

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia