Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept)

Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept)
Foto: adkas
adkasAdkas, recept pridal: 15. septembra 2012 0:24Ďalšie jeho recepty

Panna cottu mam velmi rada. Pre mna je to hadam najednoduchsi dezert na svete. Mam ho rada pre jeho krasnu kremovu konzistenciu, pre jeho jemnu chut a hlavne jednoduchu pripravu. Mam ho rada aj pre jeho nespocetne mnozstvo chutovych variacii. Mozete si ju urobit nasladko alebo dokonca aj vo verzii bez cukru a doplnkom k nej byva kaviar, losos alebo rozne drobne zeleniny. Komu jak je libo:). Ja vsak mam rada sladke, takze u mna tento klasicky taliansky dezertik dnes v sladkej verzii.

Suroviny

7-8
porcií
20+ 3 hod. tuhnutie
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

z uvedenych surovin mi vyslo 7 dezertov. Zavisi to od velkosti pouzitych poharov ( misiek).
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 1

2

Ako prve si namocime 4 platky zelatiny do studenej vody ( cca 10 minut) , aby zmakli. Kokosove mlieko a smotanu vlejeme do hrnca, pridame cukor a za staleho miesania zahrievame, kym sa cukor nerozpusti .
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 2

3

Kokosove mlieko a smotanu vlejeme do hrnca, pridame cukor a za staleho miesania zahrievame, kym sa cukor nerozpusti .
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 3

4

NEVARIT!!!!!!!!!! Potom do tejto teplej, ale nie horucej smotany pridame vyzmykane platky zelatiny a miesame, kym sa zelatina rozpusti. Mozeme vlievat do poharov. Ja som si zvolila tento zosikmeny vzhlad. Je potrebne zabezpecit pohare do tejto polohy. Ako vidno na obrazku pomohla som si ako som vedela:))). Plastove dozy a podlozka je tuba s gelovou farbou:))) a v tej druhej doze su zelatinove kocky...:))) ucel to vsak splniko:))) Odlozime do chladnicky minimalne na tri hodiny, kym dobre stuhne.
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 4

5

Ked mame panna cottu stuhnutu pripravime si mangove zele. Namocime 3 platky zelatiny do studenej vody. Mango prekrojime a malou lyzickou vydlabeme duzinu. Pridame k nej praskovy cukor ( podla chuti) a vymixujeme. Dame si zahriat 100 ml vody a pridame do nej vyzmykanu, zmaknutu zelatinu a dobre premiesame, kym sa platky rozpustia. Voda ma byt tepla, ale nie horuca!!!!!!!Do tejto vody s rozpustenou zelatinou vmiesame asi 2-3 lyzice mangoveho pyre, dobre premiesame a potom to cele vmiesame do zbytku mangoveho pyre.
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 5

6

Preslahame a mozeme plnit pohare. Opat odlozime do chladnicky stuhnut.
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 6

8

Pred podavanim mozme ozdobit malym mnozstvom slahacky, listkom maty, kuskami manga alebo konzumujem iba tak bez ozdob:)))
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 8

9

detail
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 9

10

Nechajte si chutnat!
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 10

11

Dobru chut!!!
Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lusinkab, 15. septembra 2012 o 05:42
    Wau Wau Wau no vyzera neskutocne krasne a lakavo,ukladam,s kokosovym mliekom som ju este nerobila ale tak s tymto receptom najbizsie ohurim mojho priatela :-) a takuto neskutocne chutnu este asi nejedol.Na 1 s veeeeeeeeeeeeela hviezdickami :-)


  • frezia, 15. septembra 2012 o 08:23
    Vyzera to fantasticky,ani ja som ju s kokosovym mliekom este nerobila,ale vyskusam.


  • majlus, 15. septembra 2012 o 08:54
    určite vyskúšam, vyzerá to skvelo...


  • tiginko, 15. septembra 2012 o 09:18
    perfektná ukážka toho, že aj z jednoduchých ingrediencií sa dá stvoriť skvostný zákusok. Úžasné!


  • danila, 15. septembra 2012 o 09:26
    krásne,krásne,krásne!!!!


  • pusta, 15. septembra 2012 o 10:00
    tak toto je úžasný recept - nádhera.


  • eva53, 15. septembra 2012 o 10:18
    veľmi vydarené a pekné


  • evusik, 15. septembra 2012 o 10:22
    určite je to také dobré aké je to krááááááásne :-)


  • sany11, 15. septembra 2012 o 10:24
    profesionalne,krasne a urcite vyborne


  • cica2, 15. septembra 2012 o 12:26
    niečo prekrásne a aj fotky :-)


  • mama3chlapov, 15. septembra 2012 o 15:47
    nemám slov, čo na toto sa dá povedať a ako ohodnotiť? Asi že 100 bodov na druhú!


  • adkas, 15. septembra 2012 o 22:39
    jeeeeeeeeejda, tolko milych komentarikov. Dakujem velmi pekne, tesim sa, ze aj vas tento jednoduchy, ale zato skvely recept oslovil. Kokosove mliecko da tejto panna cotte ten spravny smrnc. Dakujem vam za pochvalu a za vase mile slova...


  • radulienka, 16. septembra 2012 o 01:34
    Krása v umení, dúfam, že sa mi to tiež tak pekne vydarí, vďaka za recept ale aj za pekné obrázky...


  • veronika353, 16. septembra 2012 o 19:45
    Krásné:-)))))


  • medovnicek, 17. septembra 2012 o 19:45
    nádhera ako vždy, tie fotografie sú úžasné


  • marekita, 4. októbra 2012 o 08:41
    dostalo ma to, idem to hneď dnes vyskúšať :)


  • australanka, 8. septembra 2013 o 13:02
    beautiful, kokos a mango skvela kombinacia



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist