Kokosky

martinap - fotkamartinap, 14. apríla 2014
Kokosky
Foto: martinap

pomaličky začínam piecť k Veľkej noci a tieto kokosky sú prvé v rade a fakt vysoko jedlé :)

30 minút
príprava
20 minút
na 120 °C

Suroviny

7 ks
560 g
 na obaľovanie
 na obaľovanie
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Bielka s cukrom šľaháme mixérom nad parou 25 až 30 minút.

  2. 2

    Potom do kokosu, alebo orechov, či mandlí hádžeme lyžičkou malé kôpky vyšľahaného snehu, ktoré vyšúľame a zahneme :).

  3. 3

    Pečieme pri teplote 120 až 150 stupňov (podľa typu rúry) asi 15-20 minút.

Diskusia k receptu

marikafil
Ďakujem:-) tento recept som hľadala, robievala ich manželova mama, pridávala ešte aj strúhanú čokoládu ale kakao, recept som stratila a máme ich náramne radi, takže po rokoch znova upečiem!
natalienat
Mňam, úplne fantastické :) Včera som to premiérovo napiekla doma a okrem toho, že vyzerali lepšie ako z obchodu, tak ešte aj lepšie chutili :) Zožali teda úspech, ďakujem za super recept :)
martinap
som veľmi rada,tento recept mám od bývalej kolegyne mojej maminy a všetci,ale úplne všetci ho milujú :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia