Kokošky - šúľance z východu

olinecka - fotkaolinecka, 17. apríla 2015
Kokošky - šúľance z východu
Foto: olinecka

Dnes som uvarila dobrotu zo zemiakov ,ktoré mi ostali v chladničke .Moja mama má naučila,že nič nesmie vysť nazmar.Takže som uvarila kokošky -šuľance s Zobraziť celý popisDnes som uvarila dobrotu zo zemiakov ,ktoré mi ostali v chladničke .Moja mama má naučila,že nič nesmie vysť nazmar.Takže som uvarila kokošky -šuľance s makovou posýpkou.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
1 ks
podľa seba
 na posýpanie
na chuť




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme a prelisujeme -popučime na hladko ,dáme na pomučenú pracovnú dosku pridáma štipku soli vajce a urobíme cesto.Z cesta vyformujeme šuľky.

    Kokošky - šúľance z východu - obrázok 1
  2. 2

    Šúľky pokrájame na 1 cm kúsky,ktoré dáme variť do vriacej vody kde sme pridali trocha soli.

    Kokošky - šúľance z východu - obrázok 2
  3. 3

    Varíme vo vriacej vode do ,ktorej sme pridali ,kým nevyplavaju na vrch,trocha povaríme a scedime.Hotové kokošky polejeme maslom dochutime podľa seba soľou posypeme mletym makom a nakoniec praškovým cukromPrajem dobrú chuť!!!!

Diskusia k receptu

monnikka
aj ja takto robievam alebo aj na slano s tvarohom miesto maku a opraženou cibuľkou
venusa
Patrí medzi moje veĺmi obľúbené. Ja ich robím praktickejšie a bez vajca, sú oveľa jemnejšie, ale to si každý urobí, ako mu pasuje. A k tomu cestu. Len toľko múky, aby sa zemiaky spojili na polotuhé cesto. To si pomúčim a rovno štipkám z neho kúsky a tie medzi dlaňami zašúľam a hádžem rovno na pomúčenú váčšiu tácńu z ktorej to potom rovno dávam do vriacej vody. Záver posýpky detto. A takto to začali robiť aj moje kamarátky, lebo je to oveľa rýchlejšie :-)
jarunka
Um, s makom, velka dobrota. V tyzdni musim uvarit!
martamm
Výborný spôsob na využitie nespotrebovaných zemiakov :)
garanco
Robievam dosť často, najmä keď sú u nás vnučky - ale my naozaj šúľame, to je na tom to najkrajšie: každý kúsoček "šuľkneme" rukou, a keď nemá pekný tvar, tak to hneď aj opravujú:-)).
Robievam ich aj s orechami alebo s opraženou strúhankou so škoricou a na kraj taniera dám ešte domáci lekvár.
janger
@olinecka , ake podarene meno maju tieto tvoje sulance - kokosky :-)... V takejto podobe ich ale nepoznam, u nas sa tiez vzdy robili take sulane. Nuz ale to je zrejme v kazdom regione trochu inac. A veru by som si dala, mnam :-)....A ja tiez velmi nerada vyhadzujem potraviny...
olinecka
@janger ,pozdravujem určite tie názvy sú podľa kraja všade sa volajú inak,ale najznámejšie sú šuľance!!!!Pekný dník!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia