Kocky z bravčovej pečene

Kocky z bravčovej pečene s ryžou (fotorecept)

Autor receptu: begonia2

Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.

6 - 8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 210 °C

Postup

  1. Ryžu si uvaríme ako prvú. Ja ju varím ako cestovinu vo vode. Necháme vychladnúť. Slaninu a cibuľu pokrájanu škvaríme na 1PL masti v panvici. Cibuľu do červena a slaninu až na malé kúsky. Na záver pridáme cesnak posekaný na drobno. Necháme nech to všetko prevonia. Trochu necháme vychladnúť a zmiešame z ryžou.
  2. Pridáme kyslú smotanu a 3 vajcia, osolíme a okoreníme.
  3. V mixéri rozmixujeme pečeň, 2 vajcia, smotanu na varenie, soľ, korenie a vegetu. Zmes vylejeme na ryžu a dobré premiešame.
  4. Plech potrieme masťou a vylejeme naň hmotu. Dáme do horúcej rúry ohrev 210 °C na 35 minút. Po tejto dobe som to pozrela a bolo upečené.
  5. Necháme trochu vychladnúť a krájame. Ja som to pokrájala na kocky.
  6. Počas pečenia som uvarila kôprovú omáčku. Na tanier omáčku, kocku pečeňovú a u nás to zajedáme chlebom. Je to dobré aj s kapustovým prívarkom.