Slaná palacinková torta

Knoflík – Palacinky so špenátom a s teľacími mozočkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, zo smotany, z vajec a múky pripravíme palacinkové cesto. Na menšej panvici pripravíme na oleji z cesta palacinky.
  2. V kastróliku roztopíme maslo, v ktorom osmažíme nakrájanú šalotku. Pridáme mozočky a restujeme asi 5 minút (pri vegetariánskej verzii môžeme použiť karfiol), kým mozočky nie sú hotové. Osolíme a okoreníme.
  3. Umytý špenát sparíme vo vriacej vode a scedíme. Na palacinky postupne vrstvíme mozočky a špenát. Na poslednú palacinku nastrúhame syr a celé zapečieme v rúre pri 180 °C 15 minút. Hotový knoflík rozkrájame a podávame s listovým šalátom.