Zapečená knedľa

Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale to som nechcela nakoľko si vždy urobím čerstvú. No akosi som sa prepočítala a tento krát mi ostala tak som ju takto využila.

20 minút
príprava
5-10 minút
na 250 °C

Postup

  1. Suroviny.
  2. Do mlieka si dáme vajíčko, múku a trocha soli dobre rozšľaháme. Knedľu si nakrájame a poukladáme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Priestor, ktorý nám ostane medzi naukladaným knedlikom vyplníme na kocky pokrájaným knedlíkom, aby sme vyplnili celú formu.
  3. Do formy na knedľu nalejeme vajíčkovú zmes.
  4. Necháme ju trochu vstrebať do knedlíka. Zatiaľ si rozmiešame paradajkovú zmes - kečup, paradajková čili omáčka, oregano, cesnak a natrieme na pripravený knedlikový korpus. Posypeme trochou kryštálového cukru.
  5. Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú prerastenú slaninu alebo anglickú slaninu a syr Niva.
  6. Dáme do rúry, ktorú sme predhriali na 250 stupňov a pečieme asi 5-10 minút. Vyberieme z rúry a posypeme nahrubo nakrájaným údeným syrom.
  7. Necháme nech sa trochu syr rozpustí.
  8. No a máme knedlikovú pizzu hotovú. Verte alebo nie, je vynikajúca. Keď mi ostane knedlík už ho inak ani nevyžijem.