Zapečená knedľa
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do
mrazničky ale to som nechcela nakoľko si vždy urobím
čerstvú. No akosi som sa prepočítala a tento krát mi ostala tak som ju takto využila.
20 minút príprava |
5-10 minút na 250 °C |
Postup
- Suroviny.
- Do mlieka si dáme vajíčko, múku a trocha soli dobre rozšľaháme. Knedľu si nakrájame a poukladáme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Priestor, ktorý nám ostane medzi naukladaným knedlikom vyplníme na kocky pokrájaným knedlíkom, aby sme vyplnili celú formu.
- Do formy na knedľu nalejeme vajíčkovú zmes.
- Necháme ju trochu vstrebať do knedlíka.
Zatiaľ si rozmiešame paradajkovú zmes - kečup, paradajková čili omáčka, oregano, cesnak a natrieme na pripravený knedlikový korpus. Posypeme trochou kryštálového cukru.
- Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú prerastenú slaninu alebo anglickú slaninu a syr Niva.
- Dáme do rúry, ktorú sme predhriali na 250 stupňov a pečieme asi 5-10 minút.
Vyberieme z rúry a posypeme nahrubo nakrájaným údeným syrom.
- Necháme nech sa trochu syr rozpustí.
- No a máme knedlikovú pizzu hotovú. Verte alebo nie, je vynikajúca. Keď mi ostane knedlík už ho inak ani nevyžijem.