Knedlo vepřo zelo (fotorecept)

Knedlo vepřo zelo (fotorecept)
zabiatko66Zabiatko66, recept pridal: 27. septembra 2010 9:31Ďalšie jeho recepty

V sobotu moja polovička uvarila takúto fajnotu a ja som fotila. Mali sme dosť aj na nedeľu. Aspoň som nemusela variť.

Suroviny

4-6
porcie
30
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Mäsko umyjeme, bočik dáme variť so soľou a s korením asi 30 min. Medzi tým si krkovičku prešpikujem cesnakom a posolíme.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 1

2

Bočik vyberieme z vody, kožu narežeme aby sa prepiekol a dáme do pekáča spolu s krkovičkou. Posypeme rascou, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Pečieme pri 200 stupňoch, cca 1 hod. Občas ho prevrátime aby sa pekne prepiekolo so všetkých strán.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 2

3

Kým sa pečie mäso, červenú kapustu si nakrájame na rezance. Na dno hrnca dáme trošku oleja na ktorom krátko orestujeme nakrájanú kapustu. Pridáme soľ, rascu a vegetu, podlejeme šálkou horúcej vody a dusíme do mäkka. Keď je kapusta skoro hotová pridáme do nej zo dve polievkové lyžice octu, trošku osladíme cukrom a premiešame. Podusíme 2-3 min. a odstavíme.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 3

4

Knedľu zohrejeme na pare.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 4

5

Do pohárov nalejeme pivko, na tanier rozložíme nakrájanú knedľu, dusenú kapustu a pokrájané mäsko. Knedľu polejeme trochu výpekom. A obed je hotový. Dobrú chuť!
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 27. septembra 2010 o 10:49
    vieš čo @zabiatko66 normálne sa teraz musím ísť v túto skorú hodinu naobedovať, lebo by som mala poslintanú celú klávesnicu :)))


  • zabiatko66, 27. septembra 2010 o 10:57
    jezibabka1, veru máš pravdu, keď to začalo rozvoniavať, tak som nemohla odolať. A si predstav tá porcia so 4 knedlíkmi bola moja. Všetko som to spráskala. A potom len priberám.


  • janger, 27. septembra 2010 o 11:56
    @zabiatko66 , no tak tvoja polovicka ti pripravila paradny obedik! Pochval ho ;-). Veru je to klasika, mnam, dala by som si.


  • enerrgizer, 27. septembra 2010 o 12:31
    stará dobrá klasika nikdy nesklame...cítim vôňu pečeného mäsa a cesnaku...


  • evusik, 27. septembra 2010 o 12:42
    máš šikovného manžela.... veru je to klasika a k tomu móóóóc dobrá :-)


  • babi, 27. septembra 2010 o 13:33
    aj my sme mali v nedeľu takýto obed,len na rozdieľ od teba som ho varila ja, môj manžel len s radosťou konzumoval


  • klaura, 27. septembra 2010 o 14:19
    mňamky, toto máme aj u nás radi ... :) krásne pofotené ... (aby aj teba niekto pochválil) :))))


  • torticka, 27. septembra 2010 o 14:41
    Keby ste vedeli, ako mi tečú sliny. Aj my to máme radi.


  • evanaaa, 27. septembra 2010 o 17:09
    Nedávno som robila, ale zabudla som, že chcem červenú kapustu, kúpila som bielu, ale nabudúce nezabudnem. Len do kapustičky na masť (olej) dávam aj cibuľku. A pri pečení dám do pekáča viac masti, potom si dáme takú ochutenú aj na chlieb.


  • evas13, 28. septembra 2010 o 05:39
    Dobrý obedík aj my sme mali toto v nedeľu na obed, len s kyslou kapustou. Tak isto ako @evanaaa aj ja robím kapustu na cibuľke.


  • sportak, 9. júna 2011 o 23:41
    Veľmi dobre podaný recept. V mrazničke mám peknú krkovičku pripravenú na nedeľu. Už sa teším. I keď toto jedlo budem variť po prvý krát, podľa Tvojho návodu to určite zvládnem. Ďakujem Žabiatko66.


  • zabiatko66, 10. júna 2011 o 12:25
    Potom napíš či sa vydaril obed.


  • catthy6093, 26. septembra 2012 o 23:19
    Tiez trosicku okukavam, najma ako na tu kapustu :D
    Jedine co si pamatam od ocinka je, ze ten do pekaca pred dopecenim maska hodil este kocku bravcovej masti. Potom tu mast zlial do kelimkov a dal do ladnicky a bola to ta najuzasnejsia natierka na chlebik, kedze ta mast dostala uplne inu, vybornu chut :)


  • risko74, 16. novembra 2012 o 01:32
    Mila pani Zabiatko66,urobila ste mi velku radost dnes!!hladal som recept na cesku klasiku,vepro knedlo zelo!!a Vas mi zoslal sam pan Boh!!knedlik som nahradil nepecenou bagetou,ktoru dostat u nas v anglicku!!dal som ju do paroveho hrnca a pekne sa mi z nej za 10 min urobil knedlik!!kapustu a masko som urobil podla Vasho receptu a moja frajerka bola mimo z toho mimo!!ziadne sushi a chobotnice!!ale Vas recept zabral!!


  • rulik, 27. septembra 2013 o 09:07
    klasika je asi s bielou kapustou, ale s tou červenou to ukáže lepšie, nabudúce skúsim, to muselo byť nebíčko v papuľke!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist