Knedlo vepřo zelo (fotorecept)

Knedlo vepřo zelo (fotorecept)
zabiatko66Zabiatko66, recept pridal: 27. septembra 2010 9:31Ďalšie jeho recepty

V sobotu moja polovička uvarila takúto fajnotu a ja som fotila. Mali sme dosť aj na nedeľu. Aspoň som nemusela variť.

Suroviny

4-6
porcie
30
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Mäsko umyjeme, bočik dáme variť so soľou a s korením asi 30 min. Medzi tým si krkovičku prešpikujem cesnakom a posolíme.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 1

2

Bočik vyberieme z vody, kožu narežeme aby sa prepiekol a dáme do pekáča spolu s krkovičkou. Posypeme rascou, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Pečieme pri 200 stupňoch, cca 1 hod. Občas ho prevrátime aby sa pekne prepiekolo so všetkých strán.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 2

3

Kým sa pečie mäso, červenú kapustu si nakrájame na rezance. Na dno hrnca dáme trošku oleja na ktorom krátko orestujeme nakrájanú kapustu. Pridáme soľ, rascu a vegetu, podlejeme šálkou horúcej vody a dusíme do mäkka. Keď je kapusta skoro hotová pridáme do nej zo dve polievkové lyžice octu, trošku osladíme cukrom a premiešame. Podusíme 2-3 min. a odstavíme.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 3

4

Knedľu zohrejeme na pare.
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 4

5

Do pohárov nalejeme pivko, na tanier rozložíme nakrájanú knedľu, dusenú kapustu a pokrájané mäsko. Knedľu polejeme trochu výpekom. A obed je hotový. Dobrú chuť!
Knedlo vepřo zelo (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jezibabka1, 27. septembra 2010 o 10:49
    vieš čo @zabiatko66 normálne sa teraz musím ísť v túto skorú hodinu naobedovať, lebo by som mala poslintanú celú klávesnicu :)))


  • zabiatko66, 27. septembra 2010 o 10:57
    jezibabka1, veru máš pravdu, keď to začalo rozvoniavať, tak som nemohla odolať. A si predstav tá porcia so 4 knedlíkmi bola moja. Všetko som to spráskala. A potom len priberám.


  • janger, 27. septembra 2010 o 11:56
    @zabiatko66 , no tak tvoja polovicka ti pripravila paradny obedik! Pochval ho ;-). Veru je to klasika, mnam, dala by som si.


  • enerrgizer, 27. septembra 2010 o 12:31
    stará dobrá klasika nikdy nesklame...cítim vôňu pečeného mäsa a cesnaku...


  • evusik, 27. septembra 2010 o 12:42
    máš šikovného manžela.... veru je to klasika a k tomu móóóóc dobrá :-)


  • babi, 27. septembra 2010 o 13:33
    aj my sme mali v nedeľu takýto obed,len na rozdieľ od teba som ho varila ja, môj manžel len s radosťou konzumoval


  • klaura, 27. septembra 2010 o 14:19
    mňamky, toto máme aj u nás radi ... :) krásne pofotené ... (aby aj teba niekto pochválil) :))))


  • torticka, 27. septembra 2010 o 14:41
    Keby ste vedeli, ako mi tečú sliny. Aj my to máme radi.


  • evanaaa, 27. septembra 2010 o 17:09
    Nedávno som robila, ale zabudla som, že chcem červenú kapustu, kúpila som bielu, ale nabudúce nezabudnem. Len do kapustičky na masť (olej) dávam aj cibuľku. A pri pečení dám do pekáča viac masti, potom si dáme takú ochutenú aj na chlieb.


  • evas13, 28. septembra 2010 o 05:39
    Dobrý obedík aj my sme mali toto v nedeľu na obed, len s kyslou kapustou. Tak isto ako @evanaaa aj ja robím kapustu na cibuľke.


  • sportak, 9. júna 2011 o 23:41
    Veľmi dobre podaný recept. V mrazničke mám peknú krkovičku pripravenú na nedeľu. Už sa teším. I keď toto jedlo budem variť po prvý krát, podľa Tvojho návodu to určite zvládnem. Ďakujem Žabiatko66.


  • zabiatko66, 10. júna 2011 o 12:25
    Potom napíš či sa vydaril obed.


  • catthy6093, 26. septembra 2012 o 23:19
    Tiez trosicku okukavam, najma ako na tu kapustu :D
    Jedine co si pamatam od ocinka je, ze ten do pekaca pred dopecenim maska hodil este kocku bravcovej masti. Potom tu mast zlial do kelimkov a dal do ladnicky a bola to ta najuzasnejsia natierka na chlebik, kedze ta mast dostala uplne inu, vybornu chut :)


  • risko74, 16. novembra 2012 o 01:32
    Mila pani Zabiatko66,urobila ste mi velku radost dnes!!hladal som recept na cesku klasiku,vepro knedlo zelo!!a Vas mi zoslal sam pan Boh!!knedlik som nahradil nepecenou bagetou,ktoru dostat u nas v anglicku!!dal som ju do paroveho hrnca a pekne sa mi z nej za 10 min urobil knedlik!!kapustu a masko som urobil podla Vasho receptu a moja frajerka bola mimo z toho mimo!!ziadne sushi a chobotnice!!ale Vas recept zabral!!


  • rulik, 27. septembra 2013 o 09:07
    klasika je asi s bielou kapustou, ale s tou červenou to ukáže lepšie, nabudúce skúsim, to muselo byť nebíčko v papuľke!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist