Knedľa

stefanmStefanm, 62 ročný muž, Prešov, 28. mája 2010 10:45
Ďalšie jeho recepty »

KnedľaFoto: stefanm

U nás sa hovorí,že : "Bandurki pre švine,riža pre kuri a knedlik pre ľudzi"....Cesto robím v domácej pekárni.

90 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
1 ks
500 g
1 ČL
1 ČL
2 ČL
(nemusí byť)

Postup prípravy

  1. 1

    Prísady dáme do nádoby a zapneme program "príprava cesta".Počas hnetenia kontrolujeme a podľa potreby prilejeme mlieko alebo pridáme múku.Po ukončení programu vykysnute cesto rozdelíme na 2-3 časti a vytvarujeme knedlíky.Necháme aspoň 15min.oddychovať a potom varíme nad parou asi 20 min.(ja používam mokrú utierku uviazanú na kastróle a prikrývam hrncom).Po uvarení potrieme olejom a popicháme.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist