Knedľa

Knedľa
Foto: stefanm
stefanmStefanm, 61 ročný muž, Prešov, recept pridal: 28. mája 2010 10:45Ďalšie jeho recepty

U nás sa hovorí,že : "Bandurki pre švine,riža pre kuri a knedlik pre ľudzi"....Cesto robím v domácej pekárni.

Suroviny

90
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Prísady dáme do nádoby a zapneme program "príprava cesta".Počas hnetenia kontrolujeme a podľa potreby prilejeme mlieko alebo pridáme múku.Po ukončení programu vykysnute cesto rozdelíme na 2-3 časti a vytvarujeme knedlíky.Necháme aspoň 15min.oddychovať a potom varíme nad parou asi 20 min.(ja používam mokrú utierku uviazanú na kastróle a prikrývam hrncom).Po uvarení potrieme olejom a popicháme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 28. mája 2010 o 11:02
    vyzerá chutne :), to musí mať tvoja manželka z teba radosť, keď jej vyváraš...:))


  • stefanm, 28. mája 2010 o 11:29
    sjuz - a prečo by som jej nenavaril keď mi ona pomáha prať a žehliť???


  • sovka62, 28. mája 2010 o 14:19
    To sú presne také, aké mám rada aj ja. A poklona aj za komentár.


  • jerica, 28. mája 2010 o 15:27
    Tak to je knedľa pre môjho manžela, ten dáva ako správny východniar (Ďurďoš - Hanušovce nad Topľou), prednosť múčnemu,zemiak , ryža nemusí, knedľa aj k "rezňom"


  • stefanm, 28. mája 2010 o 16:12
    Poznám to tam . Chodil som do lesa za Ďurďošom na hríby.Ale naďaleko je cigánska osada a oni to tam teraz vždy všetko vyzbierajú.Skôr nájdeš v lese "cigančiatko" ako hríba.


  • babidka, 28. mája 2010 o 18:28
    @stefanm , knedlik je fajn a urcite bude kazdemu chutit :-)mne sa pacila ta veticka na komentar @sjuz :-) pripomenulo mi to manzelsky vtip .Manzelka upratuje a Manzel sa pyta " draha , ako ti mozem pomoct ?" .Manzelka odpoveda "tak mi prosim ta vycisti TVOJE topanky"...:-)))))


  • veronika353, 29. mája 2010 o 06:21
    Krásné knedlíky!!!Já taky mému mužovi pomáhám prát a žehlit, ale takové krásné knedle mi ještě neuvařil !!!!


  • marienka44, 29. mája 2010 o 14:41
    Netreba do cesta aspon 1 PL oleja? V Kauflande som kupila susene kvasnice /granulky/ od nemeckej firmy RUF, po 3 ks balene. Chcela by som vyskusat recept v domacej pekarni.
    Tá 1 čl cukru a soli a 2 čl susenych kvasnic sa prida do mlieka /mokra cast ide naspodok pekarne/ alebo sa zamiesa do muky /to je sucha cast, ktora ide navrch/ ? Miesto celeho vajca by som ja dala len zltok. Môzem robit aj z menej muky, napr. z 300 g?Dakujem za odpoved.


  • bozulka, 29. mája 2010 o 19:07
    Knedlíky sú vážne krásne, @veronika353 sme na tom rovnako ani mne múj muž nič neuvaril- okrem každodennej kávičky pri čítaní -manžel Pravdy a ja varechy.Vlastne čítame spoločné noviny.
    @stefanm si dobrý kuchár a máš fantaziu.


  • stefanm, 30. mája 2010 o 10:36
    marienka44-do pekárne vždy najprv tekuté a potom ostatné prísady.sušené droždie používam to zelené s vianočkou na obale (dr.oetker) a som s ním spokojný.množstva surovín si ,samozrejme,každý môže prispôsobiť.nie len pri tomto recepte ale pri všetkých receptoch!!


  • stefanm, 30. mája 2010 o 10:37
    bozulka - každá pochvala potešíííí . ďakujem.


  • sjuz, 30. mája 2010 o 20:42
    stefanm - klobúk dolu, dnes je takých mužov ako šafranu...ešteže mám jedného doma!


  • duschko, 26. júla 2010 o 16:30
    Vyskusal som a uz budem len taku knedlu. Bola fantasticka. Dakujem za super recept.


  • janger, 11. januára 2012 o 11:22
    @stefanm , robila som podla teba, pekne sa mi podarila! Uz je v mraznicke, 3 kusy....Chutovo sice este neviem, ale iste je dobra! Ale vzhladovo je to krasavica!!!


  • stefanm, 11. januára 2012 o 11:29
    @janger to potešííí . určite bude aj chutná . hlavne ju treba jesť v dobrej spoločnosti a atmosfére . kľud a pohoda dodávajú jedlu "šmrnc" !!!


  • janger, 11. januára 2012 o 11:36
    Mam v mraznicke plnenu papriku v rajcinovej omacke, tak bude k nej, to bude maskrta, hmmmm! Uz si chutim. Ja si niekedy popredu navarim, namrazim, ked pracujem niektore dni do vecera, tak potom uz len vytiahnem z mraznicky...A s tou atmosferou a pohodou mas pravdu.


  • stefanm, 11. januára 2012 o 11:40
    pozri si moju plnenú papriku "negatív" . to som robil na stávku , že sa nedá urobiť negatívna paprika . .... aj ja často mrazím "zbytky" ale ešte som nerobil cielene , že zamrazím . dobrý nápad . akurát , že nemám robotu do večera . ale aj pri návrate z "posedenia s priateľmi" je to dobré .


  • tkatka, 11. augusta 2012 o 15:59
    Tieto knedle sa môžu variť aj vo vode? Alebo len na pare?


  • stefanm, 11. augusta 2012 o 16:06
    ...už som aj vo vode varil . len som ich urobil trochu menšie . asi desať minút zavreté a päť trochu pootvorené .!!!


  • tkatka, 11. augusta 2012 o 19:53
    Ďakujem vyskúšam :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist