Knedľa

Knedľa
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 28. mája 2010 10:45Ďalšie jeho recepty

U nás sa hovorí,že : "Bandurki pre švine,riža pre kuri a knedlik pre ľudzi"....Cesto robím v domácej pekárni.

Suroviny

90
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Prísady dáme do nádoby a zapneme program "príprava cesta".Počas hnetenia kontrolujeme a podľa potreby prilejeme mlieko alebo pridáme múku.Po ukončení programu vykysnute cesto rozdelíme na 2-3 časti a vytvarujeme knedlíky.Necháme aspoň 15min.oddychovať a potom varíme nad parou asi 20 min.(ja používam mokrú utierku uviazanú na kastróle a prikrývam hrncom).Po uvarení potrieme olejom a popicháme.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sjuz, 28. mája 2010 o 11:02
    vyzerá chutne :), to musí mať tvoja manželka z teba radosť, keď jej vyváraš...:))


  • stefanm, 28. mája 2010 o 11:29
    sjuz - a prečo by som jej nenavaril keď mi ona pomáha prať a žehliť???


  • sovka62, 28. mája 2010 o 14:19
    To sú presne také, aké mám rada aj ja. A poklona aj za komentár.


  • jerica, 28. mája 2010 o 15:27
    Tak to je knedľa pre môjho manžela, ten dáva ako správny východniar (Ďurďoš - Hanušovce nad Topľou), prednosť múčnemu,zemiak , ryža nemusí, knedľa aj k "rezňom"


  • stefanm, 28. mája 2010 o 16:12
    Poznám to tam . Chodil som do lesa za Ďurďošom na hríby.Ale naďaleko je cigánska osada a oni to tam teraz vždy všetko vyzbierajú.Skôr nájdeš v lese "cigančiatko" ako hríba.


  • babidka, 28. mája 2010 o 18:28
    @stefanm , knedlik je fajn a urcite bude kazdemu chutit :-)mne sa pacila ta veticka na komentar @sjuz :-) pripomenulo mi to manzelsky vtip .Manzelka upratuje a Manzel sa pyta " draha , ako ti mozem pomoct ?" .Manzelka odpoveda "tak mi prosim ta vycisti TVOJE topanky"...:-)))))


  • veronika353, 29. mája 2010 o 06:21
    Krásné knedlíky!!!Já taky mému mužovi pomáhám prát a žehlit, ale takové krásné knedle mi ještě neuvařil !!!!


  • marienka44, 29. mája 2010 o 14:41
    Netreba do cesta aspon 1 PL oleja? V Kauflande som kupila susene kvasnice /granulky/ od nemeckej firmy RUF, po 3 ks balene. Chcela by som vyskusat recept v domacej pekarni.
    Tá 1 čl cukru a soli a 2 čl susenych kvasnic sa prida do mlieka /mokra cast ide naspodok pekarne/ alebo sa zamiesa do muky /to je sucha cast, ktora ide navrch/ ? Miesto celeho vajca by som ja dala len zltok. Môzem robit aj z menej muky, napr. z 300 g?Dakujem za odpoved.


  • bozulka, 29. mája 2010 o 19:07
    Knedlíky sú vážne krásne, @veronika353 sme na tom rovnako ani mne múj muž nič neuvaril- okrem každodennej kávičky pri čítaní -manžel Pravdy a ja varechy.Vlastne čítame spoločné noviny.
    @stefanm si dobrý kuchár a máš fantaziu.


  • stefanm, 30. mája 2010 o 10:36
    marienka44-do pekárne vždy najprv tekuté a potom ostatné prísady.sušené droždie používam to zelené s vianočkou na obale (dr.oetker) a som s ním spokojný.množstva surovín si ,samozrejme,každý môže prispôsobiť.nie len pri tomto recepte ale pri všetkých receptoch!!


  • stefanm, 30. mája 2010 o 10:37
    bozulka - každá pochvala potešíííí . ďakujem.


  • sjuz, 30. mája 2010 o 20:42
    stefanm - klobúk dolu, dnes je takých mužov ako šafranu...ešteže mám jedného doma!


  • duschko, 26. júla 2010 o 16:30
    Vyskusal som a uz budem len taku knedlu. Bola fantasticka. Dakujem za super recept.


  • janger, 11. januára 2012 o 11:22
    @stefanm , robila som podla teba, pekne sa mi podarila! Uz je v mraznicke, 3 kusy....Chutovo sice este neviem, ale iste je dobra! Ale vzhladovo je to krasavica!!!


  • stefanm, 11. januára 2012 o 11:29
    @janger to potešííí . určite bude aj chutná . hlavne ju treba jesť v dobrej spoločnosti a atmosfére . kľud a pohoda dodávajú jedlu "šmrnc" !!!


  • janger, 11. januára 2012 o 11:36
    Mam v mraznicke plnenu papriku v rajcinovej omacke, tak bude k nej, to bude maskrta, hmmmm! Uz si chutim. Ja si niekedy popredu navarim, namrazim, ked pracujem niektore dni do vecera, tak potom uz len vytiahnem z mraznicky...A s tou atmosferou a pohodou mas pravdu.


  • stefanm, 11. januára 2012 o 11:40
    pozri si moju plnenú papriku "negatív" . to som robil na stávku , že sa nedá urobiť negatívna paprika . .... aj ja často mrazím "zbytky" ale ešte som nerobil cielene , že zamrazím . dobrý nápad . akurát , že nemám robotu do večera . ale aj pri návrate z "posedenia s priateľmi" je to dobré .


  • tkatka, 11. augusta 2012 o 15:59
    Tieto knedle sa môžu variť aj vo vode? Alebo len na pare?


  • stefanm, 11. augusta 2012 o 16:06
    ...už som aj vo vode varil . len som ich urobil trochu menšie . asi desať minút zavreté a päť trochu pootvorené .!!!


  • tkatka, 11. augusta 2012 o 19:53
    Ďakujem vyskúšam :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist