Knedľa zvyšková s vajíčkom na raňajky fotorecept

sracz - fotkasracz, 12. októbra 2015
Knedľa zvyšková s vajíčkom na raňajky (fotorecept)
Foto: sracz

Jednoduchým postupom prípravy obľúbených raňajok mojeho dávneho detstva, si priam doslova „masochisticky“ vháňam „bolesť“ do duše. Som presvedčený, že nie som sám. Vidím Zobraziť celý popisJednoduchým postupom prípravy obľúbených raňajok mojeho dávneho detstva, si priam doslova „masochisticky“ vháňam „bolesť“ do duše. Som presvedčený, že nie som sám. Vidím pred sebou moje dve najdrahšie víly. Predobrú prekrásnu mamku a vševediacu upracovanú babičku, moju milovanú lady Ann. Ťažil som z výsady prvorodeného syna i vnuka. Máločo z minulosti by dnes uspokojilo do modernej doby narodenú generáciu. Ale my sme vychutnávali domácu váru v podobe lokší, buchiet i knedle s vajíčkom a rady.

2÷3
porcie
12÷15 minút
príprava
5÷7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL doma škvarená
podľa možností g staršia
2 - 3 PL čerstvé
podľa chuti g
2 - 3 ks čerstvé
Posýpka:
3 - 4 PL




Postup

  1. 1

    verili by ste, že to stačí na raňajky dvom dospelým?

    Knedľa zvyšková s vajíčkom na raňajky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájanú zvyškovú parenú knedľu som na červenohnedo opiekol na panvici s PL domácej škvarenej bravčovej masti; pridal som asi 2 PL masla, vbuchol dve vajíčka, podľa chuti osolil, miešaním vytcoril homogénnu zmes a podával pysypanú bazalkou

    Knedľa zvyšková s vajíčkom na raňajky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 4

    ja to má rád tak, po našom, z panvice

    Knedľa zvyšková s vajíčkom na raňajky (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    tak čo, páči sa? Toto je porcia pre moje lepšie a krajšie JA, ktoré si k jednotlivým sústam zakusovalo aj znojemské sladkokyslé uhorky domácej výroby! Spomínate si aj Vy na kuchyne Vašich mamiek a pramamiek?

    Knedľa zvyšková s vajíčkom na raňajky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
:-), u nás sa knedle vždy minú, ale počula som často a dokonca som to už raz aj vyskúšala zo zvedavosti, chutilo mi.
patroveckypitrs
Veľmi dobré si na to spomínam. Aj na tieto knedle a ešte zvyškový chlieb opečený na sucho na sporáku natretý dobre cesnakom a maslom. Vďaka za recept a oživenie spomienok @sracz máš u mňa plný počet nebeských*.
farbuska
Robievame, a veľmi radi. Ja som zasa bola prvorodená: dcéra aj vnučka. Jedlá boli možno jednoduché, ale dobré, chutné a také naozajstné. Po cestách a ochutnávkach kde-kade po svete, mi stále chutia najlepšie. Tu doma.
farbuska
Robievame, a veľmi radi. Ja som zasa bola prvorodená: dcéra aj vnučka. Jedlá boli možno jednoduché, ale dobré, chutné a také naozajstné. Po cestách a ochutnávkach kde-kade po svete, mi stále chutia najlepšie. Tu doma.
izabella929
@sracz , nie len ty si s nostalgiou spomínaš na svojich najmilejších, týmto receptom som si tiež pripomenula opäť a znova na moju milovanú maminku, skvelú to kuchárku..)som si istá, že mi z nebíčka želá , aby sa mi darilo...nejak ako deti sme si to ani neuvedomili, že raz tie jedlá, ktoré nám s láskou pripravovali vstúpia do zabudnutia novou generáciou..
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto jedlo mám rada, už som naň aj zabudla. A k nemu sladkokyslé nakladané uhorky.
babidka
Keby si vedel mily @sracz ako som toto jedle v detstve neznasala !!!:-) Ale to bolo jedine jedlo ktore vedel uvarit moj otec -ktory sa inak kuchyni uspesne vyhybal... a tak som s velkym sebazaprenim tu "knedlovu omeletu" vzdy zjedla ...ved bola vzacna :-)
sovka62
Veru máš pravdu, Feri, jedlá nášho detstva sú tie najlepšie, Jednoduché, z mála surovín, dosť často za lacný peniaz a bola to naozaj pestrá a chutná strava. Teplé jedlo každý deň, u nás aj na večeru musela byť polievka, lebo tá je (podľa nášho otca) grunt. Aj knedle s vajcom, tie nám robieval najčastejšie otec, ale ja som jeho metódu trošku zmenila. Knedle opečiem a vajcia najprv rozšľahám a potom na ne vylejem. Takže je to akási omeleta s knedľou, mojim deťom takto chutili viac. A nielen knedle sa spracovali, všetko čo vystalo sa muselo spracovať, jednak neboli chladničky, v ktorých by o stálo zo tri dni, jednak plytvať sa nesmelo. Niekedy vznikali bizarné kombinácie, ale vždy chutné.
Ďakujem, pripomenul si mi kus detstva.
evusik
môj muž ešte v sobotu navaril hrniec segedínu a ja k tomu dve knedle... segedín sme jedli 2 dni, aj deti sa pristavili, len kúsok knedle mi zostal a môžeš hádať čo sme mali dnes na večeru, jasné, že knedľu s vajcom a uhorkovým šalátom... ešte mám plné brucho :-)
nás bolo 5 detí, tak jasné, že sme nevyskakovali a nepreberali sme si v jedle... pre mňa je detstvo spojené s vôňou v peci pečených zemiakov a keď sme si sadli k stolu každí mal svoju doštičku kúsok masla a kúsok slaninky a v strede stola veľká misa v šupe pečených zemiakov... mama ju vždy prikryla čistou utierkou, že aby sa sparili, že sa budú lepšie šúpať... ale možno len chcela aby sme počkali kým trochu vychladnú... aj tak sme nepočkali a pálili sme si prsty aj gamby :-) a sedeli sme za stolom aj hodinu, žiaden televízor len smiech a naše rozhovory... dodnes milujem pečené zemiaky možno aj pre tú spomienku z detstva...
denyany
Aj nám mama robievala akúsi knedľovú omeletu, ako vyššie píše sovka. A aj ja ju robievam mojim deťom, naposledy pred troma dňami. Deti ju jedia najradšej s kečupom, ja ak mám, vrch posypem strúhaným syrom.
dzejsik
u nás sme si to robievali podobne, ale zo zvyšných rožkov :)) fajnové
mesiar50
Recept ma zaujal, keďže,, počujem"o ňom prvýkrát a jedlo vyzerá naozaj chutne.Ďakujem za recept ,priateľu v ďalekej USA a nech sa ti darí v dobrom.
aroooo
robievalo a robím to stále, na opraženej cibuľke opražím pokrájané knedle, zalejem rozšľahanými vajcami, soľ, mčk, nakoniec zvyknem posypať pažítkou. Najlepšia z toho bola "škrabanina" - do chrumkava do zlatista opražené, prichytené ku dnu nádoby.... + kys. uhorka, mňam
babkamt
toto jedlo robievam aj ja. Zvyšok knedle sa nevyhodí, sú to chutné raňajky. Naučila som ju jesť aj vnučku. Pekne podaný recept.
elixir
Také ľúbim, jednoduchšie už možno ani nejde a človek sa potom ešte hodinu oblizuje okolo celej hlavy :) ...ešte cibuľku by som dala. :)