Knedľa za 15 minút

magdula - bez fotkymagdula, 12. novembra 2010

pri nečakanej návšteve

Suroviny

1 a pol ks
1 POL hrnčekov
2 ks
1 a pol hrnčekov, studene
pol sáčkuprášok do pečiva




Postup

  1. 1

    rohlíky nakrájame na kocky, prisýpeme múku, 2 žltky, soľ, zalejeme studeným mliekom a pridáme sneh z bielkov. Do misky, nie plechovej ale jenské sklo, silikon a pod.vytrieme tukom a posýpeme hrubou múkou a pridáme cesto. Dáme do mikrovlnky na 8 minút, po vypnutí počkajte 1-2 minút, kým sa cesto ukludní, popichajte šparádlom a vyklopte na tanier. Krájajte ostrým pilnikovým nožom.

Diskusia k receptu

danculka
Toto poznám ,ja to dávam do hlinených šálok a potom vyklopím,pre každého 1 porciu,ale aj takto sa dá.Dík.
marikasu
Ja ich mám uložené pod názvom hrnčekové knedle a varím ich v čajových hrnčekoch ako danculka, len rozpis surovín mám trochu iný. Sú veľmi chutné a tie prvé sa zjedia aj bez prílohy :-))
remcula
Taky dělávám v hrnečcích na čaj. Jsou skvělé.
valeri
fakt zaujímavé, robím rýchle perky z rohlíkov, ale aj toto je nápad za milión, ukladám
elisticka
ano aj ja ich robim v hrncekoch a v mikrovlnke ....su vyborne a rychle:-))
kuchticka
@magdula , vitam ta na Vareche, nech sa ti tu paci. Tento isty recept som sem na Varechu dala asi v marci t.r. pod nazvom bleskove sviatocne knedle. Su skutocne dobre a rychlo sa pravia v mikrovlnke. Robievala som kedysi i tie hrncekove, ktore ale trvaju trochu dlhsie a bolo na umyvanie vela riadu.
sazuna
Magdula, ja ich tiez robievam v hrncekoch. Dam ich do hrnca, potom prilejem vodu aby siahala asi do polky hrncekov a varim/parim 30 min. Tiez ich volam hrncekove knedle a pridavam aj vnatku aby boli pestrejsie :) Neodporucam ale zohrievat v mikrovlnke (ked uz su uvarene), bo zostanu trosku gumove..
duschko
Tento recept sa mi pozdava. Len neviem, aky vykon mikrovlny "kolko watov na tych osem minut mam nastavit". Skusim pozriet od kuchticka na jej bleskove sviatocne knedle.
duschko
Pozrel som si " kuchticka a jej bleskove sviatocne knedle". Tam udava vykon 750 W. Tak vyskusam. Ukladam do MKK.
magdula
prepáčte mi to, asi mi vypadlo A tz. jeden a pol hrnčeka a vari sa to v mikrovlnke pri 75Omstup. bez vody.
maorka
Som tu nová- pri písaní... no Varechu si čítam a ukladám receptíky asi polroka.. niektoré poznám, no všetky sú super.. a táto knedľa bude určite patriť medzi tie čo vyskúšam čo najskôr...doteraz som robievala len klasiku... tak Vám díky milé varecháčky..
hubata
Dobrý nápad tá misa, že som bola taká hlúpa a umývala 10 hrnčekov heh !
bambulka
Ja som tu tiez nova-pri pisani ...ale Varechu zboznujem a ukladam si recepty do KK .Syn je teraz sluzobne v zahranici a nechal mi svoj notebook on si kupil novy,tak sa vlastne len ucim na nom pracovat,ale bavi ma to aj tie Vase diskusne prispevky na ktore sa obzvlast tesim preto,lebo niekto napise ze to robi tak a niekto zas inak a ja si potom vyberiem podla toho co sa mi viac pozdava,a je to fajn a ked mam cas tak si Vas zapnem a som rada ze Vas tu mam...DAKUJEM!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia