Knedľa z mikrovlnky fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 3. februára 2011

Túto knedľu mi raz ukázala moja známa, keď robila u mňa prezentáciu o varení. Keďže sme už s manželom zostali sami, tak nám stačí Zobraziť celý popisTúto knedľu mi raz ukázala moja známa, keď robila u mňa prezentáciu o varení. Keďže sme už s manželom zostali sami, tak nám stačí aj takáto knedľa. Viem, že robená poctivo na pare je lepšia. Keď sa zídeme celá rodina, vtedy robím 3-4 knedle riadne na pare. Túto knedľu urobím v mikrovlnke, zajaca v tlakovom hrnci a čas čo mi zostane, môžem venovať Vareche.

3-4
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
300 ml
1 KL-zarovnaná
1 ks
1 PL
1/2 KL
1/2 kocky
4 PL
1/2 mokka lyžičky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Na spodok do misky dáme soľ, potom preosejeme múku, pridáme všetky ostatné ingrediencie, teplú vodu a vykysnutý kvások.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu premiešame. Toto cesto je redšie, ako sme zvyknutí, lebo v mikrovlnke sa nerobí na pare. Cesto necháme nakysnúť.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Silikónovú formu natrieme olejom.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto preložíme do silikónovej formy, vrch natrieme olejom.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme utierkou, necháme 10-15 min. kysnúť na teplom mieste.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme do mikrovlnky, nastavíme mikrovlnku na 8 min. Musí to byť mikrovlnka, ktorá sa točí a mala by mať aspoň 800-900 Watt.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po 8 min. ju ešte 1 min. necháme v mikrovlnke, potom vyberieme, naolejujeme, prikryjeme papierom. No a toto je knedľa z mikrovlnky.

    Knedľa z mikrovlnky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tothka
@Mariaklara takúto knedľu nepoznám, určite ju vyskúšam, práve som varila segedíň a priam sa k nemu žiada. Vyzerá veľmi dobre a dúfam, že je aj tak dobrá, ukladám si.
jerica
už som natrafila na knedľu ,dakujem , :-))
sovka62
Od začiatku ju robíš na takej vysokej teplote? Ja robím naraz v dvoch formách a mikrovlnku nastavím najprv na 6 minút na 600 st. a potom na 4 minúty na 900. Tak som si to vyskúšala. Spočiatku som dávala hneď na 900 a ona sa mi v tej mikrovlnke už nezdvihla, zostala taká, akú som tam dala.
1x abul
tothka
@mariaklara knedľa je výborná, možno som dala trošku viac oleja na potretie cesta a formy, lebo v rohoch to moc bublalo sú také suchšie, ale inak jednička, jem ju ako zákusok, dnes už neobedujem.
mariaklara
Super, teším sa, že sa ti podarila. tothka, máš dobrý postreh, je trochu suchšia, ale myslím, že to nevadí, však. To je preto, že sa neparí. Pozri si pri tom mojom rct " Zajac na smotane", ako som ja jedla knedľu. Skús ju tak ochutnať. Verím, že ju budeš robiť ľavou zadnou.
zuzazkanadska
Robila som knedlu prvy krat podla tohoto receptu, radsej som odisla z kuchyne, ked som ju dala do mokrovlnky a tadaaaa, krasne urobena knedla, bez hadania, ci sa uz uvarila, ci nie, perfektne sa mi urobila v uvedenom case, naozaj sa da zvladnut lavou zadnou hahaha
mariaklara
@zuzankanadska , veľmi ma teší tvoj úspech, je to pre mňa také malé vyznamenanie. A keby sa ti aj náhodou niekedy nepodarila, nehádž flintu do žita. Mne sa tiež asi 1 - 2 krát nepodarila. V nedeľu sa mi urobila nádherná a cez týždeň ešte nádhernejšia. Poradím ti, že keď ju neskonzumujete celú, tak ju odlož do mikroténového vrecka a prihrievaj v nádobe z dvojitým dnom, prikrytú, v mikrovlnke naporcírovanú asi 3-4 kusy naraz, na 30 sek. Potom otoč a ešte raz 30sek.
tahunka01
super, určite vyskušam, kedže som ešte knedlu v živote nerobila :D
h3cky
Dnes som ju robila...podarila sa aj chutila...super receptik :)))
mariaklara
Ja som ju tiež robila, potrebovala som za pol hodinky mať niečo na stole ku kačke, tak toto bolo riešenie, som rada, že sa ti podarila.
ancicka
Uložený recept už toľký čas a dnes som sa odhodla,lebo som potrebovala na rýchlo a nebanujem .Tak na rýchlo je to výborne,môžem len odporučiť.Pravdepodobne ju budem robievať častejšie.Neviem prečo som mala tak trocha výhrady ,že z mikrovlnky.Všetko treba vyskúšať.


mariaklara
@Ancicka (20.7.2016 21:50)

Som veľmi rada, že si ju vyskúšala a napísala si sem svoj názor.....ja ju tiež nerobím stále v mikrovlnke, ale keď ma " tlačí čas " ta je to na nezaplatenie....samozrejme, že mám aj svoj osvedčený klasický recept.....a pri tejto je to o to lepšie, že nemám dom plný pary...:-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia