Knedľa vo vajci

soncya - fotkasoncya, 17. júna 2016
Knedľa vo vajci
Foto: soncya

Spomienka na moje milované jedlo...

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 zvyšky
4-5 ks
50 ml
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Knedľu si nakrájame na kocky a na troške oleja popražíme, kým nedostanú farbu. Pridáme nakrájanú čili papričku. Medzitým si rozšľaháme vajcia so smotanou, alebo s mliekom, šľahačkou, smotankami do kávy... čo máme práve doma, posolíme a vylejeme na knedľu. Okoreníme a pražíme, pražíme, kým nemáme praženicu na knedliach suchú. Ochutnáme, keď treba dosolíme a podávame posypané strúhaným syrom. Toto jedlo patrí k mojím najobľúbenejším, je to taká klasika zo zvyškov, pre mňa momentálne trochu masochizmus, nakoľko už pár mesiacov nejem múku, cukor... Je mi za niektorými jedlami smutno... ale len trochu. Želám krásny deň! :D

Diskusia k receptu

bembo
Dobrý nápad pripomenúť,že aj na takýchto jednoduchých a navyše aj lacných jedlách si môže človek pochutnať.veľakrát ostane kus knedle trebárs po vynikajúcej sviečkovej na smotane alebo po nejakom guľáši.čo potom s knedlou čo sa nezje?nuž takto sa schosnuje,a tak isto u nás dopadne aj starý chlieb.urobí sa bundáskenyér,na ktorý si ja ešte kým je horúci položím plátok syra a potriem paprikovou pikantnou pomazánkou.maškrta jak vyšitá.pekný deň Ti prajem
soncya
Ďakujem @Bembo. Ono vôbec nešlo o technológiu receptu, veď povedzme si úprimne toto nie je nejaké kuchárske umenie, išlo trošku len o podpichnutie s týmto jednoduchým, ale celkom chutným pokrmom. :)
denyany
Aj u nás sa zvyšná knedľa takto zúžitkuje. Do vajec väčšinou nepridávam okrem soli nič, na vrch syr, deti kečup.... Obdivujem ťa, že si vieš tak rozkázať.
smejkad
zrovna ju mam dneska na plane :-)))
polovicka kupila, ale domacej sa nevyrovna, tak tam svieti slusny kusok
ja som robievala ako klasicku prazenicu, ale necham si poradit, vyberam z mrazaku syr :-)
soncya
@Denyany (17.6.2016 14:38)

Ahoj, rozkázali iní, ja som len poslúchla. No, zvykla som si. Teraz to uu celkom ide. Ďakujem za reakciu.
soncya
@Smejkad (17.6.2016 14:55)

Ďakujem za pristavenie sa. Ver, že by som si aj takúto knedľu hneď dala. ;-)
verus5
Ja robím podobne v palacinkovom prevedení. Väčšiu hrsť nakrájanej knedle na kocky opražím do chrumkava na oleji/masti/, zalejem 2-mi vajíčkami roztrepanými s troškou mlieka a soli, vylejem na knedľu+, prikryjem, potom obrátim sa už neprikrytú dosmažím-jeme so zeleninou alebo v zime čalamádou, kyslou uhorkou a pod.
abdul
Len to mlieko..... to tam predsa nemusí byť. Radšej o jedno vajce viac, ale bez mlieka.
soncya
@Abdul (17.6.2016 20:16)

Veď aj do omelety ide šľahačková smotana, to mlieko bola recesia.
izabella929
@soncya , veľmi chutne si navarila..) keď nám zvýši fajnový knedlík, taký ten môj hrbatý, robievam vo vajíčku...chutnučkéééé
soncya
@Izabella929 (18.6.2016 19:12)

Izabellka si zlatá, ja už len spomínam... Žiaden master chef, ale poteší. Pekný večer.
duskousko
Dobre..., aj chutne..., len ked ma clovek dietu...bez sacharidov a uhlohydratov...je to "sebatrapenie"...ale niektori - zda sa..?! - sa radi "rypu" vo vlastnych ranach...a snazia sa trapit co najviac... Doporucujem zmierit sa a zabudnut na podobne jedla...a zacat sa zabavat so vsetkym co je zelene, co neobsahuje cukry ani uhlohydraty a najma sa vyhybat vsetkemu tomu, co Vam robilo radost a "zbiehanie slin v puse"...samozrejme v prvom rade alkoholu!-;)
Drzim palce vsetkym, ktori sa "trapia", aby sa zacal;i pozerat nielen na zivot, ale aj do hrncov, ci panvic a pekacov z "tej lepsej stranky"...-;)! (Ako hovorieval, kedysi, porucik Dub - v blahej pamati - Svejkovi!).
1x soncya
katka78
V pondelok som robila parené buchty a jednu knedľu ku kôprovej omáčke, ešte aj z tej mi zostalo. Dobre, že je tu aj takýto recept, mladým sa zíde, alebo aj takým ako ja - u nás sa napríklad toto jedlo nikdy nerobilo. Keď aj knedľa náhodou zostala, spravili sme si ju na sladko - potreli lekvárom, posypali kakaom, práškovým cukrom a poliali rozpusteným maslom. Ďakujem @soncya , že som sa mohla inšpirovať, mala som veľmi chutné raňajky :-) Prajem pekný deň! :-)


ivan14
Vzpomínky na mládí. Mívali jsme hodně vysoko do žlabu, a tohle jídlo bývalo neděli co neděli večer. Nikdy se nám nepřejedlo a dělám si ho dodnes. A ty připečené "škrabánky"...mňam! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia