Knedľa pre celiatikov

ada2 - bez fotkyada2, 15. apríla 2011
Knedľa pre celiatikov
Foto: ada2

Niekedy som si objednávala knedľu pre syna, no raz som ju skúsila urobiť z múky Schär a odvtedy pripravujem knedľu sama. Vždy Zobraziť celý popisNiekedy som si objednávala knedľu pre syna, no raz som ju skúsila urobiť z múky Schär a odvtedy pripravujem knedľu sama. Vždy sa mi podarila.

3
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
1 KL
1 PL
1
1 dcl vlažné




Postup

  1. 1

    Z droždia, mlieka, cukru necháme urobiť kvások. Zmiešame múku, urobený kvások, vlažné mlieko, olej, trocha soli, vajce. Necháme ešte 30 minút vykysnúť. Z vykysnutého cesta vytvoríme bochník a položíme do hrnca na paru. Naparovací košík potrieme olejom, aby sa cesto neprilepilo.

    Knedľa pre celiatikov - obrázok 1
  2. 2

    Knedľu necháme 30 minút pariť pod pokrievkou.

    Knedľa pre celiatikov - obrázok 2
  3. 3

    Knedľu vyberieme a potrieme olivovým olejom alebo maslom. Nakrájame.

    Knedľa pre celiatikov - obrázok 3

Diskusia k receptu

ada2
Z bezlepkovej múky Schär B sa vám určite podarí a má aj výbornú chuť.
lisbet
musím vyskúšať,ale si myslím,kocka droždia na 250g múky je veľa,väčšinou je toto droždie na 1kg múky. .
ada2
Áno, zmýlila som sa, stačí polovica kocky, samozrejme. Ďakujem za upozornenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia