Klobásové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Na oslavu som oprášila starý recept. Ak poznáte tak nič ak nie skúste so výborné.

100
porcií
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Ako vidíte na obrázku mám dve klobásky ale minula som len jednu. Aj syru tam je viac ale použila som asi tak 100 g. Aj soľ tam mám ale keď som posýpala údeným syrom tak som tiež nepoužila. Z múky palmarínu a smotany si vypracujeme dobre cesto a necháme ho 12 hodín odpočinúť v chladničke. Môžete napr. aj len 3-4 hodiny ale cesto nie je také pekne keď sa upečie.
  3. Ja som si zamiesila večer a ráno som piekla. Cesto si vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech. Na plech si dáme fóliu alebo pečiaci papier.
  4. Potrieme ich dobre vajíčkom hlavne kraje kolieska treba dobre potrieť.
  5. Na potreté kolieska poukladáme klobásku.
  6. Povykrajujeme ďalšie kolieska, ktoré poukladáme na klobásové kolieska, popritláčame kraje koliesok aby sa nám dobre spojili. Potrieme vajíčkom, posypeme nastrúhaným syrom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 175 stupňov. Pečieme asi 20-25 minút strážte si aby boli pekné ružové.
  7. Upečené na plechu.
  8. Poukladané v krabici. Piekla som ešte aj syrové rožky.
  9. A tiež som piekla aj oškvarkové pagáče a tu Vám chcem niečo poradiť. Ak nechcete aby Vám pagáče keď ich dáte piecť a pekne Vám vyskočia nepadli tak si ich zakryte pečiacim papierom a trochu pritlačte aby sa papier trochu prilepil na nantreté pagáče a nespadnú Vám.
  10. No a tu už sú tiež pripravené v krabici na oslavu.