Klobásové kolieska fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 31. augusta 2014

Na oslavu som oprášila starý recept. Ak poznáte tak nič ak nie skúste so výborné.

100
porcií
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

350 g
250 g (alebo Palmarín)
2 dl
1 ks nožička
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako vidíte na obrázku mám dve klobásky ale minula som len jednu. Aj syru tam je viac ale použila som asi tak 100 g. Aj soľ tam mám ale keď som posýpala údeným syrom tak som tiež nepoužila. Z múky palmarínu a smotany si vypracujeme dobre cesto a necháme ho 12 hodín odpočinúť v chladničke. Môžete napr. aj len 3-4 hodiny ale cesto nie je také pekne keď sa upečie.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som si zamiesila večer a ráno som piekla. Cesto si vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktoré poukladáme na plech. Na plech si dáme fóliu alebo pečiaci papier.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme ich dobre vajíčkom hlavne kraje kolieska treba dobre potrieť.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na potreté kolieska poukladáme klobásku.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povykrajujeme ďalšie kolieska, ktoré poukladáme na klobásové kolieska, popritláčame kraje koliesok aby sa nám dobre spojili. Potrieme vajíčkom, posypeme nastrúhaným syrom a dáme upiecť do predhriatej rúry na 175 stupňov. Pečieme asi 20-25 minút strážte si aby boli pekné ružové.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené na plechu.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poukladané v krabici. Piekla som ešte aj syrové rožky.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tiež som piekla aj oškvarkové pagáče a tu Vám chcem niečo poradiť. Ak nechcete aby Vám pagáče keď ich dáte piecť a pekne Vám vyskočia nepadli tak si ich zakryte pečiacim papierom a trochu pritlačte aby sa papier trochu prilepil na nantreté pagáče a nespadnú Vám.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a tu už sú tiež pripravené v krabici na oslavu.

    Klobásové kolieska (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Veľmi pekné,vydarené slané kolaciky,ďakujem za radu k pagacikom,len sa chcem spýtať,či na surové treba dať ten papier a s tým aj piecť?
Vaše recepty sa mi páčia, dávam aj svojej mamičke :-)
luss44
Veľmi chutne napečené, takéto slané pečivo môžem hocikedy. Klobásové kolieska robievam, ale z lístkového. Ej, narobila si mi chute :)
sonulienka
@Iba ďakujem veľmi pekne za komentík potešil ma. Áno na surové potreté vajíčkom a posypané pagáčiky dám pečiaci papier, popritláčam a dám piecť.
patroveckypitrs
Takéto koláče môžem myslím,že by nemali čas kedy vychľadnuť. Máš u mňa 5*. Ja hovorím najlepší koláč je kus údeného v ňom.
havino
kedysi ich suseda často piekla, ja ešte nie, ale sto krát na ne myslím, ked sa čosi chystá a aj sto krát pri plánovaní na ne zabudnem, idem si tieto tvoje uložiť do slaných chuťoviek , fajne tvoje vyzerajú
sonulienka
@havino ďakujem veď aj ja som už viac krát keď som šla piecť slané na ne myslela, že ich musím upiecť a tiež som vždy zabudla. Ale teraz už nie a oplatilo sa, veľmi chutili na oslave.
tiginko
mne sa tiež veľmi páčia, robila som len s odkrytými klobáskami, takto aspoň nevyschnú...
petula
Odskúšam... :-) Mám veľmi rada také slané pečiva a hlavne domáce :-)
manya
uložené, čoskoro prídu na rad;
finczi
Perfektný nápad! Uložené, doma s tým zabodujem! Ďakujem.
gubics
Veľmi dobrý nápad, podľa mňa sa dajú upiecť do zásoby a dať ich v umelohmotnej krabici do mrazáku. Keď ich potrebujeme, tak sa len predošlý deň vyberú, aby neboli zmrazené a volne sa rozpustia. Lepšie ako ich ohrievať v mikrovlnke, mám to vyskúšané.
sonulienka
Ďakujem za komentíky @gubics u nás ale nikdy neostanú tak nemám čo dať do mrazničky. Vždy sa všetko slané minie prvé. Ale nápad je to skvelý.
zolik
Super recept, take nepoznam, ale vyskusam. Silvester sa blizi ;-)
manya
@sonulienka , naozaj sú výborné, klobása zostala šťavnatá a kľudne sa môžu upiecť aj dva dni dopredu (a poriadne skryť, lebo tie dva dni nevydržia);
kucharka
Tak tento recept mi nejako unikol. Kolieska vyzerajú výborne, určite budú na Silvestra!
Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia