Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász fotorecept

pusta - fotkapusta, 29. januára 2015
Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept)
Foto: pusta

Kúpila som Csabai csípős kolbász, madarskú štipľavú čabajskú klobásu, spravila som z nej veľmi chutnú pikantnú klobásovú nátierku, ktorá je výborná ako nátierka, tiež Zobraziť celý popisKúpila som Csabai csípős kolbász, madarskú štipľavú čabajskú klobásu, spravila som z nej veľmi chutnú pikantnú klobásovú nátierku, ktorá je výborná ako nátierka, tiež na jednohubky na raňajky či skvelým pohostením pre návštevy alebo možno touto nátierkou plniť napr. vajcia na tvrdo, rolky zo syra, rôznu zeleninu, môže byť súčasťou studených mís, klobásových pagáčov, paštičiek z lístkového cesta, kuracích rolád, iného mäsa na teplo i na studeno, uplatní sa v studenej i teplej kuchyni.

4 - 6 osôb
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

100 g (Csabai csípős kolbász alebo iná)
100 g čerstvé studené
1 ks menšia
1 - 2 ČL
2 ČL domáca
2 PL
podľa chuti čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Klobásu som ošúpala, pokrájala na kolieska a dala do sekáčika,...

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...pridala som červenú cibuľu, pokrájanú na kliny,...

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...studené čerstvé maslo pokrájané na kocky,...

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...plnotučnú horčicu, domácu majonézu, čerstvo mleté čierne korenie,...

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...hustú kyslú pochúťkovú smotanu, soľ som nepridala, klobása je slaná dosť,...

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...všetko som v sekáčiku rozsekala na homogénnu hmotu, pričom som ponechala malé kúsky klobásy a cibule, my máme radi malé rustikálne kúsky použitých surovín v tejto nátierke, môžete ju pripraviť aj rozmixovaním v mixéri alebo spracovať ponorným mixérom do požadovanej konzistencie, kto chce môže na jemno zomlieť na mlynčeku klobásu s cibuľou a pridať do masla dobre vymiešaného s horčicou, majonézou, kyslou smotanou a čerstvo mletým čiernym korením.

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nátierku som natrela na krajčeky čerstvo upečenej žemle, podávala som s čerstvými cherry paradajkami, zelenou vňaťou jarnej cibuľky, kolieskami čerstvej zelenej papriky, mali sme včera na večeru s čajom a dnes na raňajky s pohárom studeného mlieka , odležaná bola ešte lepšia, veľmi nám chutilo a bola som pochválená:-)

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    záber zblízka: táto nátierka je vhodná na raňajky, na desiatu, na večeru, tiež je výborná pre návštevy ako slaná chuťovka či jednohubky k vínečku, chutí k nej i dobre vychladené pivo, nátierkou plniť napr. vajcia na tvrdo, rolky zo syra, rôznu zeleninu, môže byť súčasťou studených mís, klobásových pagáčov, paštičiek z lístkového cesta, pečiva kuracích rolád, iného mäsa na teplo i na studeno, uplatní sa v studenej i teplej kuchyni. Nátierka je veľmi rýchlo hotová, jej príprava je veľmi jednoduchá, majonéza a kyslá smotana zjemní jej prílišnú ostrosť a roztierateľnosť, ak niekto nemá rád príliš ostré chute, tieto ingrediencie jednoducho vynechá, môže zvýšiť obsah masla alebo pridať kvalitný krémový smotanový syr, údený strúhaný syr, kto nemôže ostrú chuť vôbec, ten použije neštipľavú klobásu alebo inú klobásu. Nátierka má široké použitie, vrelo odporúčam vyskúšať aj vám a prajem Dobrú chuť :-)

    Klobásová nátierka z Csabai csípős kolbász (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

pusta1
@all
je tu aj iný recept na klobásovú nátierku s tepelne neupravenou čerstvou klobásou, nevšimla som si, že by niekto z vás mal akékoľvek pripomienky D
táto klobása nie je čerstvá, no a???
pri tej predchádzajúcej ste sa nebáli a tu sa idete pose*rinkať DDDDDD, tam botulizmus nehrozil DDDDDD
už vidím ako netrpezlivo ste čakali na akýkoľvek recept odo mňa, aby ste mohli obsie*ť, tak len do toho DDDDDD
1x pusta1
pusta1
@tinca , súhlasím s tebou :-)
som rada, že tebe sa môj recept páči :-)))
vážim si tvoju pochvalu!
dakujem.
elef
recept je OK,vsak ho nerobila 2litre,ale hned sa zjedlo predpokladam,a keby aj nie,nejaku dobu to vydrzi aj v chladnicke.A klobasa je predavana udena,my doma vyudime,trochu ususime a jeme s chlebom surovu ,nevarenu,taka je najlepsia
pusta1
@elef , isteže je taká klobása najlepšia:-) vedia to aj tí, čo tu zrazu majú strach, inde ho nemajú, potrebujú len kydať, lebo je to môj recept :-)))
presne tak, množstvo bolo pre nás na 2x iba, čoskoro robím znovu :-)
dakujem za pochvalu.
bubuko
Už v prvom komentari od Teba @pusta používaš vulgárne slová. Prečo? Nikto pred Tebou nič vulgárne nenapísal. Ovládaj sa už konečne!!! Zase si si ráno nezobrala tu tabletku na hlavu? A tá kombinácia surovín v recepte je na zaplakanie, alebo v kombinácii s tým mliekom na ranajky aj na nieco iné.....:DDDDDDDDD
elalea
....zasa "ohromujuci" nazov,popis 8.bodov,a dakovacky budu na celu stranu....;-D.proste natriem pecivo maslom(syrom),nakrajam klobasu(samozrejme najlepsia je domaca bez E-cok),na tanier cibulu,horcicu a hotovo.ta majoneza a smotana mi ku klobase dako nepasuje....zaspinim 1 noz,dosticku,tanier.....;-)))
pusta1
@bubuko , ja som nič vulgárne nenapísala, bežná hovorová reč, aj tú som zo slušnosti vyhviezdičkovala, mne sa pod receptami píšu bežne skutočné vulgarizmy a bez hviezdičiek, tam si sa nikdy nad tým nepozastavil, ktovie prečo??? :-))))
podobná kombinácia surovín je aj v recepte, kde som predtým link na ten recept pridala a tam si také somariny nepísal :-)
ak tebe robí studené mlieko zle, tak ho nepi!!!
nikoho nenútim, čo má piť, teba snád áno??? DDDDDD
nám zle nerobí :-)
tiež si prišiel len obsie*ať :-)
pusta1
no a pomaly sa tu zíde celá obsie*júca garnitúra, však @elalea DDDDD
ani ty nie si výnimka :-)
1x elef
pusta1
@jozefj , máš pravdu. súhlasím s tebou.
avšak mne sa ani jeho recepty nepáčia :-)
dakujem.
huck
Mne sa recept na tuto zaujimavu natierku nahodou pači. V recepte nie je uveden , že z tohoto množstva(100 g klobasy, 100 g masla , 2 čl majonezy a 2 PL smotany) sa da niečo odložit na dlhši čas pri čom hrozi nedajbože botulizmus (ako je uvedene). Zje sa to "tik-tak"na posedenie pri pivku alebo vinečku, prinajhoršom pri čaji. Kombinacia majonezy, kyslej smotany, horčice s masovymi vyrobkami, v tomto pripade trvala klobasa nie je nič nove a nezvykle na čom by sa mal niekto čudovat. Rozne šalaty so šunkou su tomu dokazom. Prečo neskusit niečo nove?
pusta1
@bubuko , áno, pre mňa je to zdravá kombinácia.
povedz, prečo si sa neohradil pri podobnom recepte, však tam je surová čerstvá údená klobása a krémový syr???
no a ty že si slušný človek??? zabudol si sa označiť za "útlocitného" človeka :-)))
no nehovor takú somarinu.
úžasne si ma rozosmial DDDDDD
pusta1
@huck , som rada, že tebe sa môj recept páči :-)
povedala si všetko bezo zvyšku.
dakujem za uznanie a za pochvalu.
alimi
Mäso sa údi surové - a po presušení ho aj my vychutnávame bez varenia - mám na mysli klobásky, údený bôčik, údenú slaninku........Rovnako robím obdobnú pomazánku - akurát nemixujem len pomiešam a klobásku nakrájam - pridám syrokrém.....a je to super. Recept je v pohode - skúsim aj túto variantu (bez mlieka:) :) :)
pusta1
@elalea , aj ja si od teba vyprosím tvoje nasprostasté komentáre pod mojimi receptami a inde voči mne!!! až potom ťa vyradím z tej obsi*rajúcej garnitúry, skôr nie!!!
pusta1
@bubuko , však nám to surové mlieko úžasne chutilo, nikde som nenapísala, že ho má piť niekto iný :-)
no ešteže tak :-)
dakujem za srdečný smiech, dobre padol.
no to ma len teší, že nežiješ nadarmo DDDDD
2x pusta1 a huck
pusta1
@ellea , ty si skrátka jeden neskutočný D*BIL, ktorý nemá páru...a proti mne sopliačik, ty nemôžeš ma uraziť!!!
nemáš potuchy, o čom hovoríš,
povie ti to tentokrát slušne: Maj ma rád DDDDD
nemienim sa s tebou vybavovať a hurrrááá do mňa teraz!!!
ukáž čo vieš a prezentuj sa spokojne dalej ?.)
2x pusta1 a elef
pusta1
@registrovan á, ja tu žiadnu nadávku do debilov nevidím, avšak tu vidím jasnú nadávku: ..."schízu"...
prehliadla si???
to ti neuverím, prečo si sa neohradila tam??? D
pusta1
aha, ty si z ich garnitúry, či nie??? DDDDD
marcel83
Inak ak ste si všimli, ja som nenapísal nič zlé na recept. Len som napísal, že "dlhú trvácnosť asi tá nátierka nemá", čo aj tie vyššie spomínané vlašáky a je to pravda.

Stačilo napísať odpoveď v zmysle "Áno nemá. Nátierka je na priamy konzum a nemala by sa odkladať v chladničke. Hneď sme ju zjedli." To je celé. Ale Vy ste zbadala moj nick, tak ste musela hneď útočiť, že? :)
tigriske
@pusta , mne sa paci recept, a vyskusam. S udenou klobasou, majonezou a kyslou smotanou (no mlieko vynecham kedze nemam rada :-) ). Ani nechapem, co ostatnym vadi....
1x huck
pusta1
@rea1 , tvoj slovník sa rovná tak nádražnej reštike a nižšie, takéto slová vypisuješ bez hviezdičiek a ešte horšie používaš, skutočné vulgarizmy sú ti vlastné :-)
a už ked ťa tu mám, je mi jedno, recept ste mi už aj tak okydali, tak ti poviem na rovinu, že neverím, že si židovka, lebo žid žida nikdy nepotopí.
si jedna protivná jedovatá zatrpknutá osamelá žena, aj o tej panej, ktorej si darovala tie taniere, si ju okydala, že sa ti nepodakovala, tak vysvitlo, že sa tá varecháčka podakovať ani nemohla, lebo zomrela.
a ešte ti poviem, vyskakuješ, že si sa rozviedla, lebo tvoj exmanžel bol taký a taký, lenže pri rozvode nesú svoj podiel obaja manželia.
a sem si čo prišla provokovať, ked ťa horšie urážky v komentároch a napísané naplno nevzrušujú a tie nekritizuješ.
aj k @redakcii sa často vyjadruješ drzo a neslušne.
ani sa nedivím, že si opustená :-)
no pusti sa teraz do mňa, ukáž sa!!!
1x pusta1
elalea
@pusta... ty si fakt uplne mimo,podla teba slovo debil nieje nadavka???schiza=schizofrenia,cize tvoja diagnoza,ktoru treba akutne liecit!!!!ty sa nesmies pohybovat medzi normalnymi ludmi,si nebezpecne narusena osoba!!!!;-))).a teraz vazne,daj si uz tu tabletku,a sup-sup k priatelovi daco pooslavovat,najlepsie daky zidovsky sviatok.ak akurat ziadny nieje,nevadi,ved ty si ho vymyslis(ako ten zidovsky Novy rok).bbbuuuhhhheeeehhheèee;-DDD
pusta1
až budeš odborný lekár - psychiater, potom poslúchnem, ale nie si :-)))
zatiaľ si ten, za koho ťa mám a nezmením svoj názor o tebe, kým nezmeníš ty svoj postoj ku mne.
vieš, čo mi môžeš??? áno presne to DDDDDD
hlavne, že nevieš, čo činíš, s tebou by maloi čo psychiatri robiť...
pusta1
vmarcel83, ukážte mi, kde konkrétne a menovite práve vám som vôbec odpovedala???
marí sa vám asi, ctený pane. DDDDDD
ani vám nemienim viac odpovedať.
1x pusta1
pusta1
@elalea , písala som niekedy niekde, že ja som židovka???
ak áno, nože mi to ukáž DDDDD
daj si dole to červené súkno!!!
chaos máš v hlave ty a poriadny DDDDDD
pusta1
@marcel83 , nie, nepísala som vám vôbec nič.
ctený pane, ak ste sa tam našiel vy sám a zaradil sám dobrovoľne, to je váš problém. DDDDDD
1x pusta1
elalea
....@pusta1... ty si proste "Chuck Norris"....zvladnes vsetko!!!;-)))).keby si ty chytila ebolu,tak sa nic nedeje...ved za chvilu ju pustis....;-)))).kam sa ja na teba s mojimi siestimi triedami zakladnej hrabem....;-)))
pusta1
@elalea , pôst býva pred veľkým sviatkom, je úplne jedno, v ktorom náboženstve,
Roš hašana - židovský Nový rok býva inokedy ako Chanuka, čo sú židovské Vianoce :-) sadni si nad Judaizmus a naštuduj si to!!!
prestaň tárať, židia majú svoj Nový rok skôr ako svoje Vianoce, a každý rok presne v iný dátum podľa svojho kalendára, nie podľa gregoriánskeho, juliánskeho či iného.
si pekne rozzúrený a poriadne domotaný DDDDD
kým v tom nebudeš mať jasno, nepíš mi somariny a ver mi, že naštudovať si to, dá poriadnu fučku nežidovi.
už ti neodpoviem, ani keby si mi tu spieval blahorečenia, čo sa určite nestane DDDDD
s týmto receptom to napokon nemá nič spoločného.
Zbohom :-)
caterina
redakciu prepustili????? strasna hanba toto! to uz nie je stranka o vareni, ale grc
radost
@caterina
tento "grc"nemá na svedomí jedna osoba..ale všetci,ktorí svojimi komentármi napomáhajú ventilovať ZLO..
a pritom stačí..nekomentovať..
niekto múdry povedal:
=Mlč..ak tvoje slová nie sú lepšie ako ticho..!!=
caterina
@radost oslovila som redakciu...nechodim sem na to, aby som citala tieto splasky, uprimne...ja si komentare citam uz iba malokedy presne z tohto dovodu. Ale toto je verejna stranka a mala by byt korigovana, respekt voci uzivatelom tu uz nie je ziadny!
pusta1
@caterina , mohla si osloviť za tie splašky @redakciu už oveľa skôr, ked urážali mňa.
vtedy si mlčala aj ty. tak teraz sa netvár ako dobráčka, už nie je treba, môžeš sa pozrieť aj pod diskusiu: Redakcia tak toto ste už prehnali a vyjadriť tam tiež svoj nesplaškový nie "grc" názor.
dakujem.
1x pusta1
oravanka
@pusta , načo ten celý cirkus? Nestačilo by ti pridať napríklad fotku a krátky komentár ohľadom tvojich úprav pod tebou uvedený link na nátierku od @eviana ? Zjavne si sa ňou inšpirovala.
Teba toto celé naozaj baví? Veď tu sa človeku naozaj žalúdok obracia. Slová, ktoré používaš - aj keď tvrdiac že sa nimi brániš - sú nevhodné do úst ženy a už vôbec nie ženy v tvojom veku.
Niekto múdry povedal: "Zožneš to, čo zaseješ"... ešte sa tomu všetkému čuduješ?

pusta1
@oravanka , nie neinšpirovala som sa ňou v žiadnom prípade. :-)))
to by si potom mohla chcieť rovnako pri bryndzových haluškách a pri viac ako 200 druhoch rôznych pagáčov a iných receptoch.
žiadaj to tam :-))))
a prečo sa ti nedvíha žalúdok, ked urážajú mňa a vtedy mlčíš ako hrob.
natascha1
Je mi smutno z vašej "debaty". Škoda, že sa tak ľahko dáte vyprokovať a kydať na seba toľko žlče. Trocha tolerancie by nezaškodilo...
pusta1
@natascha , osobne si myslím, že stačilo sa vyjadriť výlučne k receptu, nie útočiť hlava- nehlava na mňa a to prepáč mi, to si ja od nikoho nedám ľúbiť, nech je to, kto to je.
toľko môj názor.
pusta1
určite som nezačala útočiť na nikoho, na slušné komentáre som aj slušne odpovedala, ako aj tebe @natascha1
kecemis
Najprv som sa chcel vyjadrit k receptu, len kym som prisiel dolu, s obcasnymi zastavkami, aj som zabudol o com bol. Musel som sa vratit. Recept, alebo myslienka ako taka sa mi paci, len by som asi pouzil menej masla. Ale to je moja vec, kazdy podla svojej chute.
marcel83
@pusta netrepte. Hned prvy koment bol moj a bol k receptu, nie k Vam. Dalsi dala @renulienka , zasa k receptu. Vy ste na to reagovala pre @all , ze sa ideme pose*inkat. A to len koli tomu, ze sme mali svoj nazor na recept a neospevovali ho a nehviezdickovali a nelajkovali, ako "vsetci ti neznami" pod Vasimi receptami. Tak tu neplacte - zacala ste prva.
pusta1
Milý Mirko - @kecemis , teší ma, že ťa po čase vidím. som rada, že ťa môj recept zaujal :-)
množstvo masla som volila na základe toho, že čabajka je suchá klobása, nie čerstvá.
samozrejme, že si môžeš recept prispôsobiť podľa seba, ako tebe vyhovuje.
dakujm ti za zastavenie a za pochvalu.
elalea
@redakcia... pred viac ako 2-mi hodinami som ziadal vymazat komentar od @pusta , ktorym ma o 14.05h oznacila za D*BILa...ignorujete to????napisal som to medzi komentare a poslal som to aj e-mailom....a nic???;-(.tak fajn,vyriesim si to sam....;-)))
pusta1
@frezia68 , máš absolútnu pravdu.
súhlasím.
a vidíš, také jednoduché nedokážu pochopiť :-)
dakujem za tvoj názor, páči sa mi už veľmi dávno.
1x pusta1
elalea
....@pusta1... ty si fakt stojis na kabliku????ignorovat tvoje klamstva a bludy,cize nereagovat na tvoje recepty a komentare,to by si uvitala,to mi je jasne.....ty potrebujes pocut len pochvalu a obdiv....hociaky iny nazor je pre teba neprijatelny,hned sa vytocis,lebo si "na hlavicku" a celkom si zmagorena z toho,ked ti niekto napise jednoducho pravdu...;-).poradim ti:tusim,ze vlak od Robka mas zadarmo,Pezinok nieje tak daleko od Blavy....chod sa tam pokukat a hlavne porozpravat...oni su tam na to,aby ti pomohli....;-))).staci,ked ta aspon klamat odnaucia,uz to bude obrovsky uspech...a ver,ulavi sa ti....;-)
ejmepb
Ľudia, taká dobrá stránka to bola, ale iba bola. Myslím že existuje niečo ako "POKEC", tam by sa to asi hodilo viac. Rada čítam komentáre, lebo keď už som naozaj "stará" kuchárka, vždy sa našlo niečo čo som ešte nevedela. Teraz mám pocit, prepáčte, že je to zabíjanie času. VARECHA, PROÍÍÍM BUĎ TÝM ČÍM SI BOLA, VÝBORNOU STRÁNKOU O VARENÍ. PREPÁČTE A ZA POCHOPENIE ĎAKUJEM !!!!
papkoska
A všetko to vzniklo hneď prvým veľmi odborným komentárom, ktorého autor nepozná paštičky z lístkového cesta a myslí si, že botulotoxín je v každej surovej klobáse... Ako hovorí v rozprávke Bambi zajačia mama: "Ak nemáš povedať niečo pekné, radšej nehovor nič."
elalea
...@tomas.... @redakcia....dnes ste fakt pohotovi a rychli....:-)....minule som vam opravil gramaticku chybu,naprava bola urobena cca do hodiny.....dnes som prosil a ziadal vymazat urazky od @pusta1 ,kde ma tvrdo urazila.....nic sa nedeje....:(...to co???uz aj tu,na stranke o vareni sme si"rovni a rovnejsi???"...ci...?:-)))
joel
vraj kresťanské Slovensko a toto, čo ma znamenať, veď pusta dala svoj návrh a ja si ho prispôsobim podľa seba a podľa toho, čo prave mám v chladničke, pokiaľ si dobre pamätám, pusta tu pridala spustu dobrých receptov a mňa nezaujima, či je židovka alebo čokoľvek iné. pusta prajem ti aby si bola silná a povznes sa nad našou neľudskosťou.
pusta1
@dogagador ,
málo, ale presne si povedala :-)
dakujem ti.
mať tak Rotshildove prachy a ich starosti, to by mi bolo sveta žiť :-)
marcel83
@papkoska ty si co? Dalsi agent s teplou vodou? "Paštičky" su spomenute hned v uvode (asi preklep autorky) a pisal som o trvacnosti natierky, resp som skonstatoval. Niekto chybal na ZS na hodinach citania, vsakze? :)

@pusta to zacala svojim komentom s "pikantnymi hviezdickami".
marcel83
Mimochodom. Nenapisal som, ze recept je zly. Pytal som sa na dve veci a jej velebnost sa ani neunuvala s odpovedou. Namiesto toho startovala ako raketa a spustila do hranta sprsku pomyji. To moze len chori clovek predviest.
1x cajiky
pusta1
@alimi , podaktorí sa tu tvária, ako keby v živote nejedli suchú domácu odležanú údenú klobásu v surovom stave, údený bôčik či údenú slaninu, ako keby si v obchode nikdy nekúpili dobré kvalitné surové sušené údené mäso, kvalitnú surovú údenú sušenú klobásu,údenú sušenú šunku a nedali by si ju z chuti v surovom stave - toto však nikomu z nich vôbec neverím.
to čo mi tu popísali o takomto mäse a o mne, to je absolútny hnus.
však ked sa im recept nepáči, tak nech ho nerobia, nikoho som k tomu nenútila. nech si robia doma, čo im doma chutí, nestarám sa do toho.
ja som tento recept nerobila pre nich, ale pre nás doma, veľmi chutil, pochválili, podelila som sa o dobrý recept, však on si už svojich záujemcov nájde a našiel si ich: -))))) našiel si aj tých, ktorí ich neslušné chovanie odsúdili, ako aj ja sama nimi len nekonečne pohŕdam.
som rada, že pre teba je môj recept v pohode, iste aj tvoja verzia so syrokrémom a pokrájanou klobásou je veľmi chutná.
tvoja pochvala ma veľmi teší :-)))
dakujem ti.

1x pusta1
pusta1
@tigriske , som veľmi rada, že tebe sa recept páči tak ako je zadaný :)))
poteší ma, ak vyskúšaš :-)))
tých podaktorých sa ani nesnaž chápať,nemá to cenu,to sú len obyčajné sprosté provokácie, nič iné. ja si nemám s nimi čo povedať ja niektorých jednoducho ignorujem, čo ich žerie ešte viac :-)))
dakujem za tvoju pochvalu, ktorá ma veľmi teší.
a to mlieko naozaj nemusíš, lebo niekto ho nemôže, iný ho zase nemá rád, je len na tebe, čím zapiješ túto skvelú nátierku. netráp sa tým, daj si to, čo chutí tebe.
1x pusta1
pusta1
@medovnicek , veľmi ma teší, že teba moja nátierka zaujala a je pre teba inšpirujúca :)))
dakujem za uznanie a prajem ti, nech sa ti vydarí a chutííí :P
skillet
Myslím, že by bolo dobré objasniť význam slova "Paštičky", nie je to preklep. Ak nerozumie niekto, tak sú to upečené malé misky, alebo košíčky z lístkového cesta, vkusne plnené, napríklad aj nátierkami. Podávajú sa teplé, ale aj studené ako slané jednohubky na slávnostnejších recepciách.
Slovo "paštičky" je preložené z francúzskeho VOL-AU-VENTS. Je to odborný názov.
pusta1
@bubaya , pre mňa to nie je ako pre teba, do takejto nátierky som dala tú najlepšiu kvalitu, ktorú milujeme my doma, v takejto nátierke nemám rada žiadne zbytky, nevarím zbytkovú kuchyňu, ak ty áno, nemám ti to za zlé v žiadnom prípade, tiež som klobásu nemlela, lebo my máme v tejto nátierke radi rustikálne malé kúsky klobásy.
kyslá smotana je tu absolútne na mieste, lebo upraví roztierateľnosť nátierky do požadovanej konzistencie a výborne ochutí. neverím, že si ešte nejedla klobásu v kombinácii s kyslou smotanou v iných jedlách a som presvedčená že ti takáto kombinácia ti chutila výborne.
ak ju však nemusíš, ty si daj roztierateľný kvalitný smotanový syr a zistíš, že to pasuje k sebe.
pokiaľ máš akékoľvek zdravotné problémy v tomto smere, daj iný syr alebo si sprav podľa seba, ako tebe vyhovuje.
my takéto zdravotné problémy nemáme a ja som robila nátierku pre nás doma podľa našej chute a podelila som sa o recept s tým najlepším úmyslom.
dakujem za tvoj komentár.
pusta1
@skillet , presne tak, je to bezo zvyšku tak, ako si napísala. :-)
ešte som nestihla odpovedať každému :-)
dakujem, že si to napísala za mňa, mala som v pláne pre záujemcov odvolať sa na perfektnú kuchársku knihu Studená kuchyně od vynikajúceho pražského šéfkuchára, kde je to podrobne vysvetlené, ako sa paštičky vyrábajú, pečú, čím plnia aj s mnohými výbornými receptami.

pridávam link na svoj recept tu na vareche?

 varecha.pravda.sk/recepty/pasticky-z-listkoveho-cesta/152...
1x pusta1
pusta1
@papkoska , napísala si to veľmi výstižne a naozaj veľmi pekne. :-)))
niet čo dodať :-)
dakujem ti.
1x pusta1
pusta1
@ejmepb , máš absolútnu pravdu, poniektorí si to naozaj zamenili Varechu.sk s Pokecom.sk a diskutujú úplne od veci, nie o varení...
a nie je ich, žiaľ, málo, no nemá význam sa im vôbec venovať.
kiež by sa tvoje želanie stalo pravdou!!!
dakujem za tvoj výstižný komentár, niet čo dodať, možno len súhlasiť s tebou.
pusta1
@joel , ja mám veľmi šťastnú povahu, neživím v sebe žiaden hnev, nepoznám nenávisť, závisť, nezožiera ma žiarlivosť, je mi úplne jedno, kto sa akému náboženstvu hlási, akú vieru vyznáva, aké je jeho presvedčenie, spoločenské postavenie, netrápi ma nikoho národnosť, tobôž ma nevzrušuje niekoho sexuálna orientácia,aké má pracovné zaradenie, koľko kto váži, neživím v sebe zlosť a iné neduhy. uznávam každého slušného a pracovitého človeka bez rozdielu.
hlupákmi sa nezaoberám, tí ma nemôžu, ponížiť a znechutiť, chorí ma nedokážu uraziť, môžu si spokojne hovoriť, čo len chcú.
tí, čo ma tu rad radom okydávajú, ktovie, aké majú sami problémy, ked sa tu tak nechutne predvádzajú, je to ako zavýjanie psov na mesiac, mesiac to aj tak nepočuje :-)))
prezentujú sami seba. vieš, rada by som ich stretla na živo, ked sa nemôžu schovať pod rúškom anonymity, zrejme by som nevychádzala z úžasu nad ich zbabelosťou a utiahnutosťou v súkromí, v práci, v živote vôbec. len tu sú bezhranične drzí a nechutní krikľúni...
dakujem ti za úžasné hodnotenie mojej práce, a že si sa nebál otvorene vyjadriť svoj názor, je to pre mňa veľká česť - vdaka!!!
1x pusta1
marcel83
@skillet paštičky sú české slovo. Narážal som na to, že jej velebnosť sa pri @mijaitinom recepte odvolávala na čechizmus, kde @mijaita mala v názve receptu slovo "Paštika". Strašne bombardovala @redakciu , aby slovo upravili. Pritom @mijaita písala recept vo svojom rodnom jazyku, ktorý je český a jej velebnosť má mimo maďarského predpokladám aj slovenský. Takže tu je čechizmus, keď chce byť jej velebnosť dôsledná, a mala by to slovo opraviť.

@pusta ak pôjdem na návštevu segre do Petržky, stavím sa a prinesiem Vám cigošky, keď už tá poštárka Vám ich odmieta donášať. Nech máte čo "cmogať" a aby ste kľudnejšia bola. Vraj ukľudnujú /mimo iného/ ;)
pusta1
@bubaya , mrzí ma, ak si to takto pochopila.
nepísala som, že ty varíš zbytkovú kuchyňu, ale "ak ty..."
aby neprišlo k nedorozumeniu, ak ktokoľvek varí zbytkovú kuchyňu, ja to neodsudzujem, nemám nič proti tomu, ja ju však nevarím.
toto som mala na mysli, aj ked som písala odpoved tebe.
ospravedlňujem sa ti za mnou spôsobené nedorozumenie.
dakujem.
1x pusta1
pusta1
ctený pane, nerobte si zbytočnú škodu, nie som na vás odkázaná v ničom :-)
zase viete niečo, čo ja neviem.
spokojne si vymýšľajte dalej DDDDD
bez obáv, mám svoj vlastný zdroj :-)))
ja rozhodujem o tom, kto ku mne príde, vy to určite nebudete, keby ste sa ako snažil. ja rozhodujem, kde si čo kúpim, vás na to nepotrebujem.
ste zase posadnutý mnou a výmyslami o mne, poslúžte si DDDDD
nezaujímate ma, ani vaše výmysly.
provokujete zbytočne.
váš STALKING je neliečiteľná choroba, niet vám pomoci, ale môže byť trestná, adresu vieme veľmi presne aj meno, priezvisko, vek a stav - sám ste ich dal.
stačilo, ked dvaja varecháči na vás trocha dupli a už ste zbabelo cúvol, nenúťte ma, aby som zasiahla úradnou cestou, nie vyhrážaním, koledujete si o to.
verte mi, e to dokážem.
to je moje posledné varovanie pre vás. myslím to vážne.
neodpovedajte mi, neodpoviem vám, zariadim.
boxik
Pusta v nedeľu , mal som narodeniny a teda spoločnosť ktorá ako slušnosť káže priniesla pár fliaš dobrého vína , tak som urobil okrem iného túto tak kritizovanú nátierku. U všetkých mojich hostí bola jedničkou , pretože to víno krásne dopĺňala. Všetkým čo im nevadí že občas naštvú slečnu diétu či doktora Bukovského vrelo odporúčam.
pusta1
Milý@boxik , dovoľ mi dodatočne ti popriať Všetko najlepšie k Tvojim milým narodeninám, veľa životného elánu, dobrého zdravia a radosti do dalších rokov a nech je ich ešte požehnane veľa :-)))
to si ma teda prjemne prekvapil, že si servíroval k vínečku práve moju klobásovú nátierku, som rada, že chutila a pre tvojich hostí bola jedničkou :-)))
veľmi si ma potešil :-)
dakujem za úžasnú správu a skvelé odporúčanie od teba.
1x pusta1
babucka
Tolko hriechu pre recept.Komu sa nepaci nik ho nenuti urobit si ho.Kazdy je panom sam sebe a tie urazajuce slova,nepatria k receptom.Recept je vynikajuci.
strucik
Perfektný nápad na skvelú večeru. Určite vyskúšam.
strucik
Tak som vyskúšal a neľutoval, je to perfektné.
lenuckaaa
Dnes som túto nátierku robila a hostia si pochvaľovali. Nepoužila som štipľavú klobásu ale obyčajnú gyulai klobásu kúpenú v Tescu.