Paella

Klobásková paella s hubami

Autor receptu: dorko

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak mame huby susene, namocime ich do vlaznej vody.
  2. Na panvici na oleji oprazime na kolieska nakrajanu klobasku. Ked pusti farbu, pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a nakrajanu chilli papricku. Opekame, kym cibula nezmakne.
  3. Potom zasypeme ryzou, pridame namocene huby aj s vodou, v ktorej sa mocili, posolime, pokorenime a na miernom ohni za obcasneho premiesania odokryte varime.
  4. Priebezne podlievame horucou vodou, postupne, podla potreby, ked sa skoro vsetka vpije do ryze, pridame za naberacku vody a vsetko jemne premiesame, aby nam odspodu neprihorela. Mozme pouzit aj vyvar, ale ak je poctiva klobaska, tak netreba. Ryzu pravidelne skusame, ci je uz uvarena.
  5. Ked je ryza uz komplet makka (ale nie rozvarena!), uz nepodlievame, nechame len vpit vodu, co este mame v panvici a pridame majoranku a nasekanu zelerovu vnat. Spravna paella nesmie byt sucha, musi mat trosku stavy, ale nie v nej plavat.