Klobása v lístkovom ceste

Miroslav Heredoš
šéfkuchár hotela Dubná skala v Žiline, 31. decembra 2010
Klobása v lístkovom ceste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

150 g
50 g
50 g
50 g
1 ks, na potretie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme a položíme naň zmes nasekanej farebnej papriky a feniklu. Pridáme celú klobásu a zabalíme do balíčku. Potrieme žĺtkom a upečieme v rúre na 180 C. Rozkrojíme a dekorujeme plátkom feniklu a sezamovými semiačkami.

Diskusia k receptu

vcelka
Keby sa mi momentálne chcelo, hneď to idem urobiť. Vyzerá to nielen originálne a chutne, ale aj úsporne. Príde návšteva, doma jedna noha klobásky... a hľa, ako sa dá z toho spraviť hostina pre 4 osoby...
rea1
Pre "VCELKA": ked mam jednu - dve nohy klobas, prazdnu chladnicku (aj to sa stava) a hrozi mi navsteva, mile klobasy pokrajam na primerane hrube kolieska, z vyvalkaneho listkoveho cesta povykrajujem kolieska alebo ho nakrajam na stvorce, potriem ich kecupom alebo vajickom, na kazdy stvorec/koliesko dam jeden kusok klobasy, prehnem, zlepim, spravim vidlickou ozdobny okraj a dam upiect. vrch este pred pecenim potriem vajickom a posypem kminom, sezamom alebo nepomletym makom. ak mi ostane cesto a uz nemam klobasu, do zvysneho povykrajovaneho cesta dam kusky syra. niva je najlepsia ale aj stvorcek sunky ci salamu a kusok makkeho, natieracieho syra robi divy. :-) je to naozaj dobre a rychle pohostenie "z nicoho" v pripade nudze. a ozdoba zo surovej zeleniny? aky super napad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia