Klobása na červenom víne

bonie - bez fotkybonie, 17. decembra 2009

Recept je jednoduchý , zvládne ho každý. Ja som sa ho naučil od svojho priateľa v hajloku (podpivničený viničný domček ). Od tej doby, Zobraziť celý popisRecept je jednoduchý , zvládne ho každý. Ja som sa ho naučil od svojho priateľa v hajloku (podpivničený viničný domček ). Od tej doby, keď sa stretneme v mojom hajloku alebo v hajloku niektorého z mojich priateľov, tak táto klobása sa rozhodne vždy pečie.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
3 dcl
1 kg




Postup

  1. 1

    Klobása (Nie suchá!) sa naukladá na pekáč a po povrchu sa miestami popichá ihlou, to kvôli tomu aby sa pri pečení časť tuku vysmažila. Klobása sa zaleje červeným vínom rozriedeným vodou v pomere 1:1 a to tak, aby nebola úplne zaliata, zhruba tak do dvoch tretín jej hrúbky. Dá sa piecť do rúry. Pečieme pri teplote 180°C, asi dvadsať minút, to podľa druhu klobásy.Pečieme dovtedy, až sa z klobásy vypečie časť tuku a odparí sa voda. Klobása sa v rúre najprv varí a keď sa voda odparí a uvoľní sa z nej tuk, tak sa na tomto tuku pečie. Po upečení je tmavá a má skvelú chuť.

  2. 2

    Klobásu z pekáča vyberieme a na výpek ktorý po klobáse zostal poukladáme dobre umyté a na poli rozkrojené zemiaky, ktoré sme ponechali v šupke. Zemiaky dáme piecť do vyhriatej rúry. Zemiaky si pri pečení nasajú časť výpeku a dostanú neskutočne dobrú chuť.

  3. 3

    Klobásu podávame spolu s upečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

omar206
Veľmi rád varievam na ,,hajloku,, ,lepšie povedané pečiem ,všetko čo sa dá.Skúsil si piecť klobásky spolu zo zemiakmi ?Ušetríš čas a výsledok je rovnaký.Ale ináč musím vyskúšať.môže to byť dobré.
aresko
Podobne to robievam s čerstvou klobáskou a nie v trúbe, ale na panvici, ktorú prikryjem pokrievkou. Pozdáva sa mi to a určite to vyskúšam!
mae007
viem si to predstavit na mojej chalupke, ked vyhladneme po slivke... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia