Klobása a slanina z jedného hrnca

marcelc - fotkamarcelc, 13. mája 2014
Klobása a slanina z jedného hrnca
Foto: marcelc
4-5
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
4 dlhé plátky
400 g alebo červená z konzervy
1 strúčik
450 ml
4 čl
4 ks
1 ks (menší)
1 ks rozobraná na ružičky




Postup

  1. 1

    *dopredu uvaríme fazuľu, prípadne použijeme konzervovanú (ja som použil fazuľu pinto) Na oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór so slaninou, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, censak a krátko orestujeme. Medzičasom si v osolenej vode uvaríme brokolicu (cca 5min.)

  2. 2

    Postupne pridáme nakrájané paradajky, pretlak podusíme tak 5 min. a zalejeme vývarom. Krátko povaríme (10 min.) a pridáme UVARENÚ fazuľu a brokolicu a ich necháme zohriať.

  3. 3

    Podávame ozdobené s Čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou, buď s cestovinou alebo teplou bagetkou.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Tiež si zvyknem robiť takéto teplé cestovinové šaláty, sú sýte a obsahujú z každého rožka troška :-)
afataga
ja taketo velmi podobne robievam, ale bez brokolice, rcp mam z kalendara este z minuleho milenia pod nazvom Balkanska fazula, je to dobre, ja davam aj chilli :-), my to mame radi s chlebom
amilka2
Zemiaky..cibula..klobasa..cestovina..cervena paprika..majoranka..a mam krumplipaprikas..pripomina mi to tento recept..len z obmenou.
eviana
Pekne zapracovaná klobása a slanina, môže byť dobré aj s cestovinami, ale mne by k tomu lepšie pasoval krajec čerstvého chrumkavého chlebíka a ak nie je klobása čípoš, tak by som do toho aj chilli pridala... ale už na pohľad fajná papanica, chválim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia