Klasické pečené buchty s lekvárom
Autor receptu: redakcia
Postup- Do väčšej misy dáme múku,
olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor,
prášok do pečiva a kvások. Kvások
pripravíme tak, že z mlieka
si odlejeme asi 50 ml, trochu
ho prihrejeme, aby bolo vlažné,
pridáme rozdrobené kvasnice,
trochu kryštálového cukru,
premiešame a dáme vykysnúť.
- Všetko ručne miesime asi
5 minút. Cesto prikryjeme utierkou
a dáme vykysnúť asi na pol
hodiny. Potom ho vyklopíme
na papier na pečenie, rukami
ho roztlačíme na hrúbku asi
1 cm, povykrajujeme buchtičky
a plníme ich slivkovým lekvárom.
- Ukladáme tesne vedľa
seba na vyšší plech a potierame
olejom z každej strany,
aby sa pekne odliepali. Aj vrch
potrieme olejom. Pečieme vo
vyhriatej rúre pri teplote 170
stupňov asi
40 minút.
- Po upečení vyberieme
z rúry a potrieme vlažným
mliekom, aby zmäkli.
|