Klasické pečené buchty s lekvárom

redakcia - fotkaredakcia, 6. júla 2009

Suroviny

600 g
200 ml
200 ml
1 PL
1 kocka




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do pečiva a kvások. Kvások pripravíme tak, že z mlieka si odlejeme asi 50 ml, trochu ho prihrejeme, aby bolo vlažné, pridáme rozdrobené kvasnice, trochu kryštálového cukru, premiešame a dáme vykysnúť.

  2. 2

    Všetko ručne miesime asi 5 minút. Cesto prikryjeme utierkou a dáme vykysnúť asi na pol hodiny. Potom ho vyklopíme na papier na pečenie, rukami ho roztlačíme na hrúbku asi 1 cm, povykrajujeme buchtičky a plníme ich slivkovým lekvárom.

  3. 3

    Ukladáme tesne vedľa seba na vyšší plech a potierame olejom z každej strany, aby sa pekne odliepali. Aj vrch potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 40 minút.

  4. 4

    Po upečení vyberieme z rúry a potrieme vlažným mliekom, aby zmäkli.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia