Klasické bryndzové halušky

matus113Matus113, 38 ročný muž, Trenčín, 30. novembra 2009 9:25
Ďalšie jeho recepty »

Klasické bryndzové haluškyFoto: Matus113

Klasické slovenské jedlo urobené u Vás doma.

4-5
porcie
20 min
príprava
10 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Postrúhame 3 zemiaky, zmiešame s múkou, pridáme trochu vody a vytvoríme cesto.

  2. 2

    Slaninku nakrájame a osmažíme.

  3. 3

    Necháme zovrieť vodu. Potom ako voda zovrie cez sito na halušky prepasírujeme cesto do vriacej vody. Varíme 3 až 5 min., kým nebudú plávať všetky halušky na hladine. Potom halušky precedíme cez sito.

  4. 4

    Bryndzu zmiešame s mliekom, alebo so smotanou a potom s haluškami. Pridáme slaninku.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist