Klasická plnená paprika

starka - bez fotkystarka, 17. októbra 2009
Klasická plnená paprika
Foto: starka

Plnenú papriku máme radi na každý spôsob ( bez mäsa, s mäsom, pečenú, varenú ...) ale túto klasickú varím za plný hrniec keď potrebujem Zobraziť celý popisPlnenú papriku máme radi na každý spôsob ( bez mäsa, s mäsom, pečenú, varenú ...) ale túto klasickú varím za plný hrniec keď potrebujem nakŕmiť viac ľudí, alebo zamraziť na neskoršie využitie.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
300 g
100 g
1 ks
250 g
1 kocka
1 ks
podľa chuti
3 + 1 lyžice
3  lyžice
podľa chuti
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Umyjeme a očistíme od jadrincov papriku. Na plnenie vyberáme pekné rovné kusy, odrezky z vrchu použijeme na ochutenie omáčky. Na lyžici oleja opražíme ryžu, zalejeme dvojnásobkom vody a uvaríme do polomäkka. Mleté mäso zmiešame s uvarenou ryžou, na drobno pokrájanou( alebo postrúhanou ) cibuľou a vajíčkom. Osolíme a okoreníme čiernym korením, saturejkou alebo majoránom.

  2. 2

    Papriky naplníme pripavenou zmesou a povaríme v 1 l vody s bujónom asi 10 minút. Papriky vyberieme dierovanou naberačkou, bujón odložíme. Na 3 lyžiciach oleja opražíme 3 lyžice múky, pridáme lyžičku červenej papriky a zalejeme časťou precedeného bujónu. Rozmiešame metličkou do hladka a pridáme rajčinový pretlak. Doriedime bujónom do požadovanej konzistencie omáčky a ochutíme ( Soľou, cukrom, bobkovým listom, bazalkou, odrezkami papriky).

  3. 3

    Do hotovej omáčky vložíme predvarené papriky a spolu prevaríme 15 minút. Podávame s varenými zemiakmi, knedľou alebo čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

jarco
Ahoj mami! Vitaj v rodinnom podniku :-)

Trochu doostriť fotky by to chcelo. Najskôr urob pekný šírkový (výškové fotky na Vareche nevyzerajú dobre) výrze. Potom proporcinálne zmenši fotku na 608 px (ak to neurobíš ty, Varecha to urobí za teba, a neurobí to tak kvalitne). Potom v XNview použi funkciu Filter --> Efekty --> Zvýrazniť detaily. Uvidíš ten rozdiel. Môžeš to skúsiť aj s touto istou fotkou, ulož si ju zwebu (už je zmenšená na 608 px) k sebe, použi doostrenie detailov a potom tou novou fotkou nahraď pôvodnú.
zuzispain79
Dakujemmm,nerada varím ale tu pri vás sa to zda take lahké. Moj manzel len sa prekvapuje a chutiii mu moc.Zijeme v Spanielsku. Dakujeme...
Ps:ale som mala len cervene papriky a je to vyborné...Tu papriky zelene su o nicom.Pozdrav a este raz diky.
ewulka27
idem to dnes skúsiť. Ešte nikdy som nevarila plnenú papriku :-) držte palce!!
erika1981
prave ju zacinam varit,tak dufam,ze bude chutit mojim dvom chlapom :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia