Klasická kapustnica

Autor receptu: matus113

Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z nich.

5
porcií
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kyslú kapustu umyjeme a dáme ju variť do vody. Pridáme klobásku a údené mäso. Vodu mierne osolíme, pridáme rascu, čierne korenie a necháme variť. Zalejeme sušené hríby teplou vodou a necháme napučať.
  2. Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme červenú papriku a vlejeme do kapustnice
  3. Pridáme tiež hríby. Pridáme najemno nastrúhaný zemiak. Keď je mäso uvarené nakrájame ho spolu s klobásou. Vrátime do kapustnice a chvíľu povaríme.
  4. Pokiaľ máte radi môžete pridať smotanu na varenie - potom ešte raz rozvaríme.