Klasická kapustnica
Autor receptu: matus113
Klasický slovenský recept, ktorý sa robí v mnohých variáciách. My vám predstavujeme jednu z nich.
5 porcií |
120 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Kyslú kapustu umyjeme a dáme ju variť do vody. Pridáme klobásku a údené mäso. Vodu mierne osolíme, pridáme rascu, čierne korenie a necháme variť. Zalejeme sušené hríby teplou vodou a necháme napučať.
- Na oleji osmažíme cibuľku, pridáme červenú papriku a vlejeme do kapustnice
- Pridáme tiež hríby. Pridáme najemno nastrúhaný zemiak. Keď je mäso uvarené nakrájame ho spolu s klobásou. Vrátime do kapustnice a chvíľu povaríme.
- Pokiaľ máte radi môžete pridať smotanu na varenie - potom ešte raz rozvaríme.