Klasická jahodová piškótka

Autor receptu: myshull

Aj kvôli tejto dobrotke sa človek teší na leto :)

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame smotany s vanilkovým cukrom a jogurtom. Ochutnáme a podľa potreby dosladíme. Po zmiešaní z hmoty oddelíme jednu samostatnú časť, ktorú zmiešame s kakaom, aby sme mohli vytvárať na striedačku rôznofarebné vrstvy. Ako prvú vrstvu nanesieme tenšiu vrstvu smotany, na ktorú uložíme rovnomerne piškóty a na piškóty ovocie (aby piškóty nasiakli šťavou). Prikryjeme ďalšou, už hrubšou vrstvou smotany a tento proces opakujeme, podľa toho akú veľkú misku a ako veľa smotanovej masy máme (smotana-piškóty-ovocie-smotana, atď). Jednotlivé vrstvy môžeme farebne prestriedať s kakaovou smotanou. Posledná, vrchná vrstva by mala byť o trochu hrubšia. Nakoniec masu prikryjeme (vrchnák/celofán) a dáme do chladničky na cca 2-3 hodiny, aby piškóty nasiakli smotanou a ovocím a všetko sa pekne vychladlo.