Klasická jahodová piškótka
Autor receptu: myshull
Aj kvôli tejto dobrotke sa človek teší na leto :)
Postup
- Zmiešame smotany s vanilkovým cukrom a jogurtom. Ochutnáme a podľa
potreby dosladíme. Po zmiešaní z hmoty oddelíme jednu samostatnú časť,
ktorú zmiešame s kakaom, aby sme mohli vytvárať na striedačku
rôznofarebné vrstvy. Ako prvú vrstvu nanesieme tenšiu vrstvu smotany, na
ktorú uložíme rovnomerne piškóty a na piškóty ovocie (aby piškóty
nasiakli šťavou). Prikryjeme ďalšou, už hrubšou vrstvou smotany a tento
proces opakujeme, podľa toho akú veľkú misku a ako veľa smotanovej masy
máme (smotana-piškóty-ovocie-smotana, atď). Jednotlivé vrstvy môžeme
farebne prestriedať s kakaovou smotanou. Posledná, vrchná vrstva by mala
byť o trochu hrubšia. Nakoniec masu prikryjeme (vrchnák/celofán) a dáme
do chladničky na cca 2-3 hodiny, aby piškóty nasiakli smotanou a ovocím
a všetko sa pekne vychladlo.