Kiymali Pide - Turecko

archaa - fotkaarchaa, 8. júna 2013
Kiymali Pide - Turecko
Foto: archaa

alebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám...V každom kúte Turecka sa pečie a pripravuje inak, pretože na rôznych miestach majú Zobraziť celý popisalebo pide s mletým mäsom patrí v Turecku k tradičným jedlám...V každom kúte Turecka sa pečie a pripravuje inak, pretože na rôznych miestach majú ten "svoj" tradičný recept... ja vám predstavím aspoň taký, ktorý v našich domácich podmienkach zvládnete...

4
porcie
110 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 kocka
100 ml
100 ml
1 ČL
1 ČL
1 PL
2 ks
Na plnku :
500 g
3 ks
2 ks
1 ks
6 PL
100 g
1 strúčik
Na potretie:
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Cesto si vymiesime bežným spôsobom, ja ho nechávam vymiesiť v pekárničke. Postup už nebudem opisovať, poznáte ho každý. Necháme hodinu kysnúť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku.V miske zmiešame mäso s nasekanou cibuľou, paprikou, paradajkami, vňaťou, osolíme, okoreníme, pridáme postrúhaný syr, cesnak, opaprikujeme a nakoniec prilejeme pasírované paradajky.Vsšetko dôkladne premiešame.

  3. 3

    Ak už máme cesto hotové, vyberieme ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na 10-12 častí, ktoré sformujeme do guličiek.

  4. 4

    Jednotlivé guličky vyvaľkáme valčekom do tvaru vajca, lyžicou do stredu nanesieme trocha plnky a v strede ju pozdlž rozotrieme. Potom zložíme jeden okraj a oproti hneď druhý smerom k sebe. Nakoniec rohy zahneme do špica a stlačíme, aby sa spojili. Preložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme žltkom a posypeme sezamom. Pečiem pri 200 stupňoch asi 25 minút. Po vybratí z rúry potrieme roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

lusinkab
:-) takychto receptikov nie je nikdy dost :-) vdaka ukladam a behom tyzdna vyskusam :-)
pusta
tak to je recept pre mňa, chuťovo aj zložením a prípravou.
to musí byť výborné.
pusta
@archaa , prepáč, že sa spýtam, máš turecké korene? tvoje recepty sú tak autentické turecké .-)
archaa
@pusta : nie,nemám žiadne turecké korene. Môj drahý pochádza z Turecka a sme spolu už 12 rokov :) no máme veľmi radi aj taliansku kuchyňu a veľmi mu chutí naša slovenská bryndza :) tak to tak obmieňame na jedálnom lístku :D
pusta
no potom je všetko jasné :-) dakujem za úprimnú odpoved.
si skvelá kuchárka (y)
archaa
@pusta :veľmi rado sa stalo, už sa teším na našu dovolenku, odchádzame budúci týždeň do Turecka, tak sa opäť napapám pravej domácej nefalšovanej tureckej kuchyne...
pusta
@archaa , z celého srdca ti to prajem :-) majú úžasnú kuchyňu. a tie ich zákusky sú tiež fantastické...pekne si oddýchni a vráť sa zudravá s novými receptíkmi :-)
recept na karniyjarik náhodou nemáš?
cesminaz
perfektneeeee jedlo 1***** toto by som mohla robit detom kazdy den :-))) ...je to podobne ako turecke slimaciky-acma co tu mam...mnami..odporucam vyskusat kazdemu,kto to este nejedol,toto je jedlo ktore je fakt hodne vyskusania :-)
archaa
@pusta : karniyjarik- ďalšie jedlo, v ktorom by som aj spala, kedysi som ho nafotila, ale tie staré foto už nemám, isto však receptík bude, lebo mám :)
marianne
krasne fotky robis @archaa ,idu vyskocit z PC...tak si sa na turecku notu naladila,co je fajn,tieto recepty zboznujem...kk
tiginko
mňaaam, toto musí byť dobrota, už to vidím podľa surovín a obrázka. Veľké lákadlo!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia