Kiwi rezy (fotorecept)

Kiwi rezy (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 5. júna 2010 21:42Ďalšie jeho recepty

Náš obľúbený letný, veľmi svieži koláčik.

Suroviny

60
minút
príprava
10
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov ušľaháme sneh, žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej s mliekom. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný veľký a vysoký plech. Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.
Kiwi rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Poleva: Z vody, sirupu, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Miesto sirupu a vody môžeme použiť 1 liter kiwi džusu.
Kiwi rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Krém: šľahačku vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutý piškótový plát a naň poukladáme kolieska kiwi a dáme do chladničky suhnúť.
Kiwi rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Na vychladnutý koláč opatrne lejeme polevu, najskôr lyžicou lejeme polevu na kiwi a necháme ju samovoľne roztekať po povrchu. Keby sme liali prudko želatínová poleva by sa premiešala s bielym krémom. Dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.
Kiwi rezy (fotorecept) - obrázok 4

5

Po stuhnutí nakrájame na úhľadné kúsky.
Kiwi rezy (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 5. júna 2010 o 21:57
    presne taký mám rád, len s tenšou piškótou a viac toho bieleho, fajného :-)


  • tinca, 5. júna 2010 o 22:48
    @evus ík poznám, robila som, je veľmi dobrý, dokonca som ho robila aj na spôsob kiwi torty


  • moli, 6. júna 2010 o 10:31
    evusík, toto je fantastická dobrotka na super letné schladenie :o) Sranda je v tom, že moja švagriná má plno kuchárskych kníh, ale stále pečie len tento jeden zákusok :o) a zhodou okolností je tiež Evka :o)))


  • hanina, 6. júna 2010 o 12:51
    Krásne. Všetko je zrozumiteľné - ja mám vždy ale problém s tým: úhľadne pokrájajte. Poznám veľa pomôcok, ale môj nôž si ide vlastnou cestou. Upečiem, ozdodím, ale najlepšie je pre mňa podávať v celku.


  • michsamant, 6. júna 2010 o 12:53
    jeej ten je krasny! :)


  • zdezda, 6. júna 2010 o 13:13
    :-)))veeeeľmi vydarený zákusok, krásne foto :-)


  • evusik, 6. júna 2010 o 13:45
    tento zákusok je ináč veľmi známy, lebo je pomerne jednoduchý a každý kto ho ochutná si pýta recept a dá sa do nekonečna obmieňať, ja už som robila jahodový s jahodovou želé polevou, marhuľový, ananásový, broskyňový vždy s rovnakou polevou a všetky boli dobré, ale kiwi je najsamlepší :-)


  • martina34, 6. júna 2010 o 14:39
    Evusik, tento koláčik so aj ja robila, len mi ztiekla želatína a tak so sa s ním vyhrala, ak alobalom vystlala a nepomohlo.


  • evusik, 6. júna 2010 o 15:37
    @martinka alobal nepomôže, tam pomôže len dobrý kiwi sirup, alebo ešte pridať pre istotu želatínu, mne sa už raz tiež stalo že mi želatína poriadne nestuhla a vyjedali sme ho z plechu lyžicou. Kedysi asi 5 rokov dozadu predávali Kiwi sirup, neviem značku len viem že bol taký lacný a piť sa to nedalo, ale želatína s neho bola jak remeň. Ja to robím tak, že keď je želatína vlažná, odoberem do misky tak na 1 cm a dám do chladničky, keď stuhne je dobre a môžem ju vyliať na koláč, keď nestuhne pridám práškovú želatínu.


  • babav, 6. júna 2010 o 15:53
    @evusik , odpovedala si zaroven na moju otazku.Obdivujem
    taketo zelatinovo - ovocne kolaciky,hlavne v lete ,ked sa kremove
    roztekaju.Vdaka za radu,aj za recept,vyskusam !


  • alzbetka2, 6. júna 2010 o 16:48
    vyzerá to super,určite vyskúšam,zdá sa , že sa aj dobre krája.


  • danenka, 6. júna 2010 o 17:18
    tento koláčik som už robila a robila som ho aj s jahodami aj ten je dobry


  • hera, 6. júna 2010 o 17:32
    aj ja som podobny zakusok robievala ale s marhulovym kompotom - volalo sa to "jarne rezy" a podobny som potom nasla ako "marhule pod sklom".Je to bajecny zakusok na okamzitu konzumaciu.@hanina krajala som tak ze som mala v miske horucu vodu a dva noze v nej .Jednym som urobila rez -ocistila a sup do vody a vzala som druhy a zasa rez ...atd.je to pracne ale stoji to za tu pracu hlavne pri cokoladovych polevach.


  • 22janka22, 6. júna 2010 o 18:36
    Sú ľudia, ku ktorým sa oplatí isť na návštevu... :-)


  • forneta, 6. júna 2010 o 19:53
    úplne ale úplne rovnaké robieva aj moja teta... anozaj musím pochváliť... súú... sú vinikajúce... =DD


  • forneta, 6. júna 2010 o 20:10
    aha pardon, teraz som si všimla - nedáva kyslú smotanu ale tvaroh... hmm... akurát jem tento koláč až na to, že je citrónový... =DD


  • lucylee, 8. júna 2010 o 11:48
    krása, vyskúšam :-)


  • sabrina123, 13. júna 2010 o 17:14
    tento koláč milujem ♥


  • winny, 27. októbra 2010 o 14:46
    mňam....pridavam si do KK...


  • mirabela, 20. apríla 2011 o 19:14
    aj ja sa chystam na takyto super kolačik ,na oslave sme mali podobny jahodovy a bol naj naj...diky


  • alenusska211, 1. mája 2011 o 13:57
    tak a tento koláčik sa stal mojim extranajobľúbenejším :)))) mňam :)


  • 3sandra3, 21. júna 2011 o 21:53
    tiež robievam... je to skvelý koláčik


  • janina45, 20. septembra 2011 o 22:08
    je to osviežujuci koláčik ,já namiesto džusu alebo sirupu dávam šumienku,a je to tak isto dobré..


  • hubarka35, 11. decembra 2011 o 20:44
    tak tento koláčik jeden jediný vie urobit moja polovička,je výborný-ja ho milujem.....


  • jurajko06, 8. marca 2012 o 17:22
    presne taky isty roby aj moja manželka , je vyborny.


  • kuboo2, 7. apríla 2012 o 15:37
    je to naozaj výborné !!!


  • diabambulka, 2. novembra 2012 o 19:53
    už sa teším zajtra idem na to, všetko nakúpené, slinky sa nám zbiehajú a teším sa na ráno keď začnem vypekať tento úžasný a šťavnatý koláčik, ktorý milujeme :-)))


  • evusik, 3. novembra 2012 o 16:34
    @iabambulka aj ja by som si dala :-) veru už som dávno nerobila... tak nech sa ti podarí :-)


  • 84lasica, 12. júna 2013 o 10:44
    Ja robievam podobný, ale väčšinou s ananásom, mandarínkami alebo s jahodami. A ešte navrch pred servírovaním nastriekam šľahačku. A je to mňam :) Vyskúšam aj tento kiwi


  • 84lasica, 12. júna 2013 o 10:46
    A ešte som zabudla, aj s tvarohovou plnkou je super :)


  • deny7384, 14. júna 2013 o 20:22
    ten pomer na polevu je dobre napisany ?500 ml sirupu a 500ml vody a este k tomu cukor aj bez neho je to moc sladke


  • evusik, 14. júna 2013 o 21:22
    @deny7384 ja to robím takto, ale ak sa ti to zdá sladké cukor vynechaj... veľmi záleží aj od sirupu aký použiješ, nie každý je rovnaký, niekto dáva miesto sirupu džus... ak sa bojíš, že ti to nestuhne kľudne daj menej vody, ale opatrne lebo sa môže stať, že želatína bude až moc hustá a potom je to také gumové...


  • brezica, 31. decembra 2013 o 00:37
    parádička, robila som ho podla receptu a môžem povedať, že bol neskutočný. Korpus užasne chutil a aj plnka. Len želatína, tam by som dala menej sirupu keby mám robiť druhý krát. :-) inak 100 bodov


  • evusik, 31. decembra 2013 o 10:16
    @brezica s tým sirupom je to tak, že záleží aký použiješ... každý je totiž iný... už sa mi stalo, že som použila nejaký iný a želé sa mi roztekalo, alebo bolo veľmi tuhé...
    som rada, že sa ti koláč páčil, aj u nás sa vždy bleskovo zje :)


  • brezica, 31. decembra 2013 o 14:21
    použila som tiež hello kiwi, viď obrázok. ale inak parádička. dnes ho robím zase a skúsim dať menej sirupu :3


  • evusik, 31. decembra 2013 o 14:59
    @brezica tak nech sa darí :)


  • viva176, 21. marca 2014 o 14:10
    aký veľký plech ste použili prosím vás, lebo by som ho chcela vyskusat ale v okruhlej tortovej forme a neviem ci mi nestaci cesto len z poldavky
    dakujem :)


  • evusik, 21. marca 2014 o 16:34
    @viva176 ja tento koláč robím do najväčšieho plechu aký mám, skrátka na celú rúru... robila som aj do tortovej formy ale zase do najväčšej akú mám, priemer 28cm a robila som z celej dávky, ale cesto som prekrojila a urobila som to ako tortu, čiže korpus, plnka, korpus, plnka a na vrch kiwi a želé bolo to výborné... ale ak chceš len koláč v tortovej forme určite sprav z polovičnej dávky :-) tak nech sa ti darí...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist