Kiwi koláč

majuska7111 - bez fotkymajuska7111, 3. februára 2013

Keďže mám doma malé bábätko, nemám moc času na veľké vypekanie. Ak hľadáte recept na rýchly a dobrý koláč, jeden pre vás mám.

30
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
4 ks
4 PL
4 PL
Krém:
2 kelímky (pochúťková)
podľa chuti
min. 4 ks




Postup

  1. 1

    Piškótu som robila presne tak isto, ako keď robím základný piškótový korpus na tortu. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom do tuha, potom po jednom zašľahávame žĺtky.

    Kiwi koláč - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec iba vareškou pridáme múku. Ak máme väčší plech, alebo chceme hrubšie cesto, môžeme dať 5 vajec, 5 PL múky a 5 PL kryštálového cukru. Kypriaci prášok nie je treba, cesto nebude "spľasnuté", nebojte sa. Ale kto chce, môže dať, ja nedávam.

    Kiwi koláč - obrázok 2
  3. 3

    Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme hmotu, uhladíme a pečieme. Dĺžka pečenia je veľmi individuálna, podľa toho, akú máte trúbu. Ja som piekla asi 15 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme cesto chladnúť aspoň 15-20 minút.

    Kiwi koláč - obrázok 3
  4. 4

    Krém si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku, pridáme kyslé smotany a podľa chuti práškový cukor. Spolu zmiešame a vylejeme na vychladnutý korpus. Natrieme na celú časť korpusu. Nakrájame kiwi na plátky a ukladáme do tvaru, aký si zvolíme. Môžeme hustejšie alebo hrubšie kolieska, kto má ako rád.

    Kiwi koláč - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si želatínu podľa návodu, vylejeme na vrch koláča, necháme stuhnúť a podávame. Podotýkam, že ja som musela urobiť cez víkend koláče dva, lebo sa tak rýchlo zjedli. Je to fajnovka :) však uvidíte :) Dobrú chuť!

    Kiwi koláč - obrázok 5

Diskusia k receptu

wiwi
nadherný a iste aj chutný vyskusam
gordonko
piškotu robievam aj ja ,len si druhá čo som si všimol že robíte od zadu ...ja dávam sneh ako posledný
...želatinu som robil 1 x a spokojný som nebol skúsum znova . Tvoj výtvor sa mi páčí
valeri
chutný a rýchly koláč, robievam ho s rôznym ovocím, aj s kompótovaným
majuska7111
Ďakujem za pochvaly :)
@gordonko tie želatíny sú potvory.... treba si nájsť tú "svoju" a robiť len z tej.....neviem, nemali ste náhodou plátkovú želatínu? tú dávam len na torty, ale na koláče radšej dr. oetker
Recept na piškótu mám od bývalej kolegyni cukrárky, ja som zase nepočula o robení piškóty naopak :) tak ako robíte vy :)
@valeri robievam aj s kompotmi, ale viac nám chutia z čerstvého ovocia, ale výborné sú napríklad zavárané broskyne alebo jahody - lebo tie jahody kupované aj cez sezónu sú hroznéé... :(
@monika456 som rada, že sa podaril :)
tatranka
Robievam s ovocím takéto druhy koláčikov.Ty ho máš veľmi pekný,úhladný.
ola111
Vydaril sa ti,tento koláč je aj u nás obľúbený,je taký osviežujúci :)
elysa
a ja robievam niektore piskoty "odzadu" su dobre:)
maska10
Mozem potvrdit je to super kolac ja miesto zelatiny uvarim 0,5l kiwi dzus so zlatym klasom vznikne z toho zelena zelatina vyskusajte!
1x nadaz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia