Kivi rezy

Autor receptu: fcielka

40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vriacu vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou posypaný väčší plech a upečieme.
  2. Na vychladnuté cesto natrieme plnku pripravenú z vyšľahanej šľahačky s vanilínovým cukrom, do ktorej sme vmiešali smotanu. Koláč dáme do chladu.
  3. Keď plnka stuhne, poukladáme na ňu kolieska kivi. Zalejeme ich krémom, ktorý uvaríme z vody zmiešanej so sirupom, s práškom Zlatý klas a cukrom (podľa návodu). Hotový koláč necháme niekoľko hodín odležať a pokrájame ho na kocky.