Kivi koláč so smotanou

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009

Suroviny

200 g
4 ks
200 g
6 PL
1/2 ks
1 téglik
1 téglik
8 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame na hustý krém, pridáme preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva, vodu a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech a dáme upiecť dozlatista.

  3. 3

    Kým sa cesto pečie a vychladne, vyšľaháme dotuha šľahačku aj s vanilkovým cukrom a stužovačom. Jemne do nej primiešame kyslú smotanu. Týmto krémom potrieme vychladnuté cesto.

  4. 4

    Kivi ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme do radov vedľa seba na rozotrený krém. Z malinovky a zlatého klasu uvaríme želatínu, mierne ju ochladíme a rozotrieme na koláč. Necháme v chlade odležať a nakrájame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia