Kivi-banánový džem

Kivi-banánový džem so škoricou a s rumom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Najradšej pripravujem lekváre a džemy z citrusových plodov v tomto období, lebo sa dajú kúpiť za celkom dobrú cenu. Dnes kombinácia kivi s banánom.

7
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kivi a banány som ošúpala...
  2. ...nakrájala na kúsky, zasypala cukrom a nechala som presladzovať do druhého dňa.
  3. Počas presladzovania som premiešala, aby sa cukor celkom rozpustil.
  4. Na druhý deň som ovocnú kašu preložila do hrnca a nechala pomaly variť. Na začiatku sa tvorí pena, ale tá počas varenia zmizne. Varím len tak dlho, aby sa ovocie uvarilo, niekedy 15 - 20 minút podľa druhu ovocia.
  5. Keď začne ovocie hustnúť, pridala som želírovací cukor a varila už iba 5 minút len čo sa želírovací cukor rozpustí a džem začne hustnúť, pridám škoricu, citrónovú šťavu a napokon rum.
  6. Horúci džem ihneď plním do čistých pohárov, uzatvorím a postavím hore dnom na 10 minút.
  7. Potom ich postavím viečkom hore a nechám celkom vychladnúť, až potom uložím do špajze na policu. Prajem vám dobrú chuť.