Kišeľ

aleana - fotkaaleana, 10. októbra 2015
Kišeľ
Foto: aleana

Lacné a sýte jedlo z pár ingrediencií :-) moja mama sa to naučila robiť od svojej svokry a teraz som sa to naučila aj Zobraziť celý popisLacné a sýte jedlo z pár ingrediencií :-) moja mama sa to naučila robiť od svojej svokry a teraz som sa to naučila aj ja :-)

1
porcia

Suroviny

0,5 l
1 ks
3 PL
200 ml
podľa chuti100 ml
5 g
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do kastrólika nalejeme mlieko, v ktorom rozmiešame paradajkové pyré. Privedieme do varu za neustáleho miešania. Medzitým (alebo predtým) si vo vode rozmiešame múku dohladka, aby neboli hrudky. Keď mlieko začne vrieť, vlejeme rozmiešanú múku a povaríme. Osolíme a ocukríme podľa chuti. Môžeme pridať smotanu alebo maslo a rozmiešame, aby sa rozpustilo. Ja si ešte zvyknem pridať do hotového jedla kúsok chleba nakrájaný na kocky. Zamiešam, aby sa chlieb obalil a nasiakol omáčkou a hotovo. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

aleana
komu vadí múka, môže ju nahradiť nejakou zdravšou alternatívou, napr. japonský škrob kuzu...možností je viac. Je to typické východniarske jedlo a v našej rodine veľmi obľúbené, preto som ho pridala. Ale sto ľudí, sto chutí...ak ho vyskúšate, dajte vedieť, ako chutilo. Ďakujem za nahliadnutie aj komentáre :-)
dzejsik
mne sa to páči, taká dobrá rýchlovka, keď človek príde hladný domov :))
radulienka
@aleana , nepoznám, ale veľmi ma to priťahuje, učím sa rada novému, na takých, ako je mirop by som veľa nedala. Ak máš ďalšie takéto zvláštnosti, tak pridaj, iste to veľa ľudí poteší, vďaka za nový objav...
aleana
@radulienka ďakujem za milý komentár. Som rada, že ťa moj recept zaujal. Ak ešte budem mať niečo zaujímavé, určite pridám. A z toho, čo povedal @mirop , si nerobím ťažkú hlavu. Veď každý má inú chuť...a povedať si môže každý čo chce, veď máme demokraciu :-)
luthien162
Tuto polievku poznam, ako dieta som ju mala velmi rada. Pripomenula ste mi ju tymto receptom za co Vam velmi dakujem a recept si ukladam :) Je naozaj vynikajuca a skvela na tieto horuce dni, pretoze je osviezujuca.
1x radost
aleana
@Luthien ďakujem za komentár, a vykať mi nemusíš, tu si všetci tykáme :-) som rada že sa ti môj recept páči. Prajem pekný deň :-)
ivan14
To se hodí, když mám v žaludku propast, v kapse průvan a z peněženky vyletěl jenom mol. :-) Snad se hodí zavařit pár nudlí nebo nalámaných špaget.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia