Kinder mliečny rez medový

Kinder mliečny rez medový
zuzlik0402Zuzlik0402, recept pridal: 23. februára 2013 10:05Ďalšie jeho recepty

väčšina receptov nie je s medom, ale tento áno - mňam

Suroviny

12
porcií
30
minút
príprava
7
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vložíme na chvíľu do chladničky. Žĺtky s cukrom dobre vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a kakao a poriadne vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame bielkový sneh a cesto vylejeme do 2 hlbokých plechov vyložených papierom a dáme upiecť do vopred dobre vyhriatej rúry na 180 stupňov na 7 minút. (Cesto vyjde na dva plechy, aj keď ho treba poriadne rozotrieť a miestami to vyzerá len ako pošpinený papier, ale v rúre trošku podrastie.)

2

Z mlieka a prášku si vyšľaháme tuhú šľahačku. V mise ručne zmiešame tvaroh a med a pridáme šľahačku. Vo vode necháme napučať želatínu cca 10 minút, potom ju zohrejeme, aby sa rozpustila (nevaríme), rýchlo do nej pridáme 3 lyžice krému a dobre rozmiešame a potom vlejeme do zvyšku krému a vymiešame.

3

Z upečených plátov opatrne stiahneme papier. Na jeden z nich nalejeme trošku krému a dáme do chladničky na minútku stuhnúť. Takto postupne pridávame krém po vrstvách a chladíme. Nedá sa natrieť všetok naraz, lebo je dosť riedky, keďže je tam len 1 želatína na dosť veľa krému, ale to stačí, po stuhnutí bude mať takú správnu konzistenciu, keby sme dali viac želatíny, bude príliš tuhý. V chladničke krém stuhne raz-dva, takže aj keď ho vrstvíme na 4-5 krát, netrvá to dlho. Na poslednú vrstvu položíme druhý plát cesta a necháme dobre vychladnúť, najlepšie cez noc.

4

Nakrájame na 12 kúskov (2 rady po 6) v približnej veľkosti ako originál Kinder mliečny rez a môžeme jednotlivé kúsky zabaliť do potravinárskej fólie a poukladať do chladničky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 23. februára 2013 o 10:25
    Podľa mňa si moc nezmenila,ked si dala do plnky med.


  • ola111, 23. februára 2013 o 11:34
    Dala by som si veru,dobre si to vymyslela s tým balením,vždy je jeden kúsok pripravený ku káve :))


  • mesiar50, 23. februára 2013 o 12:11
    Mne sa tvoje rezy páčia.Musia byť chutné.


  • elysa, 23. februára 2013 o 12:16
    Ja som ešte takéto nerobila,určite ho skúsim :)


  • 3sandra3, 23. februára 2013 o 15:15
    bravooo


  • klaudia968, 24. februára 2013 o 07:37
    veru super, aj nápad s balením


  • lubka272, 24. februára 2013 o 09:02
    Myslíš že keby som dala namiesto toho jemného tvarohu domáci (ten je hrudkovity) a rozmixovala ho že by to bolo dobre??


  • zuzlik0402, 24. februára 2013 o 10:41
    Ďakujem.
    @lubka272 podľa mňa keď rozmixuješ hrudkovitý tvaroh, nič nepokazíš, len neviem, či nebude redší ako termizovaný a či nebude treba dať napríklad 2 želatíny, aby si plnka udržala aspoň takú konzistenciu, že ju budeš môcť vrstviť na cesto. Odskúšaj, držím palce.


  • lubka272, 25. februára 2013 o 09:56
    Ďakujem :) dnes idem nato :)



  • tori111222, 25. februára 2013 o 19:44
    TAK toto je ten pravý kinder rez.. a na nedeľu pečiem... ďakujem..1*****


  • katka90, 28. februára 2013 o 10:31
    v originali je tiez med, aspon v reklame to tvrdia, takze tato verzia sa mi paci :) aky je rozdiel ked sa tam dava slahacka v prasku, a keby som dala normalnu vyslahanu? a ako dlho asi rezy vydrzia kym nestvrdnu?


  • zuzlik0402, 28. februára 2013 o 10:34
    @katka90
    neviem ti povedať, aký je rozdiel v šľahačke, ja kupujem len tú v prášku kvôli trvanlivosti, lebo zase ju nepoužívam tak často
    a ako dlho rezy vydržia ti povedať neviem, u nás je tak do 2 dní po nich, nemajú čas ani len obschnúť, nieto ešte stvrdnúť :-)


  • elysa, 14. apríla 2013 o 17:07
    odskúšané a sú chutné...:)


  • zuzlik0402, 14. apríla 2013 o 19:06
    @elysa
    @tori111222
    Ďakujem.


  • acreate, 2. novembra 2013 o 19:33

    Dnes som recept vyskusala......dlho som dumala pri tej zelatine....ci ju pripravit podla navodu,alebo azda k nej maju patrit 4 lyzice vody..... rozhodla som sa pre kompromis a pripravila som zelatinu podla navodu, ale dala som jej do plnky menej,...
    Velmi dakujem za recept, je skvely, ja vsak kazdopadne budem rozmyslat nad alternativou tej zelatiny a do piskotov dam nabuduce urcite viac cukru......


  • sunny93, 31. decembra 2013 o 14:01
    s tou práškovou želatínou, to bude chyba, nie? robila som podľa receptu a vo vode nenapučala. Musela som ísť podľa návodu na obale, inak by som sa veru k výsledku nedopracovala. inak recept super, všetko ostatné v poriadku, podarilo sa mi to na jednotku :)


  • lasagna1, 5. marca 2014 o 19:09
    Ahoj.Nezabudli ste do plnky viac sladidla?Akéhokoľvek.Mojim stravníkom sa zdal koláčik nesladký.Potrela som ho čokoládou a bolo to lepšie,ale naozaj bol primálo sladký.A zabudli ste napísať,aký veľký balíček želatíny.Ja mám z Tesca dosť veľké balenie.Nie všetci vieme,koľko dať.Inak je to najlepší recept zo všetkých kinder na vareche.Vďaka.


  • zuzlik0402, 5. marca 2014 o 20:10
    @lasagna1
    Do plnky naozaj nedávam viac sladidla, ten med stačí a šľahačku v prášku kupujem tiež s obsahom cukru (nie tú bez cukru, čo sa používa napr. na chrenovú plnku do šunkových roliek), čo sa týka želatíny, ja kupujem tie malé sáčky Dr. Oetker - to má asi 20 g.

    A ďakujem za pochvalu :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist