Kinder mliečny rez medový

zuzlik0402Zuzlik0402, 34 ročná žena, Poprad, 23. februára 2013 10:05
Ďalšie jej recepty »

väčšina receptov nie je s medom, ale tento áno - mňam

12
porcií
30 min
príprava
7 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
7 lyžíc
10 lyžíc
1 bal.
2 lyžice
4 lyžice
4 lyžice
Plnka:
500 g
150 ml
1 bal.
3 lyžice
1 bal.
4 lyžice

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vložíme na chvíľu do chladničky. Žĺtky s cukrom dobre vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a kakao a poriadne vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame bielkový sneh a cesto vylejeme do 2 hlbokých plechov vyložených papierom a dáme upiecť do vopred dobre vyhriatej rúry na 180 stupňov na 7 minút. (Cesto vyjde na dva plechy, aj keď ho treba poriadne rozotrieť a miestami to vyzerá len ako pošpinený papier, ale v rúre trošku podrastie.)

  2. 2

    Z mlieka a prášku si vyšľaháme tuhú šľahačku. V mise ručne zmiešame tvaroh a med a pridáme šľahačku. Vo vode necháme napučať želatínu cca 10 minút, potom ju zohrejeme, aby sa rozpustila (nevaríme), rýchlo do nej pridáme 3 lyžice krému a dobre rozmiešame a potom vlejeme do zvyšku krému a vymiešame.

  3. 3

    Z upečených plátov opatrne stiahneme papier. Na jeden z nich nalejeme trošku krému a dáme do chladničky na minútku stuhnúť. Takto postupne pridávame krém po vrstvách a chladíme. Nedá sa natrieť všetok naraz, lebo je dosť riedky, keďže je tam len 1 želatína na dosť veľa krému, ale to stačí, po stuhnutí bude mať takú správnu konzistenciu, keby sme dali viac želatíny, bude príliš tuhý. V chladničke krém stuhne raz-dva, takže aj keď ho vrstvíme na 4-5 krát, netrvá to dlho. Na poslednú vrstvu položíme druhý plát cesta a necháme dobre vychladnúť, najlepšie cez noc.

  4. 4

    Nakrájame na 12 kúskov (2 rady po 6) v približnej veľkosti ako originál Kinder mliečny rez a môžeme jednotlivé kúsky zabaliť do potravinárskej fólie a poukladať do chladničky.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist