Kinder mliečny rez medový

Kinder mliečny rez medový
zuzlik0402Zuzlik0402, recept pridal: 23. februára 2013 10:05Ďalšie jeho recepty

väčšina receptov nie je s medom, ale tento áno - mňam

Suroviny

12
porcií
30
minút
príprava
7
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vložíme na chvíľu do chladničky. Žĺtky s cukrom dobre vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a kakao a poriadne vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame bielkový sneh a cesto vylejeme do 2 hlbokých plechov vyložených papierom a dáme upiecť do vopred dobre vyhriatej rúry na 180 stupňov na 7 minút. (Cesto vyjde na dva plechy, aj keď ho treba poriadne rozotrieť a miestami to vyzerá len ako pošpinený papier, ale v rúre trošku podrastie.)

2

Z mlieka a prášku si vyšľaháme tuhú šľahačku. V mise ručne zmiešame tvaroh a med a pridáme šľahačku. Vo vode necháme napučať želatínu cca 10 minút, potom ju zohrejeme, aby sa rozpustila (nevaríme), rýchlo do nej pridáme 3 lyžice krému a dobre rozmiešame a potom vlejeme do zvyšku krému a vymiešame.

3

Z upečených plátov opatrne stiahneme papier. Na jeden z nich nalejeme trošku krému a dáme do chladničky na minútku stuhnúť. Takto postupne pridávame krém po vrstvách a chladíme. Nedá sa natrieť všetok naraz, lebo je dosť riedky, keďže je tam len 1 želatína na dosť veľa krému, ale to stačí, po stuhnutí bude mať takú správnu konzistenciu, keby sme dali viac želatíny, bude príliš tuhý. V chladničke krém stuhne raz-dva, takže aj keď ho vrstvíme na 4-5 krát, netrvá to dlho. Na poslednú vrstvu položíme druhý plát cesta a necháme dobre vychladnúť, najlepšie cez noc.

4

Nakrájame na 12 kúskov (2 rady po 6) v približnej veľkosti ako originál Kinder mliečny rez a môžeme jednotlivé kúsky zabaliť do potravinárskej fólie a poukladať do chladničky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 23. februára 2013 o 10:25
    Podľa mňa si moc nezmenila,ked si dala do plnky med.


  • ola111, 23. februára 2013 o 11:34
    Dala by som si veru,dobre si to vymyslela s tým balením,vždy je jeden kúsok pripravený ku káve :))


  • mesiar50, 23. februára 2013 o 12:11
    Mne sa tvoje rezy páčia.Musia byť chutné.


  • elysa, 23. februára 2013 o 12:16
    Ja som ešte takéto nerobila,určite ho skúsim :)


  • 3sandra3, 23. februára 2013 o 15:15
    bravooo


  • klaudia968, 24. februára 2013 o 07:37
    veru super, aj nápad s balením


  • lubka272, 24. februára 2013 o 09:02
    Myslíš že keby som dala namiesto toho jemného tvarohu domáci (ten je hrudkovity) a rozmixovala ho že by to bolo dobre??


  • zuzlik0402, 24. februára 2013 o 10:41
    Ďakujem.
    @lubka272 podľa mňa keď rozmixuješ hrudkovitý tvaroh, nič nepokazíš, len neviem, či nebude redší ako termizovaný a či nebude treba dať napríklad 2 želatíny, aby si plnka udržala aspoň takú konzistenciu, že ju budeš môcť vrstviť na cesto. Odskúšaj, držím palce.


  • lubka272, 25. februára 2013 o 09:56
    Ďakujem :) dnes idem nato :)



  • tori111222, 25. februára 2013 o 19:44
    TAK toto je ten pravý kinder rez.. a na nedeľu pečiem... ďakujem..1*****


  • katka90, 28. februára 2013 o 10:31
    v originali je tiez med, aspon v reklame to tvrdia, takze tato verzia sa mi paci :) aky je rozdiel ked sa tam dava slahacka v prasku, a keby som dala normalnu vyslahanu? a ako dlho asi rezy vydrzia kym nestvrdnu?


  • zuzlik0402, 28. februára 2013 o 10:34
    @katka90
    neviem ti povedať, aký je rozdiel v šľahačke, ja kupujem len tú v prášku kvôli trvanlivosti, lebo zase ju nepoužívam tak často
    a ako dlho rezy vydržia ti povedať neviem, u nás je tak do 2 dní po nich, nemajú čas ani len obschnúť, nieto ešte stvrdnúť :-)


  • elysa, 14. apríla 2013 o 17:07
    odskúšané a sú chutné...:)


  • zuzlik0402, 14. apríla 2013 o 19:06
    @elysa
    @tori111222
    Ďakujem.


  • acreate, 2. novembra 2013 o 19:33

    Dnes som recept vyskusala......dlho som dumala pri tej zelatine....ci ju pripravit podla navodu,alebo azda k nej maju patrit 4 lyzice vody..... rozhodla som sa pre kompromis a pripravila som zelatinu podla navodu, ale dala som jej do plnky menej,...
    Velmi dakujem za recept, je skvely, ja vsak kazdopadne budem rozmyslat nad alternativou tej zelatiny a do piskotov dam nabuduce urcite viac cukru......


  • sunny93, 31. decembra 2013 o 14:01
    s tou práškovou želatínou, to bude chyba, nie? robila som podľa receptu a vo vode nenapučala. Musela som ísť podľa návodu na obale, inak by som sa veru k výsledku nedopracovala. inak recept super, všetko ostatné v poriadku, podarilo sa mi to na jednotku :)


  • lasagna1, 5. marca 2014 o 19:09
    Ahoj.Nezabudli ste do plnky viac sladidla?Akéhokoľvek.Mojim stravníkom sa zdal koláčik nesladký.Potrela som ho čokoládou a bolo to lepšie,ale naozaj bol primálo sladký.A zabudli ste napísať,aký veľký balíček želatíny.Ja mám z Tesca dosť veľké balenie.Nie všetci vieme,koľko dať.Inak je to najlepší recept zo všetkých kinder na vareche.Vďaka.


  • zuzlik0402, 5. marca 2014 o 20:10
    @lasagna1
    Do plnky naozaj nedávam viac sladidla, ten med stačí a šľahačku v prášku kupujem tiež s obsahom cukru (nie tú bez cukru, čo sa používa napr. na chrenovú plnku do šunkových roliek), čo sa týka želatíny, ja kupujem tie malé sáčky Dr. Oetker - to má asi 20 g.

    A ďakujem za pochvalu :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist