Kinder mliečny rez
Kinder mliečny rez bezlepkový (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
No a ďalší recept, znovu aj pre bezlepkovú diétu.
20-30 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Ako som uviedla v surovinách, ak nechcete zákusok bezlepkový, použite hladkú múku. A taktiež si môžete dať do plnky len 70 ml smotany na šľahanie, ktorá Vám ostane ak budete mať 250 ml a nemusíte si dať celú, je to len na Vás. Dá sa kľudne aj tak urobiť.
Tu sú suroviny.
- Do celých vajec pridáme cukor a šľaháme do peny.
- Vajcia vyšľahané.
- Pridáme smotanu na šľahanie a prešľaháme.
- Do múky si pridáme kakao a prášok do pečiva.
- A pomaličky preosievame do vyšľahaných vajíčok. Dobre premiešame.
- Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme naň cesto.
Piekla som na plechu 36x45 cm.
Teplota 180 stupňov asi 15-20 minút, ale si skontrolujte špajdľou tak je to najlepšie či už je cesto upečené.
- Upečený korpus necháme chvíľku na plechu.
- Pokiaľ korpus chladne urobíme plnku: Mascarpone vyšľaháme s medom. Smotanu tiež do tuha vyšľaháme a šľahačku primiešame k mascarpone a plnka je hotová.
- Po vychladnutí koláčik preklopíme a prekrojíme po dĺžke na polovicu a naplníme.
- Naplnený a ide sa schladiť a stuhnúť do chladničky.
- No a nakrájané zákusky na tácke.