Kinder mliečny rez

Kinder mliečny rez bezlepkový (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

No a ďalší recept, znovu aj pre bezlepkovú diétu.

20-30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako som uviedla v surovinách, ak nechcete zákusok bezlepkový, použite hladkú múku. A taktiež si môžete dať do plnky len 70 ml smotany na šľahanie, ktorá Vám ostane ak budete mať 250 ml a nemusíte si dať celú, je to len na Vás. Dá sa kľudne aj tak urobiť. Tu sú suroviny.
  2. Do celých vajec pridáme cukor a šľaháme do peny.
  3. Vajcia vyšľahané.
  4. Pridáme smotanu na šľahanie a prešľaháme.
  5. Do múky si pridáme kakao a prášok do pečiva.
  6. A pomaličky preosievame do vyšľahaných vajíčok. Dobre premiešame.
  7. Na plech si dáme papier na pečenie a vylejeme naň cesto. Piekla som na plechu 36x45 cm. Teplota 180 stupňov asi 15-20 minút, ale si skontrolujte špajdľou tak je to najlepšie či už je cesto upečené.
  8. Upečený korpus necháme chvíľku na plechu.
  9. Pokiaľ korpus chladne urobíme plnku: Mascarpone vyšľaháme s medom. Smotanu tiež do tuha vyšľaháme a šľahačku primiešame k mascarpone a plnka je hotová.
  10. Po vychladnutí koláčik preklopíme a prekrojíme po dĺžke na polovicu a naplníme.
  11. Naplnený a ide sa schladiť a stuhnúť do chladničky.
  12. No a nakrájané zákusky na tácke.