Key lime pie - limetkový okrúhly koláč

didlik6 - fotkadidlik6, 20. februára 2013
Key lime pie - limetkový okrúhly koláč
Foto: didlik6

Recept som našla na internete, ale bolo tam viacero nepresností, tak som ho upravila. Je to osviežujúci koláč podobný cheesecaku, ale do tohto ide Zobraziť celý popisRecept som našla na internete, ale bolo tam viacero nepresností, tak som ho upravila. Je to osviežujúci koláč podobný cheesecaku, ale do tohto ide salko namiesto mäkkého syra.

45 minút
príprava
28 minút
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
300 g napr. Club
100 g
Plnka:
1 ks konzerva
1 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    Sušienky rozmixujeme alebo valčekom rozdrvíme na "drobenku". Prilejeme 100 g roztopeného masla a pomiešame. Hmotu, ktorá nám vznikne, dáme do formy vymastenej maslom. Ja som použila rozmer 24cm. Hmotu dobre pritlačíme k dnu a okrajom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C osem minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku. Salko so šťavou z limetiek, s vajcom a s nastrúhanou kôrou z jednej limetky vyšľaháme ručným mixérom. Strúhame len zelenú kôru limetky, tá biela šupka pod ňou je horká! Pripravenú plnku vylejeme na vychladnutý korpus a pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 20 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí dáme koláč stuhnúť aspoň na 3 a viac hodín do chladničky.

Diskusia k receptu

douglas
Ahoj @Didlik6 a vitaj na Vareche! Salko s limetkou moze urobit chutnu kombinaciu...snad tento kolacik niekedy upeciem. Nech sa ti dari ;).
didlik6
ďakujem za privítanie :) určite vyskúšaj :)
douglas
Uz som sa rozhodla, upeciem tento "pie" na Velku noc! Saliek mam asi 5ks a neviem co s nimi. :)
mia111
Douglas, nieže "môže urobiť chutnú kombináciu", ale zaručene urobí. Pekávam ho! MŇAM! Len myslím, že v mojej knižke idú žĺtky tuším do Salka a z bielkov sneh potom navrch. Minule som sneh zamiešala do celej salkovej hmoty a bolo to tiež dobré. Pečie sa rôzne, ja som si zvykla piecť si ho už ako chcem, niečo pridať, či ubrať, skrátka drobné rôzne obmeny a vždy bol dobrý! Našťastie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia