Slané pečivo

Keto a low carb škvarkové a parmezánové biscuity

Autor receptu: aszabka

Na škvarky a syr nedám dopustiť :)

30-40 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na škvarkové biscuity si vyšľaháme vajce, maslo, horčicu (používam Boneco z Tesca), škvarky v sekáčiku (choppri). V miske si zmiešame sypké suroviny, pridáme mčk, soľ, ochutnáme a doladíme. Neviem však poradiť, čím nahradiť proteín, ja ho pridávam do pečenia preto, aby mali biscutiy "príjemnejšie" nutričné hodnoty. Do sypkej zmesi nalejeme tekuté a poriadne premiešame. Musela som pridať 2 - 3 lyžice teplej vody, pretože ľan a psylium sú dosť savé. Cesto necháme pár minút odstáť a dávkujeme na plech s papierom na pečenie lyžicou, môžeme ich ňou i priateľsky poťapkať, aby neboli zubaté. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 - 25 minút. Mojich bolo 20 ks, nutričné hodnoty na 1 ks = Bielkoviny: 3,3 g, Sacharidy: 0,3 g, Tuky: 5,7 g.
  2. Na parmezánové biscuity si dáme roztopiť maslo a v miske si vymiešame ostatné suroviny metličkou. Pridáme maslo a vymiesime cesto, ktoré opäť dávkujeme na plech lyžicou ďalej od seba. Bolo ich 24 ks a trochu sa mi roztiekli, nabudúce pridám ešte kokosovej múky, budú vyššie. Nutričné hodnoty pri 24 kusoch na 1 ks = Bielkoviny: 1,3, Sacharidy: 0,1, Tuky: 3,1. Prvé chuťovo pripomínajú pagáče a tie druhé krekry.
  3. Pridáme k nim šunku, maslo, syr a máme výdatné raňajky. Prípadne z nich zobkáme a nezabúdame počas sviatkov cvičiť :)