Kešu mrkvové karí

methi - fotkamethi, 4. marca 2016
Kešu mrkvové karí
Foto: methi
2
porcie

Suroviny

1 ks
3 strúčiky
 kúsok
1/2 malá ČL
1/2 malá ČL
1/2 malá ČL, alebo koľko znesiete
1 ks
2 ks
150 ml
100 ml
1/2 malá ČL




Postup

  1. 1

    Na oleji restujeme dohnedkava nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak. Potom pridame kurkumu, koriander a chilli korenie. Osolime, premiesame a nechame pol minutky rozvonat korenie. Potom pridame nakrajanu paradajku a restujeme na stredne silnom ohni domakka. Zmes nechame trocha vychladnut a s troskou vody rozmixujeme.

    Kešu mrkvové karí - obrázok 1
  2. 2

    Tuto pastu vratime do hrnca, v ktorom sme zmes pripravili. Pridame kokosove mlieko a kari privedieme k varu. Pridame ocistenu a nakrajanu mrkvu, kesu orechy a 5 minut varime. (Ak treba, pridame troska vody.) Nakoniec pridame garam masala, prejdeme poslednym varom a odstavime z ohna.

  3. 3

    Mozeme pouzit aj cerstvu koriandrovu vnat a na dozdobenie nasucho na panvici opecene kesu orechy. Podavame s ryzou.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekný recept.
katka78
Vyzerá skvelo, hneď som naň dostala chuť, tuším zbehnem pod barák do obchodu, pozrieť, či majú mrkvu., ostatné mám. My sme mali včera konečne tvoju cibuľovú kulchu - mňam to bola dobrota! :-)
danda3
Miška, som rada, že si sem ten recept dala, keď som ho našla u Teba na blogu, musela som vyskúšať a bola som nadšená. Mrkvu som dala mrazenú baby a okrem koriandru som všetko mala. Vzala som aj do roboty na ochutnávku, kolegyne hneď pýtali recept a varili doma tiež s úspechom, že vraj chlapom ani mäso nechýbalo. Zajtra bude repete a dala som naklíčiť mungo, takže ďalší Tvoj recept čaká na vyskúšanie.☺


methi
@Danda3 (4.3.2016 18:39)

Som velmi rada, ze vsetkym chutilo :) Dakujem za obrazok.
danda3
@Methi (5.3.2016 06:19)
Miška, ja ďakujem za jednoduchý a pritom veľmi chutný recpet. Dnes som varila opäť, už aj s koriandrom, synovej priateľke veľmi chutilo, synovi a manželovi som uvarila segedín, takže každý mal podľa svojho gusta.♥
marianne
Parada, vcera som zbodla dve vrecka kesu, keby som vedela, ze takyto recept tu..
katka78
Vynikajúce jedlo Miška, veľmi som si pochutila. Určite zopakujem, len si musím namiešať nové garam masala, už som minula. Obrázok z mobilu (neviem s ním fotiť). Ďakujem za ďalší skvelý recept! Pekný deň do Indie prajem :-)


methi
@Katka78 (5.3.2016 18:34)

Super Katka, som rada, ze aj vam chutilo :) Aj vam pekny den.
marikafil
Miška, robievam aj Tvoj recept s mrkvou a šošovicou, tak pre zmenu vyskúšam aj tento. sú tam samé dobré veci a nám mäso rozhodne nebude chýbať:-) len sa chcem spýtať na tú mrkvu - píšeš, že po jej pridaní sa varí len 5 minút. nebude príliš chrumkavá???
methi
@Marikafil (13.3.2016 12:44)

Ja kupujem taku fajnu, co jej tych 5 minut staci, ked sa pokraja na kolieska. Samozrejme, ak treba varit dlhsie, tak povarit tolko, aby zmakla. Kto ako uprednostnuje.
arim
Výborný recept !!! Milujem koreniny - zázvor, karí, kurkumu, koriander.......
Ďakujem za recept !!!
1x methi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia