Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka

domacakuchyna - fotkadomacakuchyna, 6. novembra 2015

Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.

30 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cibulu si nakrajame na drobno, rozdelíme dvoch hrncov a speníme na oleji (olivovy/kokosovy) jemne osolíme a do jedného dáme aj bylinky.

    Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka - obrázok 1
  2. 2

    Na cibuľku dáme kel a do druhého špargľu. Oboje orestujeme. Na kel dame trocha papriky. Oboje jemne podlejeme a dusíme. Do špargľe pridáme trochu mlieka, kyslej smotany a sladkej smotany. Prevaríme spolu a nakoniec rozmixujeme na penu. Keď je kel urobený do mäkka tak ho len z časti na hrubo zozmixujeme tyčovým mixérom.

    Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým plátky tuniaka jemne nakoreníme a usušíme, alebo na panvičke rýchlo osmahneme.

    Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka - obrázok 3
  4. 4

    Zaujimavý experiment je tuniaka usušiť v sušičke na ovocie.

    Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
skutočná delikateska..ja som milovníčka ružičkovej kapusty, keď ju vidím, v hlave mám kopec krásnych receptov..pestovala som si ju na záhrade a v zime keď už bol sneh, nikde nič naokolo iba moje ružičky odolávali kope snehu a tvárili sa, že som ich tam pozabudla..)
dormella
Ja naopak zasnu, tunak se susi vzdy jako cely filet, tedy nejprve se nasoli (cely filet) po dobu nekolika dnu (typu gravlax) a pak se teprve susi . Ne v susisce, ale na vzduchu (pri urcite teplote), nebo se udi. Pote se z nej kraji tenke platky a ty se konzumuji, toto je oprandu "novinka".Osobne by mne bylo lit, rozpizlat tak vynikajici rybu.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia