Kelový prívarok s pečenou klobáskou

izabella929 - fotkaizabella929, 29. novembra 2011

najčastejšie to jedlo varím vtedy, keď sa ponáhľam niekam, je to raz-dva hotové.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kus menší
250 ml
2 lyžice
 štipka
  podľa chuti
200 g
100 g
2 lyžice
1 ks




Postup

  1. 1

    Kel očistím, pokrájam na rezance.Cibuľlu pokrájam tiež a pripravím si rajnicu s olejom na ktorom krátko opražím cibuľu a hneď pridám pokrájaný kel. Osolím, posypem čiernym korením a dusím pod pokrievkou, kým sa kel neuvarí.Do uvareného primiešam smotanu v ktorej so rozmiešala hladkú múku a zase nechám prejsť varom. Na záver pridám šťavu z polky citrona.Zemiaky si očistím,pokrájam na kocky a uvarím v osolenej vode.Do klobásky urobím priečne zárezy a upečiem na rozpálenom oleji. Uvarené zemiaky zcedím a nalejem na ne výpek z klobásky. Na tanier uložím varené zamiaky, naberiem lekový prívarok a ozdobím

  2. 2

    pečenou kolbáskou.

Diskusia k receptu

marianna76
Jéj, kel so smotanou? to som ešte nepočula, krásne to vyzerá. My robíme len bez smotany... ale tento je krásny ako dyňová omáčka...
evanaaa
Ani ja si kel so smotanou neviem predstaviť. J edobré ho aspoň 15min. dusiť bez pokrievky, aby vyprchali horké silice, aj hlávk. kapustu, aby nezhorkla. Zemiaky varím priamo v keli, citrón nedávam, robím k tomu najradšej hovädzie na šťave. Kel máme radi, ako vidím, dá sa aj inak robiť, než ho robím ja.
izabella929
marianna76 treba všetko vyskúšať...nám to chutilo, možno niekomu to chutí inak...))
duschko
Kelovy privarok robim asi tak ako evanaaa. Aj s hovadzim, alebo bravcovym. Tak to u nas maju najradsej. No aj tvoj by trebalo vyskusat. Ukladam do mkk.
izabella929
evanaaa.. súhlasím, každý má iné chute...dnes sa už experimentuje a skúša sa všetko spájať, čo by sme si ani vo sne nemysleli....robím aj ja mäsko v keli a veru nám chutí...mala som krásny kel, a rýchlo sme chceli obed, takto to bolo rýchlo...hlavné, že chutilo nám..)
lyali
Kelový prívarok na Tvoj spôsob so smotanou sa mi páči. KK :-) Ako sa pozerám, u Vás niekto rád pikantné (papričky na tanieri) :-)
tatranka
Kel len zasmážam,alebo len polejem maslom.Kel zo smotanou som ešte nerobila.Budem musieť skúsiť,aby som zistila ako chutí.
izabella929
lyali ...neviem, či si pozerala reláciu ,,bez servítky.. Varila tam jedna pani z Thajska, tak to bolo podívaníčko...do každého jedla pridala čili papričky, ešte aj do, čokolády..
evanaaa
Pamätám sa na tú "Servítku", čokolku z chilly predávajú, ináč, aj ja všade, kde sa dá pridávam štiplavinky. Kapsaicín je dobrý na trávenie ale má vplyv aj na chudnutie, je to zdravé, pokiaľ nemáme chorý žalúdok.





izabella929
evanaa, neviem, ja ich moc nemusím, ale občas do slepačieho vývaru si dám...no a do leča.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia