Kelový prívarok (fotorecept)

Kelový prívarok (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 9. augusta 2010 9:58Ďalšie jeho recepty

@jerica Pridávam obyčajný , zato veľmi chutný recept , kelový prívarok , hlavne pre mladé začínajúce gazdinky , nepíšem mladomanželky, dnes je viac párov, čo žijú ako manželia , ale bez papiera . Je taký trend. Tak , ako som sa učila variť , si spomínam , bola som na materskej , mama bola informátor na telefóne , dnes mladé začínajúce páry majú výhodu , kliknú si na "recepty", "varenie" tak hneď sú aj v obraze.

Suroviny

10
minút
príprava
15-20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

postrúhaný (pokrájaný)kel , cesnak , na kocky zemiaky, kmín , soľ, dám do hrnca variť ,

2

pripravím zásmažku, na panvicu dáme hladkú múku , masť

3

Na zásmažku , keď je do zalata prejdená , pridáme na soli trený cesnak , mletú papriku

4

pár sekúnd prejdem smažením

5

zelejem vodou , prejdem varom

6

pridám dve kocky zeleninový bujón , prevarím

7

mierne prevarenú zásmažku nalejem na uvarený kel , premiešam , prejdem varom ,

8

na zjemnenie dám 1čl zarobenú maizenu s trochou studenej vody , spolu všetko prejdem varom , na koniec okorením trochou mletého bieleho korenia.

9

dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pivonka, 9. augusta 2010 o 11:43
    Kelový prívarok mám strašne rada a chystám sa ho zajtra variť s bravčovým kolienkom. To zas bude nezdravé - ale aké dobré! Žiaľ, z celej rodiny ho ľúbim len ja.


  • tinca, 9. augusta 2010 o 12:05
    @jerica díky za pripomenutie, veľmi ho mám rada, najbližšie bude na stole, ja robím tak isto ako ty. A tý klobáska opečená nemá chybu:-)


  • jerica, 9. augusta 2010 o 12:07
    @pivonka to si píš , že by som si dala s bravčovým kolenom , aj s dobrým gulášom , len som nemala toľko času , moja polovička snorila po hrncoch , boli dobré aj párky pikant, zbohom cholesterol , ale keď je to tak dobré. (nedávam žiadnu majoránku , ani vegetu) mám rada kelnemkel konzistencie krémoveho prívarku , chuťou cesnaku , kmínu , zemiaku.


  • pivonka, 9. augusta 2010 o 13:10
    Jerika, tak si notujeme, aj s párkami, aj s gulášikom, len aby som zajtra dostala kúpiť ten kel.


  • evusik, 9. augusta 2010 o 14:17
    kelový prívarok môže byť aj u nás, len syn ho nemá rád, ale to je jeho chyba :-) dobrý receptík, aj u nás sa robí takto isto


  • evanaaa, 10. augusta 2010 o 00:04
    Aj ja mám rada kel, len tento spôsob sa mi zdá ako naopak, robím ináč, ale ako vidím, takto ho robíte asi všetky. ja si najprv kel podusím, neskôr pridám zemiaky, nakoniec zásmažku s cesnakom amletou paprikou, samozrejme, ochutím a tú majoránku dávam, už keď mám vypnúť. A samozrejme, aj rascu a ostatné pochutiny. No a klobásu alebo inú údeninu, niekedy zasa mäso na šťave, s tým je kel najlepší.


  • evanaaa, 10. augusta 2010 o 00:08
    Jerica, prepáč, ja som si ten postup zle prečítala a aj pochopila zle, myslela som, že prvú robíš zásmažku a potom do nej kel. Ale je dosť hodín, asi už dobre nevidím.


  • allstar, 10. augusta 2010 o 08:05
    MŃam tak kelový prívarok mám strašne rád .


  • marienka44, 10. augusta 2010 o 12:33
    Majoranka sa pridava do kelu po vypnuti plamena, inac straca svoj ucinok /proti naduvaniu/!


  • evanaaa, 10. augusta 2010 o 17:27
    Marienka, ja som to už napísala, a nie len majoránka, aj iné bylinky.


  • haston, 10. augusta 2010 o 21:11
    kelový prívarok aj polievku môžem hoci aj každý týždeň...:-)


  • alena45, 19. augusta 2010 o 21:38
    a ja ho robím takisto, ale bez papriky. Takže má inú farbu. Najradšej ho mám s hovädzím na šťave.


  • foska, 23. decembra 2010 o 15:22
    Dnes som ho robila a je vyborny. Dakujem.


  • elisticka, 21. septembra 2011 o 13:53
    @jerica idem robit ten tvoj privarok dufam ze ho budem mat taky dobry ako ty:-))


  • jerica, 21. septembra 2011 o 21:53
    @elisticka dúfam že si našla dosť inšpirácii a spravila si dobrý obedík,potešila si ma:-))


  • rejzorblejd, 25. septembra 2011 o 12:53
    Medzi jednu z najvacsich ludskych hluposti patri aj nezmysle nicenie cesnaku a jeho ucinkov akoukolvek tepelnou upravou, pricom smazenie ho degraduje najviac. Jest nieco len preto, ze to je chutne je dalsi nezmysel. Ked uz chcete mat cesnak ako jedlo, pridavajte si ho v surovom stave do hotoveho jedla tesne pred konzumaciou, ale vyvarujte sa tej neskutocnej hluposti, ze ho znicite tepelnou upravou. To co potom zjete, je takmer mrtva hmota zbavena vitaminov, enzymov, stopovych prvkov a dalsich inych latok nevyhnutnych pre nas metabolizmus.


  • jerica, 25. septembra 2011 o 15:15
    @rejzorblejd ďakujem za dobrú radu,na budúce určite ešte do váry kde sa dáva cesnak pridám na surovo roztlačený cesnak, som rada že si si našiel čas si prečítať môj recept,to mňa zaväzuje k náprave,zároveň sa poteším každej kritike k receptom či bude pozitívna alebo negatívna,každá dobre mienená rada mňa dokáže vždy posunúť v získavaní skúseností ďalej.Našťastie moje krédo je,myslieť pozitívne,negatívne vysielanie a prijímanie ma dokáže ťahať na dno, a to ja sama sebe nedovolím,keď nemám seba , alebo niekoho iného potešiť tak tu na svete nechcem byť,ešte raz vďaka.


  • duschko, 28. septembra 2011 o 11:15
    Dnes rano som bol na nakup a kupil som krasnu hlavku kelu. Tak idem nato. S hovadzim maskom vo vlasnej stave. Povodne som chcel polievku, ale privarok sa mi zda lepsi.


  • jerica, 28. septembra 2011 o 14:37
    @duschko keď si si prečítal posledný koment , dúfam že si dal cesnak na koniec keď už kelový prívarok si mal hotový,samozrejme aj počas varenia ako je v recepte,len je dobre dať cesnak ako doporučuje @rejzorblejd.
    Keď tak daj vedieť:-)).


  • saskiaa, 27. januára 2012 o 13:58
    dobry den idem vyskusat hned teraz ale spravim este meso na kocki v stave a budem servirovat privarok a v strede mesko,


  • jerica, 27. januára 2012 o 14:45
    @saskiaa prajem ti úspešne uvareného kelového prívarku,ničoho sa neľakaj , keď budeš chcieť poradiť len sa pýtaj , na to sme na vareche k dispozícii.Ja ti tiež prajem pekný víkend:-)


  • salinka, 27. januára 2012 o 17:30
    Kelovy privarok velmi lubim a varim ho tak isto ako ty. Paci sa mi tvoj fotopostup, ked som zacinala varit, velmi by som takuto pomoc ocenila. Ale stale sa tu da niecim inspirovat:-)


  • majkaj1, 12. marca 2012 o 16:49
    Ďakujem za dobrý recept - priznám sa, že som ho varila prvý krát v živote, hoci nie som začínajúca gazdinka...asi preto, že nám ho v školskej jedálni dávali pričasto, ale bol mňam - mňam, hlavne synáčik si nabral 2x a to je teda úspech !


  • jerica, 12. marca 2012 o 23:27
    milá @majkaj1 , si milá že si dala vedieť,vážim si to a ďakujem za uznanie to,že syn si pochutil.
    @salinka , ako dobre že je nafotený postup, aj ja sa teším, že sa ti to páči:-)


  • boruska, 20. júla 2012 o 10:44
    dnes sa oň snazim i ja


  • stuvik, 1. decembra 2012 o 11:12
    a dnes idem aj ja varit tento privarocek ; )) dakujem,receptik vyzera vyborne,len tu majoranku dam az na koniec


  • helanka, 15. februára 2013 o 22:27
    dnes tu bludim receptami lebo s priatelmi mame zeleninovy weekend a vybrala som si tento vas pripravok, takze dufam, ze pochuti. K nemu robim karbonatky zo sosovice na indicky sposob. dufam, ze kombinacia bude dobra a naviac chutna, pretoze vzdy taketo schodzky robime ako sutaz a nase recepty maju u nich chutny zaver. dakujem za napad.


  • jerica, 15. februára 2013 o 23:29
    @boruska dúfam že snaženie dopadlo dobre
    @stuvik majoránkou nič nepokazíš , pre toho kto majoránku má rád

    @helanka ďakujem , že si dala vedieť , ešte malá rada , keď máš spravený vývar , nemusíš dávať bujonove kocky, a na koniec ešte pridaj rozotretý cesnak , nevadí , že sa dal do zápražky , ten na koniec , tomu prívarku spraví pikantnejšiu chuť . Tie karbonatky k prívarku , bude zlatý kliniec v súťaži , dúfam , že si odnesieš okrem dobrej nálady , aj cenu zlatej zeleninovej varešky.Daj vedieť ako súťaž dopadla .


  • hacon, 21. júna 2013 o 16:36
    Srdečná vďaka za recept ja teraz prejdem k akcii :-)


  • boise, 16. novembra 2013 o 17:36
    Môj manžel má veľmi rád kelový prívarok. Tak mu ho raz za uhorský rok uvarím a vždy naň googlim recept. A teraz mi google ponúkol dva skvelé, tvoj a od @Izabella929 a ja som sa nevedela rozhodnúť, že ktorý si vybrať. Tak som ich skombinovala a výsledok je dokonalý, ďakujem dámy ;)


  • sharon, 3. decembra 2013 o 12:44
    Velmi dobry rezept. Varila som ho po prvy krat a urcite nie naposledy!
    Paci sa mi, ze bez masti je to velmi chutne veganske jedlo. Uvidim, co dnes na to moja polovicka. Recept som neobmienala, robila som ho podla tvojich instrukcii( teda az na tu mast). Malokedy mi veganske jedla pripominaju slov. kuchynu.
    DAKUJEM za super recept!


  • jerica, 3. decembra 2013 o 13:32
    @hacon ďakujem za oznam "akcia" milé, potešilo.
    @boise ďakujem aj Tebe za skombinovanie si chutí :-)
    @sharon teším sa , že si si našla čas sa zdôveriť, ked nechceš s masťou, je možné robiť zapražku lan na sucho, bez masti, na sucho opražíš do ružova múku, na koniec pridáš mletú papriku, necháš vyhladnúť, na vychladnutú opraženú múku naleješ za stáleho miešania horúcu vodu, prejdeš varom , potom postupup ako je v recepte.


  • jozka2, 19. decembra 2013 o 18:57
    ,,V jednoduchosti je krasa',tento kelovy privarok je vyborny,prave dnes som ho robila.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist