Kelový prívarok - fotorecept

Kelový prívarok - fotorecept
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 7. mája 2012 18:10Ďalšie jeho recepty

Dnes som robila k obedu parené buchty. Na večeru som ešte spravila kelový prívarok.

Suroviny

15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájala som si kel. Očistila som dva zemiaky. Nakrájala som ich na kocky. Tiež som si očistila 4 strúčiky cesnaku.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 1

2

Slaninu som nakrájala na kocky. Opražila som ju na čajovej lyžičke oleja. Slaninku dávam kvôli chuti.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 2

3

Do tohoto základu som pridala nakrájaný kel, zemiaky.Ochutila som kmínom , bujónom, mletým čiernym korením a soľou.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 3

4

V kuchte som kel so zemiakmi varila 20 minút.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 4

5

Nerobila som zápražku. Kel som zahustila tak , že som v troche vody rozmiešala múku. Vliala som ju do kelu, nechala prevariť. Do skoro hotovej omáčky som nakoniec dala prelisovaný cesnak .Vložila som párky.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 5

6

Nakoniec pridám majoránku. Ochutnám , či netreba ešte prisoliť. A už sa môže konzumovať. Prajem dobrú chuť.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hubata, 7. mája 2012 o 19:50
    Vďaka za pripomenutie, klasika na ktorej si každý rád pochutí.


  • nikol156, 7. mája 2012 o 21:47
    super recept, mame veľmi radi.

    Nevie mi niekto poradiť, kde robím chybu, že sa mi v prívarku robia hrudky z múky, pri inom prívarku nemám problém, ale pri tomto????!!!! no hrôza....


  • babkamt, 7. mája 2012 o 21:50
    @nikol156 rozmiešaj vodu s múkou a preceď cez sitko. Určite nebudeš mať hrudky. Samozrejme , že musíš omáčku miešať. Vyskúšaj a ozvi sa , či sa ti vytvorili hrudky.


  • 3sandra3, 7. mája 2012 o 22:04
    toto som tiež už dávno nejedla...mamina to tiež zvykla varievať.... kel je výborný


  • aroooo, 7. mája 2012 o 23:12
    robievam ho často, dnes na večeru som ho práve dojedla,KK


  • jarunka, 8. mája 2012 o 04:33
    Priala by som si, aby mal manzel toto jedlo rad ako ho nema :-)


  • babkamt, 8. mája 2012 o 09:59
    @aroooo kel som spravila preto , že mal prísť syn a on parené buchty neje. Vnučka si na nich pochutila.Dala si ich aj na raňajky.
    @jarunka môj manžel kel zje. Najlepšie mi chutí kel uvarený na jar , keď je ešte mladý. No nezje mi kapustové fliačky.


  • izabella929, 8. mája 2012 o 13:19
    super receptík.-) krásne...


  • boxik, 8. mája 2012 o 13:45
    Kel je moja obľúbená zelenina a mám rád aj jedlá z neho.Keďže mojim koníčkom je záhrada ,tak dám do pľacu aj to ,že najlepší je skorý kel a to sorta ,,žltý skorý´´,ten je tak vynikajúci ,že mne ho stačí uvariť vo vode s kockou bujónu a nemusím mať okrem toho nič.Teraz je čas jeho vysádzania ,takže kto máte možnosť vyskúšajte.


  • zdenka1009, 8. mája 2012 o 14:15
    Kelový prívarok varím aj ja, tak 3x do roka.Je to výborné papaničko a robím ho ako ty.-)


  • marienka44, 8. mája 2012 o 20:09
    Kelovy privarok je hladky a chutny, ked sa uvari kusok bravc. maska, prip. bocika. Pouzije sa len vyvar, v ktorom sa uvari pokrajany kel a zemiaky. Ja robim klasicku zaprazku z muky a bravc. masti s cervenou paprikou, cesnakom a cibulou. Majoranka na ochutenie sa uz nesmie varit /proti naduvaniu/.


  • evanaaa, 8. mája 2012 o 22:30
    Tiež dávam červ. mletú papriku na cibuľku a zemiaky až pri konci. Zahusťujem zátrepkou. Mám na to šejker, dám do neho mlieko a múku a dobre pretrepem. @nikol156 , sprav si zátrepku do pohára ktorý sa dá uzavrieť ( zaváraninový), dobre pretrep, alebo aj preceď cez sitko do vriacej tekutiny, dobre miešaj, neviem, prečo sa to robia hrudky. Potom zníž plameň a ešte miešaj, kým prestane hustnúť.


  • babkamt, 9. mája 2012 o 10:33
    @boxik ja dávam kel aj do vývarov. Prvý sa zje. Vyskúšam ako ty uvariť ho len bujóne. Skorý kel som už vysadila. Ten , čo som varila bol kúpený. Na náš si musím chvíľu ešte počkať.@marienka44 pamätám si , že ako v mojich začiatkoch varenia som s priateľkou viedla diskusiu o tom , či do kelu patrí červená mletá paprika. Ona tvrdila , že tam patrí. U nás doma sa nedávala. No každý si uvarí tak , ako mu chutí.


  • jody, 9. mája 2012 o 11:47
    Milujem kel. Ale v kuchte variť 20 minút? Za toľko ho mám aj bez kuchty, musí byť úplne potom rozvarený, nie? Ja ho robím takto - » varecha.pravda.sk/recepty/den-kelu-fotorecept/10021-recep...


  • orchidea, 9. mája 2012 o 22:17
    Mne sa tento tvoj kelový prívarok veľmi páči ja som zatiaľ robila iba kelové polievky...ukladám si recept


  • jozka2, 19. decembra 2013 o 19:14
    milujem kelove privarky a najradsej som mala sospekaskami za sociku,tie som pouzivala do francuzskych zemiakov a do kel.privarku,zviraznili ohromne chut jedla.Teraz asi na Slovensku uz take nevyrabaju,vsetko je pokrstene.


  • babkamt, 20. decembra 2013 o 08:21
    @jozka2 tie časy sú žiaľ už dávno preč , keď sa predávali fantastické voňavé chutné špekačky. Tiež som ich mala rada. Tie dnešné nestoja za nič.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist