Kelový prívarok - fotorecept

Kelový prívarok - fotorecept
Foto: babkamt
babkamtBabkamt, recept pridal: 7. mája 2012 18:10Ďalšie jeho recepty

Dnes som robila k obedu parené buchty. Na večeru som ešte spravila kelový prívarok.

Suroviny

15
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Nakrájala som si kel. Očistila som dva zemiaky. Nakrájala som ich na kocky. Tiež som si očistila 4 strúčiky cesnaku.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 1

Slaninu som nakrájala na kocky. Opražila som ju na čajovej lyžičke oleja. Slaninku dávam kvôli chuti.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 2

Do tohoto základu som pridala nakrájaný kel, zemiaky.Ochutila som kmínom , bujónom, mletým čiernym korením a soľou.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 3

V kuchte som kel so zemiakmi varila 20 minút.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 4

Nerobila som zápražku. Kel som zahustila tak , že som v troche vody rozmiešala múku. Vliala som ju do kelu, nechala prevariť. Do skoro hotovej omáčky som nakoniec dala prelisovaný cesnak .Vložila som párky.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 5

Nakoniec pridám majoránku. Ochutnám , či netreba ešte prisoliť. A už sa môže konzumovať. Prajem dobrú chuť.
Kelový prívarok - fotorecept - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

17 komentárov k receptu
  • hubata, 7. mája 2012 o 19:50
    Vďaka za pripomenutie, klasika na ktorej si každý rád pochutí.


  • nikol156, 7. mája 2012 o 21:47
    super recept, mame veľmi radi.

    Nevie mi niekto poradiť, kde robím chybu, že sa mi v prívarku robia hrudky z múky, pri inom prívarku nemám problém, ale pri tomto????!!!! no hrôza....


  • babkamt, 7. mája 2012 o 21:50
    @nikol156 rozmiešaj vodu s múkou a preceď cez sitko. Určite nebudeš mať hrudky. Samozrejme , že musíš omáčku miešať. Vyskúšaj a ozvi sa , či sa ti vytvorili hrudky.


  • 3sandra3, 7. mája 2012 o 22:04
    toto som tiež už dávno nejedla...mamina to tiež zvykla varievať.... kel je výborný


  • aroooo, 7. mája 2012 o 23:12
    robievam ho často, dnes na večeru som ho práve dojedla,KK


  • jarunka, 8. mája 2012 o 04:33
    Priala by som si, aby mal manzel toto jedlo rad ako ho nema :-)


  • babkamt, 8. mája 2012 o 09:59
    @aroooo kel som spravila preto , že mal prísť syn a on parené buchty neje. Vnučka si na nich pochutila.Dala si ich aj na raňajky.
    @jarunka môj manžel kel zje. Najlepšie mi chutí kel uvarený na jar , keď je ešte mladý. No nezje mi kapustové fliačky.


  • izabella929, 8. mája 2012 o 13:19
    super receptík.-) krásne...


  • boxik, 8. mája 2012 o 13:45
    Kel je moja obľúbená zelenina a mám rád aj jedlá z neho.Keďže mojim koníčkom je záhrada ,tak dám do pľacu aj to ,že najlepší je skorý kel a to sorta ,,žltý skorý´´,ten je tak vynikajúci ,že mne ho stačí uvariť vo vode s kockou bujónu a nemusím mať okrem toho nič.Teraz je čas jeho vysádzania ,takže kto máte možnosť vyskúšajte.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 8 komentárov)
  • zdenka1009, 8. mája 2012 o 14:15
    Kelový prívarok varím aj ja, tak 3x do roka.Je to výborné papaničko a robím ho ako ty.-)


  • marienka44, 8. mája 2012 o 20:09
    Kelovy privarok je hladky a chutny, ked sa uvari kusok bravc. maska, prip. bocika. Pouzije sa len vyvar, v ktorom sa uvari pokrajany kel a zemiaky. Ja robim klasicku zaprazku z muky a bravc. masti s cervenou paprikou, cesnakom a cibulou. Majoranka na ochutenie sa uz nesmie varit /proti naduvaniu/.


  • evanaaa, 8. mája 2012 o 22:30
    Tiež dávam červ. mletú papriku na cibuľku a zemiaky až pri konci. Zahusťujem zátrepkou. Mám na to šejker, dám do neho mlieko a múku a dobre pretrepem. @nikol156 , sprav si zátrepku do pohára ktorý sa dá uzavrieť ( zaváraninový), dobre pretrep, alebo aj preceď cez sitko do vriacej tekutiny, dobre miešaj, neviem, prečo sa to robia hrudky. Potom zníž plameň a ešte miešaj, kým prestane hustnúť.


  • babkamt, 9. mája 2012 o 10:33
    @boxik ja dávam kel aj do vývarov. Prvý sa zje. Vyskúšam ako ty uvariť ho len bujóne. Skorý kel som už vysadila. Ten , čo som varila bol kúpený. Na náš si musím chvíľu ešte počkať.@marienka44 pamätám si , že ako v mojich začiatkoch varenia som s priateľkou viedla diskusiu o tom , či do kelu patrí červená mletá paprika. Ona tvrdila , že tam patrí. U nás doma sa nedávala. No každý si uvarí tak , ako mu chutí.


  • jody, 9. mája 2012 o 11:47
    Milujem kel. Ale v kuchte variť 20 minút? Za toľko ho mám aj bez kuchty, musí byť úplne potom rozvarený, nie? Ja ho robím takto - » varecha.pravda.sk/recepty/den-kelu-fotorecept/10021-recep...


  • orchidea, 9. mája 2012 o 22:17
    Mne sa tento tvoj kelový prívarok veľmi páči ja som zatiaľ robila iba kelové polievky...ukladám si recept


  • jozka2, 19. decembra 2013 o 19:14
    milujem kelove privarky a najradsej som mala sospekaskami za sociku,tie som pouzivala do francuzskych zemiakov a do kel.privarku,zviraznili ohromne chut jedla.Teraz asi na Slovensku uz take nevyrabaju,vsetko je pokrstene.


  • babkamt, 20. decembra 2013 o 08:21
    @jozka2 tie časy sú žiaľ už dávno preč , keď sa predávali fantastické voňavé chutné špekačky. Tiež som ich mala rada. Tie dnešné nestoja za nič.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist