Kelový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Takýto prívarok máme doma radi. Podávam ho s opečenou klobáskou, alebo mäsom na šťave.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kel nakrájame na kúsky. Zemiaky očistíme.
- Kel, aj zemiaky, nakrájané na kúsky dáme variť do vody. Osolíme, pridáme rascu.
- V inej rajnici si urobíme klasickú zápražku z oleja, pretlačeného cesnaku, hladkej múky a trochu červenej mletej papriky. Zalejeme trochou vody.
- Keď je kel, aj zemiaky uvarené, tak primiešame zápražku, riadne rozmiešame a necháme prevrieť. Možme ochutiť troškou čierneho mletého korenia.
- K prívarku sa hodí opečená klobáska, alebo mäsko na šťave ( nemusí byť).
- Podávame s čerstvým chlebíkom.