Kelový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Takýto prívarok máme doma radi. Podávam ho s opečenou klobáskou, alebo mäsom na šťave.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kel nakrájame na kúsky. Zemiaky očistíme.
  2. Kel, aj zemiaky, nakrájané na kúsky dáme variť do vody. Osolíme, pridáme rascu.
  3. V inej rajnici si urobíme klasickú zápražku z oleja, pretlačeného cesnaku, hladkej múky a trochu červenej mletej papriky. Zalejeme trochou vody.
  4. Keď je kel, aj zemiaky uvarené, tak primiešame zápražku, riadne rozmiešame a necháme prevrieť. Možme ochutiť troškou čierneho mletého korenia.
  5. K prívarku sa hodí opečená klobáska, alebo mäsko na šťave ( nemusí byť).
  6. Podávame s čerstvým chlebíkom.