Kelový prívarok (fotorecept)

Kelový prívarok (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 25. júla 2011 21:49Ďalšie jeho recepty

Takýto prívarok máme doma radi. Podávam ho s opečenou klobáskou, alebo mäsom na šťave.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kel nakrájame na kúsky. Zemiaky očistíme.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 1

2

Kel, aj zemiaky, nakrájané na kúsky dáme variť do vody. Osolíme, pridáme rascu.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 2

3

V inej rajnici si urobíme klasickú zápražku z oleja, pretlačeného cesnaku, hladkej múky a trochu červenej mletej papriky. Zalejeme trochou vody.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď je kel, aj zemiaky uvarené, tak primiešame zápražku, riadne rozmiešame a necháme prevrieť. Možme ochutiť troškou čierneho mletého korenia.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 4

5

K prívarku sa hodí opečená klobáska, alebo mäsko na šťave ( nemusí byť).
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame s čerstvým chlebíkom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,4 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 26. júla 2011 o 08:01
    ...mnam,akurat sme tiez vcera jeden dojedli s pecenym maskom


  • ancicka, 26. júla 2011 o 08:58
    To je dobrotka.Ja mám rada aj polievočku.


  • cistinka, 26. júla 2011 o 10:46
    Jedno z mojich obľúbených...


  • vierik, 26. júla 2011 o 12:19
    @dorisa máme rovnaké chute,s tým mäskom je to výborné...Párky dávam do kelovej polievky,,,


  • akeber, 26. júla 2011 o 14:08
    tak toto máme rady.......dík za pripomenutie :D


  • kata50, 26. júla 2011 o 15:58
    Robievam, je to veľmi chutné. A takto sa dá pripraviť a sladká kapusta.:-))


  • dorisa, 26. júla 2011 o 17:37
    Ďakujem za komentáriky.


  • vierik, 26. júla 2011 o 17:40
    @kata50 presne tak,minule som išla robiť akože kelový a samozrejme som zabudla kúpiť kel,tak veru bol kapustový s mäskom ...a skoro ani nezbadali :-)


  • bejaja, 27. júla 2011 o 20:59
    škoda, že si trochu nedoniesla, keď si prišla na kávu....:)))


  • dorisa, 27. júla 2011 o 22:33
    @bejaja , nabudúce donesiem celý hrniec:) ďakujem za komentárik aj @vierik


  • orchidea, 28. júla 2011 o 19:06
    Úžasné jedlo, nakoľko mám rada zeleninové jedlá aj toto je moje obľúbené a veru dávno som ho nerobila.


  • dorisa, 28. júla 2011 o 21:44
    @orchidea , ďakujem za komentár.


  • elisticka, 21. septembra 2011 o 14:33
    idem robit kelovy privarok vidim ze aj tvoj je super tak vyskusam urobit:-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist