Kelový prívarok (fotorecept)

Kelový prívarok (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 25. júla 2011 21:49Ďalšie jeho recepty

Takýto prívarok máme doma radi. Podávam ho s opečenou klobáskou, alebo mäsom na šťave.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kel nakrájame na kúsky. Zemiaky očistíme.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 1

2

Kel, aj zemiaky, nakrájané na kúsky dáme variť do vody. Osolíme, pridáme rascu.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 2

3

V inej rajnici si urobíme klasickú zápražku z oleja, pretlačeného cesnaku, hladkej múky a trochu červenej mletej papriky. Zalejeme trochou vody.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď je kel, aj zemiaky uvarené, tak primiešame zápražku, riadne rozmiešame a necháme prevrieť. Možme ochutiť troškou čierneho mletého korenia.
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 4

5

K prívarku sa hodí opečená klobáska, alebo mäsko na šťave ( nemusí byť).
Kelový prívarok (fotorecept) - obrázok 5

6

Podávame s čerstvým chlebíkom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 26. júla 2011 o 08:01
    ...mnam,akurat sme tiez vcera jeden dojedli s pecenym maskom


  • ancicka, 26. júla 2011 o 08:58
    To je dobrotka.Ja mám rada aj polievočku.


  • cistinka, 26. júla 2011 o 10:46
    Jedno z mojich obľúbených...


  • vierik, 26. júla 2011 o 12:19
    @dorisa máme rovnaké chute,s tým mäskom je to výborné...Párky dávam do kelovej polievky,,,


  • akeber, 26. júla 2011 o 14:08
    tak toto máme rady.......dík za pripomenutie :D


  • kata50, 26. júla 2011 o 15:58
    Robievam, je to veľmi chutné. A takto sa dá pripraviť a sladká kapusta.:-))


  • dorisa, 26. júla 2011 o 17:37
    Ďakujem za komentáriky.


  • vierik, 26. júla 2011 o 17:40
    @kata50 presne tak,minule som išla robiť akože kelový a samozrejme som zabudla kúpiť kel,tak veru bol kapustový s mäskom ...a skoro ani nezbadali :-)


  • bejaja, 27. júla 2011 o 20:59
    škoda, že si trochu nedoniesla, keď si prišla na kávu....:)))


  • dorisa, 27. júla 2011 o 22:33
    @bejaja , nabudúce donesiem celý hrniec:) ďakujem za komentárik aj @vierik


  • orchidea, 28. júla 2011 o 19:06
    Úžasné jedlo, nakoľko mám rada zeleninové jedlá aj toto je moje obľúbené a veru dávno som ho nerobila.


  • dorisa, 28. júla 2011 o 21:44
    @orchidea , ďakujem za komentár.


  • elisticka, 21. septembra 2011 o 14:33
    idem robit kelovy privarok vidim ze aj tvoj je super tak vyskusam urobit:-))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist